Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis par ''Benfica'': ''Tā ir uz emocijām tendēta komanda, kuras talants ir augstā līmenī''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Gailītis par ''Benfica'': ''Tā ir uz emocijām tendēta komanda, kuras talants ir augstā līmenī''
Jānis Gailītis. Foto: FIBA Champions League

Šodien pirmo spēli FIBA Čempionu līgā aizvadīs ''VEF Rīga'', savā laukumā uzņemot Lisabonas ''Benfica''. Raidījumam ''900 sekundes'' kluba galvenais treneris Jānis Gailītis vērtēja pretinieci, bet zaudējumu ''Liepājai'' komentēja ar slikto noskaņošanos.

Šodien ar pirmo FIBA Čempionu līgas spēli starptautisko sezonu sāks ''VEF Rīga'', savā laukumā uzņemot Portugāles ''Benfica''.

"Esam kārtīgi pastrādājuši un jūtamies gatavi,'' rīta raidījumam ''900 sekundes'' teica VEF galvenais treneris Jānis Gailītis, kurš piebilda, ka vairāk sagaida no latviešu spēlētājiem. "Zorikam ir gads, kurā viņam sevi jāpierāda, vai viņš var visu sezonu spēlēt augstā līmenī un pavilkt komandu. Mums ir Miška un Bērziņš - uzvārdi, kurus, iespējams, nezinām, bet arī viņiem ir lielas iespējas sevi parādīt."

Starpsezonā VEF nomainījušies leģionāri, taču viņiem vēl nepieciešams pierast pie Eiropā spēlētā basketbola, uzskata galvenais treneris. "Viņi ir nopietna daļa no komandas. Viņiem ir nepieciešams laiks, lai pierastu gan pie tā, kā Losandželosa atšķiras no Rīgas, gan, kā šeit spēlē basketbolu. Šeit vairāk spēlē basketbolu ar raksturu un cilvēciskajām īpašībām." Pie reizes galvenais treneris atklāja interesantu niansi par centru Nasiru Bruksu. "Mums ir ļoti interesants debitants, kurš ir izstaigājis lielāko daļu Latvijas muzejus, sākot jau ar Okupācijas muzeju. Viņš bijis arī Rundāles pilī."

Šodien pretī stāsies Lisabonas ''Benfica'', kuras sastāvā netrūkst pieredzējušu vīru. "26 gadi laikam ir jaunākajam spēlētājam, visi viņi ir izgājuši zināmu skolu. Uzvārdi viņiem ir skaļi un viņi ir arī labā spēļu ritmā. Tā ir uz emocijām tendēta komanda, kuras talants ir diezgan augstā līmenī. Tas būs izaicinājums arī mums. Domāju, ka būs ļoti interesanta spēle,'' par šīs dienas maču teica Gailītis.

"Nenoskaņojāmies un dabūjām pa zobiem,'' piektdienas zaudējumu ''Liepājai'' apvienotās līgas spēlē vērtēja galvenais treneris, turpinot, ka komandā par šo neveiksmi panikas neesot.

Izmantotie resursi:
https://sports.tv3.lv/basketbols/ga...