Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

PK spīdekļi Gražulis un Žagars izbraukumā atklās ULEB Eirokausa jauno sezonu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

PK spīdekļi Gražulis un Žagars izbraukumā atklās ULEB Eirokausa jauno sezonu
Artūrs Žagars. Foto: BC Wolves

Šovakar ar trīs spēlēm startēs 2023./2024. gada ULEB Eirokausa sezona. Pirmajā turnīra dienā laukumā dosies aizvadītā FIBA Pasaules kausa spīdekļi Andrejs Gražulis un Artūrs Žagars, viņu pārstāvētajām ''Trento'' un ''Wolves'' attiecīgi viesojoties Vācijā un Francijā.

• Pulksten 20.30 pie Vācijas Bundeslīgas čempiones Ulmas ''ratiopharm'' viesosies Andreja Gražuļa pārstāvētā Itālijas A sērijas vienība ''Trento''.

• Pagājušajā Eirokausa sezonā Ulma sasniedza ceturtdaļfināla fāzi, zaudējot nākamajai finālistei ''Turk Telekom'', bet Gražuļa ''Trento'' pāris sezonas Eirokausā startējusi neveiksmīgi un izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi kopš 2019./2020. gada sezonas.

• Latvijas izlases līderis Pasaules kausā Andrejs Gražulis pagājušajā nedēļas nogalē Itālijas čempionāta sezonu sāka ar septiņiem realizētiem trīspunktniekiem un 25 gūtajiem punktiem, kaldinādams savas komandas uzvaru pār Kremonas ''Vanoli'' ar 91:84.

• Stundu vēlāk Francijas galvaspilsētā divu ambiciozu klubu duelī Artūra Žagara pārstāvētā Viļņas ''Wolves'' spēlēs pret ''Paris Basketball''. Spēles translācija ''Go3 Sport 1'' kanālā.

• Pagājušajā sezonā ''Wolves'' Eirokausā nespēlēja, bet parīzieši ceturtdaļfinālā cieta sagrāvi pret nākamo čempioni ''Gran Canaria''.

• Gaidāmajā spēlē pret Parīzes klubu talantīgo latviešu aizsargu Žagaru sagaida interesants duelis pret augumā mazajiem Francijas kluba aizsargiem – pagājušās sezonas Čempionu līgas vērtīgāko spēlētāju Tīdžeju Šortsu un pagājušās sezonas ''ProA'' čempionāta uzlēcošo zvaigzni Nadiru Hifi.

• Bez Gražuļa un Žagara jaunajā Eirokausa sezonā piedalīsies arī citi latvieši – Roberts Blumbergs un ''Aris'', Mareks Mejeris un ''Cluj-Napoca'', Roberts Štelmahers, Akselis Vairogs un ''Lietkabelis'', kā arī Oskars Hlebovickis un Vroclavas ''Slask''.

• Jaunajā ULEB Eirokausa sezonā nav mainījies komandu skaits – tās joprojām ir 20, tiekot sadalītas A un B grupās pa desmit katrā, bet mainījusies ir turnīra izspēle. Katras grupas divas spēcīgākās komandas automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešās līdz sestās vietas ieguvējas, spēlējot pret otras grupas komandām astotdaļfinālā, noskaidros vēl četras komandas, kas turpinās cīņu par Eirokausa trofeju.

• Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla dueļos uzvarētājs tiks noskaidrots vienā mačā, bet pusfinālā un finālā tiks aizvadīta sērija līdz vienas komandas divām uzvarām.

• ULEB Eirokauss joprojām ir vienīgais starptautiskais klubu turnīrs Eiropā, kurā uzvarot iespējams garantētu vietu nākamās sezonas ULEB Eirolīgā. Pagājušā gada čempione ''Gran Canaria'' no tādas iespējas atteicās, pamatojoties ar finansiāliem apsvērumiem.

• Trešdienas vakarā pulksten 19.00 sezonas pirmo Eirokausa maču uzņems arī ''Arēna Rīga''. Tajā Latvijā bāzētā Ukrainas ''Prometey'' spēkosies pret Hamburgas ''Towers'' basketbolistiem.

• ULEB Eirokausa translācijas Latvijā vērojamas ''Go3'' straumēšanas platformā.

ULEB Eirokauss, 1. kārta

SpēleLaiks
Hapoel Tel-Aviv – Cedevita Olimpija20.00
Ratiopharm – Trento20.30
Paris – Wolves21.30
Cluj-Napoca – Turk Telekom19.00
Prometey – Hamburg19.00
Aris – Gran Canaria20.00
Buducnost – Lietkabelis20.00
Joventut – Bešiktaš21.15
London Lions – Umana Reyer21.30
JL Bourg – Śląsk22.00

ULEB Eirokausa komandas

A grupaB grupa
Joventut Badalona (Spānija)ratiopharm (Vācija)
Bešiktaš (Turcija)Turk Telekom (Turcija)
Cedevita Olimpija (Slovēnija)Gran Canaria (Spānija)
London Lions (Anglija)Aris (Grieķija)
Umana Reyer (Itālija)Buducnost
Hapoel Tel-Aviv (Izraēla)Śląsk Wroclaw (Polija)
Paris Basketball (Francija)Lietkabelis (Lietuva)
Prometey (Ukraina)Trento (Itālija)
Wolves (Lietuva)Cluj-Napoca (Rumānija)

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...

  -1 [+] [-]

, 2023-10-03 15:04, pirms gada
Kāpēc Wolves spēļu sarakstā nav ielikts boldā?

  -1 [+] [-]

, 2023-10-03 15:38, pirms gada
švaka diena basim, pa viaplay fūzis visu vakaru

  -1 [+] [-]

, 2023-10-03 20:20, pirms gada
Žagaram hettrik

  -1 [+] [-]

, 2023-10-03 22:15, pirms gada
Kādi bomži tie Wolves, apbrīnojami, Kemzura rausta spēlētājus, Žagars jau lidz 2.jai ceturtdaļai ir 4x mainīts, komandas saspēle nekāda, izpildītāji tādi viduvēji.. nu nezinu, varbūt es pieradu pie kvalitatīvā LV basketbola Pasauls kausā, bet pagaidām bēdu ieleja, labi ka tie franči ar tādi nekādi, bet nu pagaidām ap 10 punktu priekšā stabili.

     [+] [-]

, 2023-10-03 22:23, pirms gada
kaijs rakstīja: Kādi bomži tie Wolves, apbrīnojami, Kemzura rausta spēlētājus, Žagars jau lidz 2.jai ceturtdaļai ir 4x mainīts, komandas saspēle nekāda, izpildītāji tādi viduvēji.. nu nezinu, varbūt es pieradu pie kvalitatīvā LV basketbola Pasauls kausā, bet pagaidām bēdu ieleja, labi ka tie franči ar tādi nekādi, bet nu pagaidām ap 10 punktu priekšā stabili.
Jā, es to vispār nesapratu, neļauj ieiet ritmā, iemet 3pt nomaina, 2pt caurgājienā, nomaina. Kaut kāds sviests pirmajā puslaikā kemzuram smadzeņu vietā.

     [+] [-]

, 2023-10-03 22:33, pirms gada
LOL, Kemzuram jautājumu uzdeva franču superpoliglots "[..]you had a good last first half[..]"