Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blats atgriezīsies Eiropā un vadīs Eirolīgas bagātnieci "Daruššafaka"

Andrejs Siliņš

Blats atgriezīsies Eiropā un vadīs Eirolīgas bagātnieci "Daruššafaka"
Deivids Blats
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu speciālists Deivids Blats, kurš savas trenera karjeras lielāko daļu pavadījis Eiropā, pēc īsa darba cikla Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) atgriezīsies Vecajā kontinentā un kļūs par Stambulas "Daruššafaka" galveno treneri.

57 gadus vecais Blats pēc izcilas trenera karjeras Eiropā 2014. gada vasarā atgriezās dzimtenē un parakstīja četru gadu līgumu par Klīvlendas "Cavaliers" vadīšanu. Neraugoties uz iekļūšanu finālā jau debijas sezonā un teicamu startu otrajā sezonā, šī gada janvārī Blats tika atbrīvots no darba. Ar "Cavaliers" Blats pusotrā sezonā izcīnīja 83 uzvaras un piedzīvoja 40 zaudējumus, pie panākumiem tiekot 67,5% aizvadīto regulārā turnīra spēļu. Kā viens no galvenajiem atlaišanas iemesliem bija Blata nesaprašanās ar "Cavaliers" superzvaigzni Lebronu Džeimsu.

Atlikušo sezonas daļu Blats nestrādāja, bet maijā devās uz vairākām darba intervijām ar citiem NBA klubiem. Speciālists atzina, ka noteikti vēlas strādāt jau nākamajā sezonā un prioritāte ir būt galvenajam trenerim, nevis asistentam. Tā kā NBA apritē pie galvenā trenera amata tikt neizdevās, Blats nolēmis pieņemt "Daruššafaka" izaicinājumu kļūt par šī Turcijas kluba galveno treneri. Tiek runāts, ka abas puses vienojušās par līgumu uz diviem gadiem par aptuveni divu miljonu dolāru lielu algu sezonā.

"Daruššafaka" vēl pirms diviem gadiem spēlēja Turcijas otrajā līgā, bet pēc iekļūšanas elites sabiedrībā kluba ambīcijas strauji pieauga. Aizvadītajā sezonā "Daruššafaka" tika pie "wild card" dalībai ULEB Eirolīgā un tādu pašu iespēju klubs izmantos arī nākamajā sezonā. Klīst runas, ka jau šajā sezonā klubs varēja lepoties ar vienu no lielākajiem budžetiem Eirolīgā un jaunajā sezonā finansiālās iespējas pieaugšot vēl vairāk.

Sportiskie rezultāti gan pagaidām ievērojami atpalikuši no finansiālā potenciāla. Eirolīgā Top16 turnīrā komanda palika sestajā vietā E grupā, izslēgšanas spēlēm nekvalificējoties. Savukārt Turcijā zaudējums kausa finālā, regulārā sezona noslēgta ceturtajā vietā, bet pusfināla sērijā ar 0-3 atzīts "Anadolu Efes" pārākums. Kluba vadība jau pārtraukusi darba attiecības ar līdzšinējo galveno treneri Oktaju Mahmuti un gaidāms, ka drīzumā tiks oficiāli paziņots par Blata pievienošanos organizācijai.

Blats trenera karjeras lielāko daļu pavadījis savu senču dzimtenē Izraēlā, bet strādājis arī ar Krievijas, Turcijas, Grieķijas un Itālijas klubiem. Turcijā Blats jau strādāja 2007./2008. gada sezonā, kad vadīja "Anadolu Efes" komandu. Lielākie panākumi gan gūti ar Krievijas izlasi (2007. gada Eiropas zelts, 2011. gada Eiropas bronza un 2012. gada olimpiskā bronza), bet klubu līmenī 2014. gada maijā ar Telavivas "Maccabi" triumfēts Eirolīgā.

     [+] [-]

, 2016-06-01 09:18, pirms 8 gadiem
Es riskētu uzlikt, ka Daruššafaka tiks top4 Eirolīgā...

  +4 [+] [-]

, 2016-06-01 09:29, pirms 8 gadiem
Vismaz tajā klubā gan jau nebūs kāds spēlējošais treneris, kurš darīs visu, lai diskreditētu savu konkurentu, neklausīs un pacels balsi pret viņu visas komandas priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-06-01 10:38, pirms 8 gadiem
Jāskatās, kā veiksies ar sastāva komplektāciju un vai tur būs teikšana arī Blatam. Skaidrs ir viens, ka komandas izredzes uz panākumiem ar Blata piesaistīšanu uzreiz jāvērtē augstu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja