Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas simboliskais piecinieks: Dileinijs, De Kolo, Teodosičs, Veselijs un Burusis

Andrejs Siliņš

Eirolīgas simboliskais piecinieks: Dileinijs, De Kolo, Teodosičs, Veselijs un Burusis
Milošs Teodosičs jau piekto reizi karjerā iekļauts Eirolīgas simboliskajā pieciniekā
Foto: AFP/Scanpix

ULEB Eirolīgas klubu treneru balsojumā noskaidroti aizvadītās sezonas simboliskie piecinieki. Pirmajā pieciniekā Malkolms Dileinijs, Nando De Kolo, Milošs Teodosičs, Jans Veselijs un Jannis Burusis.

Balsojumā spēlētāji netika sadalīti pa pozīcijām, līdz ar to pieciniekā ir, treneruprāt, paši labākie spēlētāji. Pirmajā pieciniekā iekļauti pat trīs aizsargi, savukārt otrajā pieciniekā nav neviena aizsarga. Šāda sistēma ir spēkā kopš 2011./2012. gada sezonas (pirms tam tika balsots pa pozīcijām).

Pieciniekos iebalsoti spēlētāji no sešām dažādām komandām, trīs no desmit nosauktajiem spēlētājiem aizvadīja savas debijas sezonas Eirolīgā, bet septiņi basketbolisti šādu atzinību saņēmuši pirmo reizi karjerā. Vienīgie divi spēlētāji, kas "atgriezušies" pieciniekā no pagājušā gada ir Nando De Kolo un Milošs Teodosičs.

Malkolms Dileinijs aizvada otro sezonu Eirolīgā un palīdzēja Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" pirmoreiz vēsturē iekļūt "Final Four" turnīrā. Amerikāņu aizsargs pievienojies Maskavas CSKA aizsargam Nando De Kolo, kļūstot par diviem vienīgajiem spēlētājiem, kas karjerā iekļauti gan ULEB Eirolīgas, gan ULEB Eirokausa simboliskajos pieciniekos. De Kolo ir šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs Eirolīgā ar vidēji mačā gūtiem 18,9 punktiem. Francūzis aizvadījis savu labāko sezonu Eirolīgā, bet simboliskajā pieciniekā iekļuvis otro reizi karjerā.

De Kolo komandas biedrs Milošs Teodosičs pieciniekā nosaukts jau piekto reizi karjerā (trešo reizi pirmajā pieciniekā, kas ir visu laiku trešais labākais rādītājs). Serbu saspēles vadītājs visas spēles sāka no rezervistu soliņa, taču rādīja izcilu sniegumu laukumā. Otro reizi karjerā un pirmo kopš 2009. gada simboliskajā pieciniekā iekļauts arī grieķu centrs Jannis Burusis no Dāvja Bertāna pārstāvētās Vitorijas "Laboral Kutxa",

Burusis 32 gadu vecumā aizvadījis savu labāko sezonu karjerā, sasniedzot labākos rādītājus septiņos dažādos statistikas rādītājos, tostarp efektivitātē, punktu gūšanā, bumbu izcīnīšanā un rezultatīvu piespēļu atdošanā. Septiņu gadu starpība starp pirmo un otro reizi, kad iekļauts simboliskajā pieciniekā, ir lielākā starpība Eirolīgas vēsturē kādam spēlētājam. Savukārt pirmo reizi pieciniekā iekļuvis Stambulas "Fenerbahce" spēka uzbrucējs Jans Veselijs, kurš būs Latvijas valstsvienības pretinieks Čehijas izlases sastāvā Rio olimpisko spēļu kvalifikācijā.

ULEB Eirolīgas simboliskie piecinieki 2015/2016

Pirmais piecinieks

SpēlētājsKlubs
Malkolms DileinijsLokomotiv Kuban
Nando De KoloCSKA
Milošs TeodosičsCSKA
Jans VeselijsFenerbahce
Jannis BurusisLaboral Kutxa

Otrais piecinieks

SpēlētājsKlubs
Luidži DatomeFenerbahce
Kvinsijs MillersCrvena Zvezda
Ekpe JudoFenerbahce
Entonijs RendolfsLokomotiv Kuban
Gustavo AjonsReal

     [+] [-]

, 2016-05-06 14:50, pirms 8 gadiem
Kādā sakarā Ajons vai Judo? Vajadzētu Dariusam Adamsam būt noteikti

     [+] [-]

, 2016-05-06 15:07, pirms 8 gadiem
Kādā sakarā Teo? Visus pārējos atbalstu bet Teo ir vecs, augstprātīgs overrated krabis kura laiks sen jau beidzies, tikai pats viņs to vēl nav ierubījis

     [+] [-]

, 2016-05-06 15:49, pirms 8 gadiem
Teodosičam statistiski viena no labākajam sezonām karjerā!