Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Štelmahers: "Jāpierāda, ka spēlēs esam tikpat labi kā treniņos"

Štelmahers: "Jāpierāda, ka spēlēs esam tikpat labi kā treniņos"
Roberts Štelmahers. Foto: Renārs Koris

Pēc desmit dienām (13. septembrī) Igaunijas basketbola flagmanis "Kalev/Cramo" uzsāks cīņu par vietu FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā. Igaunijas vadošā komanda nupat kā aizvadījusi preses konferenci, kurā izteicās gan komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers, gan Tallinas vienības uzbrucējs Ojārs Siliņš.

"Kalev/Cramo" komanda oficiālās spēles uzsāks jau pavisam drīz - 13. septembrī, kad Tallinā tiks uzsākts FIBA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrs. C apakšgrupā igauņi turnīru sāks ar spēli pret Portugāles komandu "Sporting". Ja "Kalev/Cramo" pārvarēs pirmo barjeru, tad 15. septembrī Igaunijas čempionvienība sacentīsies ar Melnkalnes vienību "Monar Bar". Ja arī Balkānu komanda būs igauņiem pa zobam, tad izšķirošajā spēlē 17. septembrī Roberta Štelmahera trenētās komandas pretinieces var būt austriešu Kapfenbergas "Bulls", lietuviešu Utenu "Juventus" vai vāciešu Bambergas "Brose".

Roberts Štelmahers ieskicēja komandas veidošanu: "Komplektējot komandu, pirmkārt meklējam igauņus, kuri nebaidās nākt uz "Kalev/Cramo". Pēc tam piemeklējam ārzemniekus pozīcijās, kur vajadzīgi pastiprinājumi. Skatāmies uz spēlētāju raksturiem. Spēļu video ierakstos izvērtējam kā viņi reaģē uz dažādām situācijām un kā viņi var palīdzēt mūsu komandai. Sastāva ziņā šobrīd esam nokomplektējušies. Taču gaidām vēl dažu spēlētāju atgriešanos ierindā pēc savainojumiem."

"Sezonas mērķis ir uzvarēt. Šim mērķim ir vairāki posmi. Pirmkārt - kvalificēties FIBA Čempionu līgas pamatturnīram. Ticu, ka mums tas ir pa spēkam. Ir sarežģīti, ka sezona jāsāk ar tik svarīgām spēlēm kvalifikācijas turnīrā, bet tāda ir dzīve. Esam gatavi šim izaicinājumam... Katru dienu domāju par to vai mēs esam patiešām labi vai labi izskatāmies treniņos. Spēlētāji ir ļoti profesionāli un treniņos visu dara labi. Es ceru, ka tas pārnesīsies arī uz spēlēm. Mums arī spēlēs jābūt tik labiem, cik labi izskatāmies treniņos," teica Štelmahers.

"Kalev/Cramo" uzbrucējs Ojārs Siliņš: "Pirmās nedēļas Igaunijā ir bijušas ļoti labas. Šobrīd cenšos atgriezties laukumā pēc savainojuma. Tallinā vairākkārt esmu bijis, jo tā ir tuvu Rīgai. Man tiešām patīk šī pilsēta. Sagatavošanās ziņā darbs pie trenera Štelmahera neatšķiras no citām komandām. Ir komandas darbs pie fiziskās sagatavotības un taktikas. Protams, katram trenerim ir savs rokraksts, bet galu beigās tas ir basketbols. Mums kā komandai jāsanāk kopā un pēc iespējas labāk jāsagatavojas nākamajiem turnīriem."

"Kalev/Cramo" ir aktuālā "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgas čempione un kopš 2016. gada neviena Igaunijas komanda nav gāzusi Tallinas vienību no valsts čempiontroņa. "Kalev/Cramo" galvenajam trenerim Robertam Štelmaheram asistē Akeslis Vairogs, bet laukumā komandu pārstāv Latvijas basketbolisti Ojārs Siliņš un Mārcis Vītols.

Tallinas "Kalev/Cramo" sastāvs

SpēlētājsPoz.Dz.g.AugumsKomanda 2020/21
Džekvāns LūissPG1994185 cmRamat HaSharon (Izraēla)
Mārcis VītolsPG1992185 cmVEF Rīga
Sailass MelsonsPG/SG1996193 cmLimburg (Beļģija)
Egerts HallersSG1995.192 cmRakvere Tarvas
Davions BerijsSG1991.193 cmAPOEL (Kipra)
Martins DorbeksSG1991194 cmKalev/Cramo
Georgs KasksSG2002187 cmKalev/Cramo
Tanels KurbassSF1988197 cmKalev/Cramo
Ojārs SiliņšSF/PF1993203 cmAstana (Kazahstāna)
Kamari MerfijsPF1993205 cmSkyliners (Vācija)
Kregors HermetsPF1997205 cmKalev/Cramo
Kristjans KitsingsPF/C1990206 cmRytas (Lietuva)
Rauno NurgersC1993208 cmKalev/Cramo

, 2021-09-03 19:16, pirms 3 gadiem
Ar izlasi jau pierādīji. Kas vēl nav skaidrs
, 2021-09-03 19:29, pirms 3 gadiem
Vēl šobaltdien nav skaidrs kā viens cilvēks var visu tā sačakarēt. Nu divi ja pieskaita bračkiņu vecvagaru
cepuri nost abiem mūsu perspektīvajiem treneriem, eirolīgas materiāls
, 2021-09-03 20:50, pirms 3 gadiem
Nu žēl, ka tev dzīvē tā neiet, ka vienīgais veids, kā pacelt pašapziņu, ir noniecināt citus, kas tajā ir kaut ko sasnieguši. Robim labu veiksmi.
, 2021-09-03 20:56, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Nu žēl, ka tev dzīvē tā neiet, ka vienīgais veids, kā pacelt pašapziņu, ir noniecināt citus, kas tajā ir kaut ko sasnieguši. Robim labu veiksmi.
Ko tieši sasniedzis?
, 2021-09-03 21:12, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Nu žēl, ka tev dzīvē tā neiet, ka vienīgais veids, kā pacelt pašapziņu, ir noniecināt citus, kas tajā ir kaut ko sasnieguši. Robim labu veiksmi.
viens tālāk par Ventspili un Igauniju nav ticis un diez vai kādreiz tiks. Otrs paslēpies Kazahstānas stepēs un par to pat vairs nav jēga rakstīt
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.