Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Efes" treneris Atamans apstiprina līgumu ar "Panathinaikos": "Gribu aiziet kā čempions"

Agris Suveizda

"Efes" treneris Atamans apstiprina līgumu ar "Panathinaikos": "Gribu aiziet kā čempions"
Ergins Atamans. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Stambulas basketbola klubu duelī "Efes" vakar ar rezultātu 92:90 revanšējās "Fenerbahce" un Turcjias Superlīgas pusfinālā panāca izlīdzinājumu 1-1. Galvenais treneris Ergins Atamans pēc uzvaras apstiprināja jau ilgi cirkulējušās runas, ka viņš karjeru turpinās Grieķijas galvaspilsētā.

"Gribu "Efes" pamest kā čempions. Esmu parakstījis līgumu ar "Panathinaikos", jau ir zināms, ka "Efes" ir vienojusies ar citu treneri. Gribētu lielāku cieņu par to, ko esmu paveicis šā kluba labā," Atamans sacīja TrtSport.

2009. gadā Atamans ar "Efes" izcīnīja Turcijas titulu un kausu, bet kopš atgriešanās klubā 2017. gadā viņš pievienojis ne vien divus titulus un divus kausus, bet arī divas Eirolīgas trofejas. Šosezon "Efes" gan neiekļuva pat izslēgšanas spēlēs, ar bilanci 17-17 samierinoties ar 11. vietu Eirolīgā. Turcijas Superlīgā "Efes" ar 22-8 bija trešā, ceturtdaļfinālā ar 2-0 pieveica "Darussafaka" un tagad cīnās par tikšanu finālā. Otrā pusfinālā vadībā ar 1-0 ir regulārās sezonas uzvarētāja un ULEB Eirokausa fināliste "Turk Telekom" – tieši šā kluba treneris Erdems Džans kļūs par Atamana aizvietotāju.

57 gadus vecā Atamana lielākie panākumi bijuši pie "Efes" stūres, taču to nav trūcis arī citos klubos. Ar "Ulker" viņš ieguva divus Turcijas kausus, ar "Besiktas" izcīnīja Turcijas titulu, kausu un FIBA Izaicinājuma kausu, ar "Galatasaray" kļuva par Turcijas čempionu, bet ārzemēs ar Sjēnas "Montepaschi" ieguva FIBA Saportas kausu. Atēnu "Panathinaikos" Eirolīgā ir triumfējusi sešas reizes, bet šosezon bija otrā vājākā komanda līgā (9-23).

Izmantotie resursi:
https://sportando.basketball/en/erg...