Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par Eirolīgas janvāra MVP nosaukts de Kolo

Andrejs Siliņš

Par Eirolīgas janvāra MVP nosaukts de Kolo
Nando de Kolo
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas vērtīgāko basketbolistu janvāra mēnesī atzīts Maskavas CSKA franču aizsargs Nando de Kolo, kurš janvārī ar lielisku individuālo sniegumu palīdzēja komandai izcīnīt uzvaras visās piecās spēlēs.

27 gadus vecais de Kolo janvārī atkārtoja vai uzstādīja jaunus 11 personiskos rekordus Eirolīgā un bija starp desmit labākajiem Top16 turnīra spēlētājiem 11 dažādos statistikas rādītājos. 22.janvārī spēlē pret Malagas "Unicaja" De Kolo iemeta 11 no 11 metieniem no spēles un abus soda metienus, kas deva 28 punktus. De Kolo kļuva par Eirolīgas vēsturē visvairāk punktus guvušo spēlētāju bez garām aizmestiem metieniem vienā spēlē.

De Kolo šosezon vidēji Eirolīgā guvis 15,3 punktus, izcīnījis 3,8 atlēkušās bumbas un atdevis 2,8 rezultatīvas piespēles. De Kolo kļuva par izteiktu komandas līderi brīdī, kad no ierindas savainojuma dēļ izkrita amerikāņu uzbrucējs Sonijs Vīmss.

195 centimetrus garais de Kolo karjeru 2006. gadā sāka franču "Cholet", bet pēc trim gadiem pievienojās spāņu "Valencia", ar ko 2010. gadā triumfēja ULEB Eiropas kausā. 2012.gada vasarā basketbolists noslēdza līgumu ar Sanantonio "Spurs", tomēr pēc divām ne visai izteiksmīgām sezonām atgriezās Eiropā un pagājušajā vasarā noslēdza 2+1 līgumu ar CSKA.

CSKA ir vienīgā Eirolīgas komanda, kas šajā sezonā vēl nav zaudējusi (15-0). Ar piecām uzvarām piecos mačos komanda atrodas pirmajā vietā F grupā. Nākamo spēli ceturtdien CSKA izbraukumā aizvadīs pret Pirejas "Olympiacos".