Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Valencia" pret "Unics" cīņā par Eirokausa trofeju

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

"Valencia" pret "Unics" cīņā par Eirokausa trofeju
Rafa Martinezs un Endrjū Gaudlaks
Foto: unics.ru

Šovakar plkst. 19:30 pēc Latvijas laika Spānijas pilsētā Valensijā sāksies pirmā no divām ULEB Eiropas kausa izcīņas finālsērijas spēlēm, kurā par prestižo trofeju un garantētu vietu nākamās Eirolīgas sezonas pamatturnīrā cīnīsies divkārtējā turnīra čempione ''Valencia'' un 2011. gada Eirokausa uzvarētāji Kazaņas ''Unics''. Spēles tiešraide būs pieejama televīzijas kanālā Eurosport 2.

Vai "Unics" aizsardzība apslāpēs spāņu uzbrukumu?

Abas komandas Eiropas kausa izcīņas turnīrā veiksmīgi spēlējušas jau pērn - "Unics" finālā pabija un par čempioni kļuva 2011. gadā, bet spāņi tīkliņus no grozu konstrukcijām griezuši nost divreiz (2003., 2010.). Zīmīgi, ka pirmo reizi cīņā par trofeju sacenšas klubi, kas savā starpā spēkojās arī pašreizējās sezonas ''Last 32'' fāzē, kad panākumus abos mačos (gan mājās, gan viesos) izcīnīja Kazaņas lielklubs (mājās uzvara ar 82:75, izbraukumā - 76:73).

Sacensību formāts paredz, ka turnīra uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā, pirmajai spēlei notiekot Valensijā, bet izšķirošajai risinoties Kazaņā (7. maijā).

"Unics" šajā Eirokausa sezonā līdz šim piedzīvojusi tikai divus zaudējumus (pret beļģu ''Telenet'' un serbu ''Crvena Zvezda'') 22 aizvadītajās spēlēs, demonstrējot labāko aizsardzību turnīrā. Itāļu speciālista Andrea Trinkjēri vadītā komanda saviem pretiniekiem caurmērā ļauj gūt vien 64,4 punktus un pretinieku komandas produktivitāti ierasti notur 60 efektivitātes punktu robežās. Kazaņas sastāvā spēlē amerikāņu aizsargs Endrjū Gaudlaks, kurš nesen tika atzīts par turnīra vērtīgāko spēlētāju. Viņam ārējā līnijā piepalīdz viņa tautietis Čaks Eidsons, kurš šādu apbalvojumu saņēmis iepriekš, kā arī pieredzējušais grieķu aizsargs, Eirolīgas čempions Nikoss Ziziss.

Valensijas vienībai ceļš līdz finālam nebija tik pārliecinošs, par ko liecina cipars deviņi iepretim pašreizējās sezonas zaudējumu ailei. Spāņi ir otrie labākie tālmetienu izpildītāji turnīrā (43,6%) un trešie naskākie bumbu pārtvērēji (8,5), turklāt savā laukumā allaž spēlē ļoti agresīvi, nebaidās uzbrukt no distances un kurināt augstu spēles tempu. Mājiniekiem ir sastāva nepilnības garajā galā - spānim Huanam Triguero šodienas mačs noteikti ies secen, bet ukraiņu tornis Serhijs Liščuks ir bez ilgākas spēļu prakses.

Jāpiezīmē, ka šodienas spēli tiesās Latvijas labākais soģis Oļegs Latiševs.

Dubļevičs: "Zinot mūsu fanus, būs traka spēle"

''Šis ir mūsu trešais fināls trīs gadu laikā, tā kā mums ir neliela pieredze,'' pirms sacensību fināla pērno gadu veiksmes pasvītro ''Valencia'' galvenais treneris Veļimirs Perasovičs. ''Vienmēr patīkami spēlēt finālā - cilvēku interese ir manāma pat uz ielas, un to ievēro arī spēlētāji. Šī nav parasta mājas spēle, jo gaidāms arī mačs izbraukumā. Šī ir divu spēļu sērija, bet trofeja tiks pasniegta Krievijā, nevis Valensijā, tāpēc ikkatra minūte būs ļoti svarīga. Otro treniņu pēc atgriešanās no savainojuma šodien [vakar] aizvadīja Liščuks, kurš izlaidis četrus mēnešus, tāpēc nevaram gaidīt no viņa ierasto pienesumu. Mums jācīnās no minūtes uz minūti un jāspēlē pret lielisku komandu, tāpēc būs grūti.''

''Pienācis laiks sezonas svarīgākajām spēlēm, un, lai arī mums jācīnās ar ļoti smagu pretinieku, esam pārliecināti par sevi un atdosim visus spēkus, lai uzvarētu. Finālu sasniegt bija ļoti sarežģīti, bet tagad esam šeit. Abām komandām ir pilnīgi vienādas izredzes uz uzvaru, tāpēc vienkārši dosimies laukumā un parādīsim savu labāko basketbolu šosezon!'' preses pārstāvjus pirms sērijas ievadspēles uzrunāja Kazaņas ''Unics'' stratēģis Andrea Trinkjēri, kurš aprīļa beigās tika atzīts par Eiropas kausa izcīņas gada treneri.

''Nevaru sagaidīt spēles sākumu. Zinot mūsu fanus, skaidrs, ka tas būs traki!'' teic viens no Spānijas kluba vadošajiem spēlētājiem Bojans Dubļevičs. ''Kazaņai ir ļoti laba komanda ar lieliskiem garajiem spēlētājiem, kuri mums būs jāaptur. Ja tas izdosies, mums būs labas izredzes uz panākumu. Serhijs ir atpakaļ, un tas ir svarīgi, ņemot vērā, ka viņš var būt liels palīgs tieši groza apakšā. Mums svarīgs būtu labs mača sākums, un, protams, vēlamies uzvarēt ar pēc iespējas lielāku handikapu.

''Tas, ka mēs ar Valensiju spēlējām iepriekš un pazīstam savu pretinieku, noteikti palīdz, lai gan ar viņiem spēlējām labu laiciņu atpakaļ, bet šī būs jauna spēle, jauna atmosfēra, tāpēc mums par iepriekšējām cīņām jāaizmirst,'' tā Krievijas kluba uzbrukuma mašīna Endrjū Gaudlaks. ''Valensijai ir ļoti dziļa, pieredzējusi un ātra komanda, kas savās mājās spēlē lieliski un barojas no fanu atbalsta. Mēs lepojamies ar savu aizsardzību, un, pateicoties tai, esam uzvarējuši visu gadu. Ja labi uzsāksim spēli, domāju, ka viss būs kārtībā.''

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

Kas būs Eiropas kausa čempions?

  • 16

  • 16


  -1 [+] [-]

, 2014-05-01 13:42, pirms 10 gadiem
Esmu pilnīgi neitrāls, abas komandas simpatizē! Lai uzvar stiprākais! Bet nu Valensiju gan jau tiesneši nedaudz pavilks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-05-01 14:32, pirms 10 gadiem
Uniks pacels.ja zaudes tad sodien un minimali,bet kazanjaaa visu nokartos

  +1 [+] [-]

, 2014-05-01 15:14, pirms 10 gadiem
flipsider, 2013-10-05 14:35, pirms 7 mēnešiem

Jau pirms turnira ir skaidrs, ka uzvares Valensija.

Savu viedokli- neesmu mainijis. Unics ir labāki uz papīra, bet uzvarēs Valensija.

     [+] [-]

, 2014-05-01 20:10, pirms 10 gadiem
Pagaidaam Unicam nav ko likt pretii...