Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vētras "Spartak-Primorje" soli tuvāk dalībai VTB līgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētras "Spartak-Primorje" soli tuvāk dalībai VTB līgā
VTB līgas prezidents Sergejs Ivanovs pasniedz regulārās sezonas MVP balvu Ērlam Džerodam Roulendam
Foto: Vitauts Mikaitis, vtb-league.com

"Lēmums par Krievijas basketbola čempionāta rīkošanas tiesību atdošanu VTB līgai var tikt pieņemts līdz 15. augustam," pēc izpildkomitejas sēdes otrdien, 2. jūlijā, paziņoja federācijas goda prezidents Sergejs Černovs. Ja tā notiks, turnīrā visticamāk startēs arī Gundara Vētras, Mārtiņa Zībarta un Ērika Visocka trenētais Vladivostokas klubs "Spartak-Primorje".

Dienu pirms izpildkomitejas sēdes par atkāpšanos paziņoja Krievijas basketbola federācijas prezidents Aleksandrs Krasņenkovs, kurš nav slēpis nepatiku pret VTB līgas vadību. Pirms nedēļas, 25. jūnijā, neuzticību Krasņenkovam izteica Krievijas basketbola federācijas treneru padome, par jaunumiem žurnālistus informējot padomes priekšsēdētājam Jevgeņijam Gomeļskim.

“Apspriedām treneru padomes un federācijas vadības savstarpējās attiecības. Uzskatām, ka mums nav nekādu koleģiālu apspriežu. Būtībā Krasņenkovs nerēķinās ar mūsu viedokli. Rezultāti jau ir: sieviešu izlases starts Eiropas čempionātā. Izteicām neuzticību. Balsojumā atturējās tikai bijušais sieviešu valstsvienības treneris Boriss Sokolovskis, pārējie bija vienprātīgi.”

Krasņenkovs 1. jūlijā sasauca federācijas izpildkomitejas sēdi, taču uz to ieradās tikai trīs no 11 locekļiem – prezidents, ģenerālsekretāre Natālija Galkina un Onokovs. Pēc tam Krasņenkovs paziņoja par atkāpšanos. Otrdien izpildkomitejas sēdē Krievijas Olimpiskās komitejas telpās tā tika pieņemta. Par prezidenta pienākumu izpildītāju iecelts Leonīds Evropeicevs. Jaunā prezidenta vēlēšanas paredzētas 2. augustā.

Izpildkomiteja lēma par Krievijas čempionāta rīkošanas tiesībām. Pirms trīs gadiem federācija tās uzticēja Profesionālajai basketbola līgai (PBL). Septembrī līguma termiņš beidzas un VTB līga tiek uzskatīta par galveno pretendenti čempionāta rīkošanas tiesību pārņemšanai.

VTB līgas ģenerāldirektoram Andrejam Širokovam uzticēts sagatavot vienošanās projektu starp līgu un federāciju. Pēc tam savstarpējā komisija pieņems lēmumu. Termiņš noteikts līdz 15. augustam,” žurnālistiem teica Černovs.

“Lēmumu jāpieņem līdz Eiropas čempionāta sākumam,” teica Evropeicevs, noraidot pieņēmumu, ka Krasņenkova atkāpšanās galvenais iemesls bijusi federācijas nespēja vienoties ar VTB līgu par Krievijas čempionāta rīkošanas tiesības atdošanu.”

Tālākie notikumi var ietekmēt Gundara Vētras, Mārtiņa Zībarta un Ērika Visocka trenētā Vladivostokas kluba “Spartak-Primorje” nākotni. Ja VTB līga iegūs Krievijas čempionāta rīkošanas tiesības, komandas vadība apstiprinājusi gatavību spēlēt reorganizētajā turnīrā. Širokovs pavēstījis, ka tādā gadījumā līga neliks šķēršļus “Spartak-Primorje” dalībai.

Izmantotie resursi:
Р-Спорт. Все главные новости спорта
Всё о спорте на SOVSPORT.RU. Советский Спорт...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-02 21:40, pirms 11 gadiem
šo vajadzētu nobloķet - Eiropas klubi nebūs laimīgi lidināties uz Vladivostoku ..