Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Igaunijas čempione "Kalev/Cramo" uzaicināta uz ULEB Eiropas kausu

Rolands Eliņš

Igaunijas čempione "Kalev/Cramo" uzaicināta uz ULEB Eiropas kausu
"Kalev/Cramo"
Foto: VTB-league.com

Igaunijas čempionvienība basketbolā „Kalev/Cramo” paziņojusi, ka saņēmusi uzaicinājumu piedalīties ULEB Eiropas kausā un cenšas nokārtot pēdējās formalitātes, lai šo uzaicinājumu varētu pieņemt.

ULEB Eiropas kausā, kurā šosezon vairs nepiedalās neviena Latvija komanda, sākotnējā formātā bija paredzēts 24 komandu turnīrs, taču vairāki klubi nolēmuši atteikties no starta šajā turnīrā un neriskēt ar FIBA vai savu nacionālo federāciju sankcijām. No dalības atteicās tādi klubi kā „AEK Athens”, poļu „Zielona Gora”, „Volgograd” un „Partizan”.

Taču kā viena no aizvietotajām būs Igaunijas „Kalev/Cramo”, kura šodien apstiprināja, ka saņēmusi uzaicinājumu piedalīties turnīrā. Klubs arī pavēstīja, ka pēc diskusijām kluba valdē nolemts šo piedāvājumu pieņemt un sākt kārtot formalitātes, lai varētu tikt oficiāli iekļauta Eiropas kausa dalībnieku pulkā.

Ja „Kalev/Cramo” nokārtos savu piedalīšos turnīrā, tā spēlēs A vai B grupā. A grupu šobrīd veido Zagrebas „Cedevita”, Andžeja Pasečņika pārstāvētā „Gran Canaria”, Lietuvas „Lietkabelis” un Artūra Štālberga trenētā „Nizhny Novgorod”, bet B grupā ir Vācijas ALBA, Spānijas „Bilbao Basket”, „Khimki” un Lietuvas „Rytas”. Turnīra sākums paredzēts 2. oktobrī.

„Kalev/Cramo” Eiropas kausā spēlēja arī pirms trim sezonām, kad izstājās pēc grupu turnīra, desmit mačos piedzīvojot septiņus zaudējumus, ieskaitot divas neveiksmes pret „VEF Rīga”. Jāpiezīmē, ka šosezon "Kalev/Cramo" gatavojas startēt arī VTB Vienotajā līgā un Igaunijas čempionātā.

Igaunijas komandu pagājušajā sezonā pārstāvēja Latvijas basketbolists Rolands Freimanis, taču viņš starpsezonā pārcēās uz Turcijas komandu Ušakas „Sportif”. „Kalev” savukārt šodien ieguvusi papildinājumu sastāvam, piesaistot 22 gadus veco amerikāni Robertu Apšo. 2.13cm garais centrs pirms gada bija nopietns NBA drafta pretendents, taču netika izvēlēts. Tam par ticamāko iemeslu tiek minēts disciplīnas trūkums un sportiskā režīma vairākkārtēja pārkāpšana.

Iepriekšējo sezonu viņš pavadīja NBA Attīstības līgā, vidēji spēlē gūstot 7.3 punktus un bloķējot 1.4 pretinieku metienus, taču tika atlaists no komandas, jo tika pieķerts narkotiku lietošanā.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/bckalevcramo/posts/1081676168536767:0
Standings - Welcome to 7DAYS EuroCup

  +1 [+] [-]

, 2016-09-01 19:05, pirms 8 gadiem
a Jaunupels pat 4 riņķus LBL nevar paspēt