Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Navarro spēlēs vēl vienu sezonu

Andrejs Siliņš

Navarro spēlēs vēl vienu sezonu
Huans Karloss Navarro
Foto: EPA / Scanpix

Spāņu basketbola veterāns Huans Karloss Navarro nav gatavs 37 gadu vecumā vēl likt punktu savai spēlētāja karjerai un tuvākajās dienās gatavojas pagarināt līgumu ar "Barcelona" klubu uz vēl vienu sezonu.

Aizvadītā sezona kļuva par izgāšanos "Barcelona" komandai un arī Navarro individuāli tā nebija izdevusies. Komanda nespēja kvalificēties Eirolīgas izslēgšanas turnīram, nespēja iekļūt Spānijas līgas pusfinālā, nespēja iekļūt Karaļa kausa finālā un zaudēja arī superkausa izcīņā pašā sezonas sākumā.

Komandā varētu notikt ievērojamas izmaiņas, sākot jau ar galvenā trenera Georgisa Barcokasa aiziešanu, taču veterāns Navarro būšot sastāvā arī nākamajā sezonā. Navarro, kuram drīz būs 37. dzimšanas diena, aizvadītajā sezonā mocījās ar savainojumiem, Eirolīgā nospēlējot vien 16 mačus un vidēji 15 ar pusi minūtēs gūstot 5,7 punktus, kā arī atdodot 1,8 rezultatīvas piespēles.

Navarro vēloties beigt karjeru uz pozitīvas nots un esot apņēmības pilns šovasar uzņemt labāko iespējamo formu, lai nākamajā sezonā jau varētu dot ievērojami lielāku ieguldījumu. Tuvākajās dienās basketbolists tikšoties ar kluba vadību, lai noslēgtu jaunu līgumu. Tāpat kā jau vairākas pēdējās sezonas, arī jaunais līgums tikšot slēgts uz vienu sezonu, kas esot izdevīgi abām pusēm.

Navarro "Barcelona" spēlē kopš 1997. gada, kad viņa komandas biedrs Rodions Kurucs vēl nemaz nebija piedzimis. Vienu sezonu Navarro pavadīja Memfisas "Grizzlies" rindās Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), taču pēc tās (vidēji 10,9 punkti, 2,6 bumbas un 2,2 piespēles) atgriezās Eiropā, kur atšķirībā no ASV var baudīt superzvaigznes statusu. Karjeras laikā pārstāvējis tikai "Barcelona", ar ko divas reizes uzvarējis Eirolīgā (2003, 2010).

Navarro ir līderis piecās dažādās statistikas kategorijās Eirolīgas vēsturē - nospēlētajās spēlēs, gūtajos punktos, iemestajos metienos no spēles, iemestajos trīspunktniekos un ir pirmais, kurš savā Eirolīgas karjerā guvis vismaz 4000 punktus.

Paredzams, ka nākamajā sezonā Navarro spēlēs kopā ar Rodionu Kurucu, kuram arī būšot vieta galvenajā komandā.

Izmantotie resursi:
Navarro seguirá un año más al pie del cañón con...

     [+] [-]

, 2017-06-04 16:55, pirms 7 gadiem
Prieks, ka mūsu nākotnes zvaigznei Kurucam būs iespēja uzspēlēt ar šo leģendu vienā komandā