Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Esmu izdzinis spēlētājus no treniņiem, un tas bija pareizi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gailītis: "Esmu izdzinis spēlētājus no treniņiem, un tas bija pareizi"
VEF basketbolisti 2022. gada 4. oktobrī. Foto: Mikus Kļaviņš/FIBA

"Mūsu rotācija ir salīdzinoši maza. Daudziem liela slodze – īpaši mazajiem spēlētājiem, jo aizstājēji vēl nespēj radīt līdzvērtīgu sniegumu," pēc zaudējuma Čempionu līgas mājas spēlē pret "Benfica" teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

“Mums vajadzēja izcīnīt vairāk atlēkušo bumbu un mazāk kļūdīties,” pirmo spēli vērtēja VEF centrs Nasīrs Brukss. “Eiropā ir augsts līmenis, īpaši Čempionu līgā. Viss notiek ļoti intensīvi, šajā turnīrā katra spēle ir “play-off” vērtībā. Pēc slimības jūtos labi. Kristers (Zoriks) ir lielisks piespēlētājs, esam uz vienas lapas.”

“Paldies skatītājiem par atnākšanu uz spēli,” iesāka Jānis Gailītis. “Pietrūka stabilitātes – spējām kontrolēt spēli tikai pirmajā un trešajā ceturtdaļā. Mācāmies kopā pieņemt pareizus lēmumus – dažiem puišiem šī ir otrā vai trešā spēle Eiropā.”

Septembrī rīdziniekiem bija piecas pārbaudes spēles un viena oficiālā cīņa Liepājā, taču pilnā sastāvā VEF otrdien bija pirmo reizi. Karsto augustu nomainīja rudens vēsums, uz laiku no ierindas izsitot rīdzinieku pamatcentru, savukārt Džamars Ābramss netika pieteikts spēlei Liepājā.

“Dažādu iemeslu dēļ nepaspējām pieteikt Ābramsu pirmajai Latvijas un Igaunijas spēlei. Latvijas Basketbola savienība bija ļoti atsaucīga, bet Igaunijā radās aizkavēšanās. Pie ziemeļu kaimiņiem viss nav ideāli – Igaunijā ir četras vai piecas zāles, kuras neatbilst FIBA prasībām. Ābramsa līdzdalība Liepājā mums būtu ļoti svarīga,” konstatēja VEF galvenais treneris.

Mazais kopā aizvadīto spēļu skaits atstāja ietekmi – piemēram, trešajā ceturtdaļā rīdzinieki uzsita divas piezīmes un ielaida 29 punktus. “Ļoti pavirša attieksme aizsardzībā – bijām pasīvi, slikti sedzām groza apakšā. Pretinieki sameta daudz vieglus punktus.”

Kristers Zoriks izdarīja 10 rezultatīvas piespēles, tiesa, otrajā puslaikā pretinieki viņu sedza daudz aktīvāk. “Nevaram attaisnot Kristera paviršības, taču viņam tika pievērsta ļoti liela uzmanība aizsardzībā. Komandas biedriem vairāk jāpalīdz. Labā ziņa – Kristera un Nasīra “pick-and-roll” sadarbības atgādināja Kristera un Kaizera mijiedarbību 2021. gada sezonā.”

“Bleikss un Ābramss – tie ir divi dažādi spēlētāji. Bleiksu ņēmām kā spēles veidotāju, kamēr Ābramss uzbrukumā vairāk atkarīgs no citiem spēlētājiem. Roberts Bērziņš ir gatavs pieņemt dažādas lomas un nākotnē būs viens no VEF svarīgākajiem spēlētājiem, taču vēl nav šajā līmenī. Neslēpšu – daudz vairāk gaidām no Anrija Miškas.”

Aizkulisēs izskanēja informācija, ka rīdzinieku treneris kādā nodarbībā “parādījis durvis” vienam no viesspēlētājiem. “Esmu izdzinis spēlētājus no treniņiem. Tie bija pamatoti lēmumi, taču pašreizējo situāciju nekomentēšu. Mūsu izaicinājums – jāpalielina rotācija. VEF ir organizācija ar raksturu. Izdarīsim secinājumus un spēlēsim tā, ka nebūs jākaunas par izdarīto."

"Benfica" komentāri pēc uzvaras ČL debijas spēlē

“Laukumā uzticējāmies viens otram un tas atmakšājās. Ja tā turpināsim, nokļūsim, kur vēlēsimies,” teica NBA rūdītais “Benfica” aizsargs Tonijs Daglass. “Mums neuztrauc, kurš iemetīs vairāk. Kad uzvari, viss iet labi. Mēs esam izsalkuši un mums ir “spēlētāju treneris”. Viņam ir svarīgs mūsu viedoklis.”

Lisabonas kluba galvenais treneris Norbertu Alvešs piekrita Daglasam. “Spēlējām kā komanda. Pirmajā puslaikā, kad Rīga panāca deviņu punktu pārsvaru, turpinājām turēties kopā. Otrajā ceturtdaļā uzlabojām spēli aizsardzībā, tikām pie iespējas uzskriet un gūt vieglus punktus.”

Daudzkārtējā Portugāles čempione tikai pirms dažām dienām pirmo reizi kvalificējās Čempionu līgas grupu turnīru. “Veicām individuālu skautingu par spēlētājiem. Un noskatījāmies VEF spēli pret Liepāju. Tā bija informācija, kas nonāca mūsu rīcībā.”

“Cilvēki zina “Benfica” kā futbola komandu, taču kluba vadībai ir svarīgi, ka varam būt šajā līmenī arī basketbolā. Mūsu spēlētāji no Angolas un Zaļā Raga salām runā portugāļu valodā – Portugāles līgā viņi spēlē kā vietējie spēlētāji.”

Alvešs atbildēja arī uz jautājumu par “Benfica” finanšu iespējām. “Savā karjerā nekad nespēlēju pret budžetu. Pirms tam trenēju komandu ar mazām iespējām, taču tas nemazināja atbildību. Vēlēšanās spēlēt un sacensties ir svarīgāka par budžetu. Esmu šeit, lai pulcētu īstus, nesavtīgus spēlētājus un palīdzētu viņiem. Mums ir nepieciešama spēja atbalstīt vienam otru, just līdzi. Tas ir par komandu.”

     [+] [-]

, 2022-10-05 06:20, pirms 2 gadiem
Kāds sakars Gailīša sūdzībām par igauņu sliktajām hallēm ar sniegumu ČL?

     [+] [-]

, 2022-10-05 08:54, pirms 2 gadiem
Vārdi neko nenozīmē. Spēles fiba čempionāta līgā nav tik daudz. Šis zaudējums daudz nozīmē. Pirmajā trijniekā būs pat grūti tikt ar šādu spēli. Cerības niecīgas.