Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Cēsis debitēs FIBA Eiropas Kausā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Cēsis debitēs FIBA Eiropas Kausā
Santa Dreimane
Foto: Uvis Igalis, SK "Cēsis"

Sporta kluba "Cēsis" basketbolistes šovakar plkst. 18:30 Cēsu sporta namā debitēs FIBA Eiropas kausa izcīņā, sacenšoties ar Horvātijas klubu ZKK "Medveščak".

ONLINE teksta tiešraide fibaeurope.com

Atbildes spēle pēc nedēļas notiks Horvātijā, uzvarētājas divu spēļu summā iekļūs pamatturnīrā, kur 48 komandas sacentīsies 12 apakšgrupās. Cēsnieces kļuvušas par otro Vidzemes klubu vēsturē aiz basketbola kluba "Valmiera", kas piedalīsies Eiropas Kausos.

Pirmajā spēlē bez amerikānietēm
2008./2009. gada sezonas komplektāciju "Cēsis" uzsāka pēc Eiropas Kausu izlozes 10. jūlijā Minhenē. Komandā palika vairums jauno spēlētāju, tostarp Ieva Krastiņa un Karlīne Nīmane. Pēdējā vasaras laikā paspēja spēlēt vai trenēties trīs Latvijas izlasēs – U-18, U-20 un Latvijas valstsvienībā. Taču vienības kodols tika pulcēts septembra otrajā pusē. Dažu dienu laikā tika parakstīti līgumi ar Latvijas valstsvienības spēlētājām Ievu Tāri, Santu Dreimani un Elīnu Babkinu, vēl pirms tam Cēsīs ieradās Kristīne Kārkliņa, jauniešu valstsvienību līdere 21. gadsimta sākumā.

Pēc gada pārtraukuma Vidzemes "bruņinieku" un Latvijas karoga pilsētā atgriezās amerikāniete Džesika Simondsa un otro gadu pēc kārtas sadarbību bija gatava turpināt Vilneta Kroketa. Amerikāniešu piesaiste vēl nespēja kompensēt trūkstošos auguma centimetrus iekšējā līnijā, tāpēc centra spēlētājas meklējumi turpinājās vēl nedēļu pirms Eiropas Kausu debijas. Beigās tas vainagojās panākumiem, no bankrotējušā Krievijas Superlīgas kluba "Moskva" Latvijā pirmdien ieradās Francijas valstsvienības centra spēlētāja Sandra Dižona.

Komanda bez Dižonas sastāvā paspēja divās pārbaudes spēlēs uzvarēt "Avantis/Kolonna" vienību, tomēr 2. oktobra cīņas priekšvakarā abas amerikānietes vēl nebija paspējušas saņemt brīvlaišanas vēstules no saviem iepriekšējiem klubiem, tāpēc vakara sacensībā nepiedalīsies.

Gintars Kručkausks, SK "Cēsis" galvenais treneris: "Ceru, ka meitenes būs ļoti motivētas un koncentrēsies cīņai par uzvaru. Svarīgi, ka uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā, tāpēc nopietni jāgatavojas cīņai Horvātijā. Sandra Dižona atbrauca pirmdien, piedalās komandas treņinos un šovakar spēlēs. Nezinu visas juridiskās nianses, taču ceru, ka amerikānietes būs gatavas piedalīties jau izbraukuma spēlē."

Izloze bijusi labvēlīga
"Izloze ir laba, domāju, basketbola Dievs šodien bija ar mums," sporta kluba "Cēsis" sieviešu basketbola vienības tehniskais direktors Krišjānis Kļaviņš 10. jūlijā bija apmierināts ar FIBA Eiropas Kausa izlozes rezultātiem. "Atlases kārtā nevēlējāmies spēlēt ar Spānijas "Gran Canaria", Noginskas "Spartak" un Izraēlas "Hasharon" klubiem," toreiz teica Kļaviņš.

"Medvescak" 2007./2008. gada sezonā ieņēma astoto vietu Adrijas līgā (bilance 5-13). Gatavojoties spēlēm Eirokausos, "Medvescak" piedalījies divos pārbaudes turnīros, pēdējās divās spēlēs zaudējot Andas Eibeles pārstāvētajai "Gospič Osiguranje" un slovēņu vienībai "Merkur Celje" 54:57. Kluba sastāvā ir tikai pašmāju spēlētājas 20-27 gadu vecumā, uzbrucēja Mirna Maziča spēlējusi NCAA vienības "Richmond" sastāvā.

Cēsu kluba tehniskais direktors skatās tālāk par atlases kārtu. "Iesim soli pa solim, iekļūstot grupu turnīrā, situācija ir labvēlīga. Gaidāmajā I grupā nav Krievijas, Spānijas un Francijas klubu. Itālijas komanda nav no stiprākajām, Grieķijas klubs ir viens no labākajiem savā līgā."

Pārvarot atlases kārtu, SK "Cēsis" FIBA Kausa pamatturnīra I grupā sacentīsies ar Bosnijas "Sarajevo", Itālijas "Parma" un Grieķijas "Esperides" komandām. "Nosacīti tikpat labvēlīga būtu H grupa," domā Kļaviņš.

FIBA Eiropas Kausa 2008./2009. gada sezonas kalendārs

KārtaLaiksSpēļu skaits
Atlases kārta 2. un 9. oktobris 2
Grupu turnīrs 23. oktobris – 27. novembris 6
Sešpadsmitdaļfināli 11. un 18. decembris 2
Astotdaļfināli 2009. gada 29. janvāris un 5. februāris 2
Ceturtdaļfināli 19. un 26. februāris 2
Pusfināli 12. un 19. marts 2
Fināls 2. un 9. aprīlis

FIBA Eiropas Kausa atlases kārta 2. un 9. oktobrī

Pāris
Neuchatel (Šveice) – Seat Foton Gyor (Ungārija)
Stockholm (Zviedrija) –Pallacanestro Ribera (Itālija)
CAB Madeira (Portugāle) – Athinaikos (Grieķija)
BBT Letzebuerg (Luksemburga) – Marijampoles „Arvi” (Lietuva)
Flying Foxes – Gran Canaria (Spānija)
SK Cēsis – ZKK Medvescak (Horvātija)
BC Star (Igaunija) – Spartak Noginsk (Krievija)
Targoviste (Rumānija) – Bnot Hasharon (Izraēla)
Alexandria (Rumānija) – Crvena Zvezda (Serbija)
Krajisnik (Bosnija) – AKO Aris (Grieķija)

Izmantotie resursi:
skcesis.lv
eurobasket.com
fibaeurope.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-10-02 12:55, pirms 16 gadiem
Man liekas, ka vīru basketbola klubs Valmiera spēlēja Eiropas kausā pirms aptuveni trim gadiem, ja nemaldos

  +8 [+] [-]

, 2008-10-02 12:57, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vai tad Valmiera arī piedalīsies Eiro kausos? Kādā sporta veidā? Šis kaut kā nepareizi, man liekas, ka Valmiera Eiropas kausos nepiedalīsies.
Bet Valmiera ir piedaliijusies. Taatad Ceesis ir otrais klubs, kas piedaliisies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-02 13:38, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Cēsnieces kļuvušas par otro Vidzemes klubu aiz basketbola kluba „Valmiera”, kas piedalīsies Eiropas Kausos.

Vai tad Valmiera arī piedalīsies Eiro kausos? Kādā sporta veidā? Šis kaut kā nepareizi, man liekas, ka Valmiera Eiropas kausos nepiedalīsies.
Jā, Valmiera ir spēlējusi Eiropas kausos. Togad tas bij vājākais eirokausu turnīrs. Toreiz spēlēja arī Melderis, Bergmanis un pārējie Valmieras sporta skolas audzēkņi. Bez tam, šķiet, ka 4. vietu ieguva

     [+] [-]

, 2008-10-02 13:40, pirms 16 gadiem
jāuzvar!!klavins un co pacentusies - sastavs izskatas tiri ok!!

     [+] [-]

, 2008-10-02 15:37, pirms 16 gadiem
Kroketa laikam nespēlēs. Bet tāpat sastāvs ir pietiekami labs, lai jau 1.spēlē praktiski nodrošinātu iekļūšanu grupas turnīrā, ko arī novēlu..
Kā arī ceru, ka sevi no vislabākās puses parādīs Latvijas izlases kandidātes -Ieva, Santa un Elīna, un arī Cēsu jaunā maiņa turēsies cienīgi.
Lai veicas !

     [+] [-]

, 2008-10-02 17:37, pirms 16 gadiem
parādat, kur vēži ziemo, nemaz nepieļauju tādu domu, ka Cēsis varētu zaudēt

     [+] [-]

, 2008-10-02 18:39, pirms 16 gadiem
Dreimanei galīgi sākumā neiet! Tik met, bet nekā!
Babkina debitē!

     [+] [-]

, 2008-10-02 18:48, pirms 16 gadiem
Nu kurienes izdomāta tik ārprātīga likme Cēsis 1.02 Medveščak 10.00 ?

Kaut ko tādu varētu piedāvāt uz spēli "Spartak Moscow Region - Medveščak" !

     [+] [-]

, 2008-10-02 19:19, pirms 16 gadiem
Simonda spēlē, kapēc raksta ka nespēlēs? Baigi smagi iet, mājās ir pārliecinošāk jāspēlē.

     [+] [-]

, 2008-10-02 19:34, pirms 16 gadiem
pašlaik diezgan sīvi 34:31

     [+] [-]

, 2008-10-02 19:45, pirms 16 gadiem
garais_999 rakstīja: pašlaik diezgan sīvi 34:31
nu jau labāk garais 50:38