Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kauņas "Žalgiris" Lekaviču aizstās ar naturalizētu Bulgārijas izlases spēlētāju

Agris Suveizda

Kauņas "Žalgiris" Lekaviču aizstās ar naturalizētu Bulgārijas izlases spēlētāju
Dī Bosts
Foto: beinsports.com

Lietuvas spēcīgākais basketbola klubs Kauņas "Žalgiris" savā mājaslapā paziņoja par viena gada līguma noslēgšanu ar 27 gadus veco amerikāņu saspēles vadītāju Dī Bostu, kurš izlašu līmenī spēlē Bulgārijas valstsvienībā.

Karjeru Eiropā Bosts sāka Melnkalnes klubā Podgoricas "Budučnost", bet pēc tam spēlēja NBA Attīstības līgā un arī Venecuēlā. 2014. gada vasarā Bosts pievienojās Turcijas "Trabzonspor", bet sezonu vēlāk - Eirolīgas klubam no Polijas "Zielona Gora".

Pirms gada Bosts parakstīja līgumu ar Francijas augstākās līgas vienību "Monaco", palīdzot tai ar 30 uzvarām un četriem zaudējumiem triumfēt regulārajā sezonā. Izslēgšanas spēlēs gan sekoja fiasko – zaudējums ASVEL (69:72, 71:66, 71:74). Bosts regulārajā sezonā piedalījās visās 34 spēlēs, no kurām starta pieciniekā sāka 12. Vidēji laukumā amerikānis pavadīja 25 minūtes, guva 13,0 punktus un izdarīja 5,6 rezultatīvas piespēles.

Kopā ar viņu "Monaco" spēlēja amerikāņu spēka uzbrucējs Brendons Deiviss, kurš pirms nedaudz vairāk nekā nedēļas jau parakstīja līgumu ar "Žalgiri". Bosts Kauņas klubā aizvietos 23 gadus veco Lietuvas izlases saspēles vadītāju Luku Lekaviču, kurš negaidīti pārcēlās uz Atēnu "Panathinaikos".

Bulgārijas izlase nekvalificējās šā gada Eiropas čempionātam, ar Bostu ierindā savā apakšgrupā ar divām uzvarām sešās spēlēs ieņemot trešo vietu. Pie ceļazīmēm tika Slovēnija un Ukraina (kā viena no labākajām otrās vietas ieguvējām), bet pēdējā vietā palika debitante Kosova.

Izmantotie resursi:
Rasta pamaina: „Žalgirio“ atakoms diriguos...

     [+] [-]

, 2017-07-02 18:06, pirms 7 gadiem
Izskatās labāks un lētāks par L.Lekaviču. Kas ar Vecvagaru?

     [+] [-]

, 2017-07-02 20:07, pirms 7 gadiem
balts rakstīja: Izskatās labāks un lētāks par L.Lekaviču. Kas ar Vecvagaru?
Labriit..Vecvagars jau sen Vefaa speelee...