Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Olmens: ''Noticēju trenerim un esmu šeit. Lēmumu nenožēloju''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Olmens: ''Noticēju trenerim un esmu šeit. Lēmumu nenožēloju''
Kails Olmens. Foto: FIBA

''VEF Rīga'' komandas šīs sezonas viens no līderiem Kails Olmens intervijā portālam ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka lēmis par pievienošanos klubam pēc sarunas ar galveno treneri Jāni Gailīti. Basketbolists arī atklāja, ka uzņemas atbildību par piedzīvoto zaudējumu FIBA Čempionu līgas spēlē pret ''San Pablo Burgos'' ar 75:76, jo varējis nospēlēt krietni labāk.

Kails Olmens 2019./2020. gada sezonu pavadīja Grieķijā ''Lavrio'' komandā, kuras rindās 20 spēlēs guva 11.1 punktus, izcīnīja 2.3 atlēkušās bumbas un atdeva 2.2 rezultatīvās piespēles. Pirms sezonas basketbolists pievienojās VEF, ātri vien kļūstot par vienu no komandas līderiem.

''Kad Covid-19 dēļ beidzās pagājusī sezona, VEF bija viena no pirmajām komandām, kas par mani izrādīja interesi. Šķiet, tas bija ap maiju vai jūniju. Pēc sarunas ar galveno treneri un manu aģentu, nolēmām, ka turpināt karjeru šeit būtu labākā izvēle. Lēmumu nenožēloju. Mūsu sarunā Jānis Gailītis teica, ka varu būt labs basketbolists un veiksmīgi iederēties VEF spēlē. Viņam bija taisnība. Noticēju trenerim un esmu šeit. Neatceros, taču šķiet, ka neprasīja personiskus jautājumus. Pārsvarā runājām par basketbolu,'' savu nokļūšanu Rīgā atceras Olmens.

Līdz šim sezona VEF bijusi ļoti veiksmīga - FIBA Čempionu līgā komanda izkļuvusi no grupas, kamēr Latvijas līgā piedzīvojusi vien divus zaudējumus. Par labās spēles galvenajiem iemesliem Olmens skaidro, ka komanda ir ļoti talantīga: ''Mēs spēlējam ātru basketbolu. Mūs grūti ir nosegt, jo komandā ir basketbolisti ar citādāku spēles stilu un talantu - varam aiziet caurgājienā, iemest no distances, iespiest soda laukumā. Savas stiprās puses izmantojam ļoti labi un mūs ir grūti apturēt. Pats sezonas laikā esmu uzlabojis savu komandas biedru iesaistīšanu uzbrukumā. Varu gan veiksmīgi uzbrukt, gan izdarīt precīzu piespēli un aizsargiem ir grūti mani nosegt.''

Otrdien FIBA Čempionu līgas ''Top16'' J grupas pirmajā spēlē VEF piedzīvoja sāpīgi neveiksmi pret esošajiem čempioniem ''San Pablo Burgos'' ar 75:76. Olmens uzņēmās atbildību par zaudējumu un pauda, ka šī gada VEF var uzvarēt jebkuru komandu: ''Es nenospēlēju labi un uzņemos vainu par neveiksmi. Varēju demonstrēt saturīgāku sniegumu gan piespēļu ziņā, gan aizsardzībā, gan gūtajos punktos. Kopumā pārāk daudz kļūdījāmies un ļāvām viņiem bieži iemest no soda laukuma. Šajos elementos mums jāuzlabo sava darbība, taču arī man jāspēlē krietni labāk. Ja parādītu labāku sniegumu, mums būtu lielāka iespēja uzvarēt. Protams, mums arī tāpat bija varianti, taču ja spēlētu labāk, tad gala rezultāts varēja būt cits. Viņi spēlēja agresīvi aizsardzībā, taču lielākā daļa manu kļūdu bija paša radītas. Devu piespēli vai nu par augstu vai zemu, uzdriblēju uz kājas vai izdriblēju ārpus laukuma - šādām kļūdām nebija sakara ar viņu aizsardzību. Esam pārliecināti pār saviem spēkiem. Lai arī citi domā, ka esam vājāki par šīm komandām, mēs tā nedomājam.''

Šodien plkst. 21:15 ''Sportacentrs.com'' TV kanālā skaties jaunāko ''Sports tuvplānā'' raidījumu, kurā Kails Olmens vairāk pastāstīja par savu nonākšanu VEF un analizēja sniegumu zaudējumā pret ''Burgos''. Tāpat ''Zemgale/LLU'' galvenais treneris Artis Ābols pastāstīja vairāk par OHL līmeni un savas komandas izredzēm iegūt titulu, bet šautriņu metējs Madars Razma deva ieskatu pirmajam TV turnīram sezonā ''UK Open''

  +3 [+] [-]

, 2021-03-05 12:10, pirms 3 gadiem
Olmenu un Kaizeru vajadzētu noturēt arī uz nakamajām sezonām, bet būs grūti

  +1 [+] [-]

, 2021-03-05 12:47, pirms 3 gadiem
jocker rakstīja: Olmenu un Kaizeru vajadzētu noturēt arī uz nakamajām sezonām, bet būs grūti
Perfekts duets, VEF budžetā. Žēl, ka nepaņēma Burgos, bet VEF starptautiskā sezona noteikti ir ar lielu plus zīmi.

     [+] [-]

, 2021-03-05 13:23, pirms 3 gadiem
Olmenam ir 2 gadu līgums.

     [+] [-]

, 2021-03-05 13:34, pirms 3 gadiem
gico rakstīja: Olmenam ir 2 gadu līgums.
Nav nereāli, ka kāds tāpat izpirks. Vismaz VEFs kaut kādu kompensāciju saņems.

     [+] [-]

, 2021-03-05 14:08, pirms 3 gadiem
backstab rakstīja: Nav nereāli, ka kāds tāpat izpirks. Vismaz VEFs kaut kādu kompensāciju saņems.
Saprotu cik grūti ir noturēt, bet gribētos, lai būvē komandu ar kaut kādu ilgtermiņu. Šobrīd ir tāds kritiskais punkts, ka ir labs balanss starp LV spēlētājiem un leģionāriem, kā arī noķerta fanu uzmanība ar lielisko startu VTB. Arī jaunie LV spēlētāji daudz iegūst, Zorikam vien šī sezona būs bijis milzīgs lēciens uz priekšu.

Es optimists - gribu lai tikai turpinām attīstīties

  +5 [+] [-]

, 2021-03-05 14:55, pirms 3 gadiem
Nebūtu slikti, ja VEF ar šo startu eirokausos un tīkamo sastāvu būtu aizķēruši mazliet līdzjutēju sirdis. Nākamajās sezonās būtu jauki redzēt pozitīvu atmosfēru eirokausu spēlēs. Lai atdzismt LV basketbola fanu kultūra!

     [+] [-]

, 2021-03-05 15:12, pirms 3 gadiem
Labs leģis. Vefs vienmēr ir pamanījies atrast ļoti labus un tajā pašā laikā lētus leģionārus. Kas vispār komplektē sastāvu Vefam?

  +2 [+] [-]

, 2021-03-05 15:39, pirms 3 gadiem
andzixxo rakstīja: Labs leģis. Vefs vienmēr ir pamanījies atrast ļoti labus un tajā pašā laikā lētus leģionārus. Kas vispār komplektē sastāvu Vefam?
Par komplektāciju atbildīgs ir VEF treneru štābs un galvenokārt pats Gailītis.
Tiešām jācer, ka uz nākošo sezonu spēs noturēt komandas kodolu ar kādu labu papildinājumu 3.numura pozīcijā. Aizveram acis un pasapņojam, piemēram, par Timmu. Un tad jau nākošajā sezonā varētu gāzt riņķī Arēnu kā vecos labajos laikos.

  +5 [+] [-]

, 2021-03-05 16:00, pirms 3 gadiem
yeah rakstīja: Par komplektāciju atbildīgs ir VEF treneru štābs un galvenokārt pats Gailītis.
Tiešām jācer, ka uz nākošo sezonu spēs noturēt komandas kodolu ar kādu labu papildinājumu 3.numura pozīcijā. Aizveram acis un pasapņojam, piemēram, par Timmu. Un tad jau nākošajā sezonā varētu gāzt riņķī Arēnu kā vecos labajos laikos.
Atvaino, bet es tiešām negribu Timmu redzēt VEF, jo vēlu viņam atrast vietu kādā Eirolīgas klubā.

Dairis Bertāns gan varbūt varētu atgūt pārliecību VEF rindās.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-05 16:36, pirms 3 gadiem
jocker rakstīja: Atvaino, bet es tiešām negribu Timmu redzēt VEF, jo vēlu viņam atrast vietu kādā Eirolīgas klubā.

Dairis Bertāns gan varbūt varētu atgūt pārliecību VEF rindās.
Es arī Timmam novēlu atrast kādu Eirolīgas klubu. Par Timmu un VEF es tik tā nedaudz pasapņoju no VEF skata punkta. VEF`am arī nav tāds budžets lai šobrīd Timmu paceltu.
Lai arī ko citi teiktu, domāju, ka Daris arī vēl pēdējo reizi var aizķerties kādā labā līgā vai klubā.
Drīzāk VEF`ā gribētu redzēt Žagaru, jo viņām pēdējā laikā galīgi neiet ar spēlēšanu un traumām. Jāsāk rāpties ārā no šīs bedres kamēr nav par vēlu.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-05 16:54, pirms 3 gadiem
jocker rakstīja: Saprotu cik grūti ir noturēt, bet gribētos, lai būvē komandu ar kaut kādu ilgtermiņu. Šobrīd ir tāds kritiskais punkts, ka ir labs balanss starp LV spēlētājiem un leģionāriem, kā arī noķerta fanu uzmanība ar lielisko startu VTB. Arī jaunie LV spēlētāji daudz iegūst, Zorikam vien šī sezona būs bijis milzīgs lēciens uz priekšu.

Es optimists - gribu lai tikai turpinām attīstīties
VTB? :-)

     [+] [-]

, 2021-03-06 10:45, pirms 3 gadiem
Avatars rakstīja: VTB? :-)
Arī pamanij?bet es domāju,ka vienīgais lasu😁