Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Francija dramatiskā galotnē salauž Grieķiju

Francija dramatiskā galotnē salauž Grieķiju
Sandrīne Gruda
Foto: eurobasketwomen2009.com

Eiropas sieviešu basketbola čempionāta pusfinālā iekļuvušas Francijas basketbolistes, kuras ar 51:49 dramatiskā spēles galotnē pieveica Grieķiju. Pusfinālā Francija tiksies ar Baltkrieviju.

Francijas un Grieķijas spēlē izteiktas favorītes bija francūzietes, taču tā sprieda tikai tie, kuri neredzēja Grieķijas izlasi darbībā pēdējās spēlēs. Uzvara pār Slovakiju vien par kaut ko liecina. Francijas izlase uzsāka aktīvi, uzreiz iegūstot vadību, taču visu pirmo ceturtdaļu tā bija tikai simboliska. Abas komandas ātri vien pierādīja, ka ir lieliskas aizsardzībā, taču uzbrukumā rodas problēmas, ja neiet līderēm. Tā arī bija, jo grieķietēm ļoti neveiksmīgi sāka Maltsi, kura bieži izcēlās ar nepārdomātiem metieniem, bet francūzietēm negāja nevienai, izņemot Dumerku, kura labi darbojās aizsardzībā. Tikai pirmās ceturtdaļas izskaņā Francija palielināja ātrumus, kas ļāva viņām noslēgt pirmo ceturtdaļu savā labā - 10:7.

Jāuzslavē Francijas izlases atbalstītāji, kuri kā vienmēr bez apstājas atbalstīja savu komandu, dziedot dziesmas un citos veidos atbalstot spēlētājas. Tas gan neglāba viņu mīlules no neveiksmēm otrās ceturtdaļas sākumā. Sākumā Kaltsidu iemeta brīvu tālmetienu, bet tad ļoti grūtu metienu iemeta arī Dimitraku, ļaujot grieķietēm izvirzīties vadībā ar 15:12. Francija ātri izmantoja pretinieču neprecizitātes, ātri vien atgūstot vadību. Īpašas uzslavas pelnījusi Grieķijas izlases aizsardzība, kas pirmajā puslaikā darbojās praktiski nevainojami, vismaz četras piecas reizes neļaujot francūzietēm izdarīt metienu 24 sekunžu laikā. Kļūdām bagātā puslaikā mazliet labākas bija Francijas spēlētājas, kuras uzvarēja puslaiku ar 22:21.

Arī otrais puslaiks iesākās līdzīgi kā ritēja pirmais, jo joprojām neviena no komandām nespēja atrast veidus, kā regulāri gūt punktus. Praktiski katrs punktu guvums nāca pēc ļoti spēcīgas pretdarbības no pretinieču puses. Joprojām īsti negāja ne Grudai, ne Maltsi, tādēļ arvien pieauga citu basketbolistu loma. Francijai tāda īsti neatradās, jo pat brīvi metieni no distances mērķi nesasniedza. Grieķijai arvien izteiktās uzbrukt sāka Kaltsidu, kura regulāri punktus gūt arī nespēja. Mazliet labāk aizvadīta ceturtdaļas izskaņa ļāva Francijai arī pirms pēdējām desmot minūtēm saglabāt vadību, bet drošas par uzvaru viņas nevarēja būt - 37:34.

Francija pēdējāsdesmitminūtes sākumā saņēma aukstu dušu - Grieķija kopējiem spēkiem izturēja aizsardzībā, bet pēc tā izveidoja divus lieliskus uzbrukumus. Sākumā Kaltsidu guva divus punktus ar sodu, bet pēc tā tālmetienu iemeta Maltsi, kura vēl pēc minūtes lieliski pārtvēra bumbu, gūstot vēl divus punktus. Grieķija ieguva trīs punktu pārsvaru, pie tam bija iespējas to vēl palielināt, bet Maltsi, ne Kaltsidu neizdevās iemest brīvus tālmetienus. Ceturtdaļas vidū komandas sāka arvien izteiktāk spēlēt uz savām līderēm, pie tam tās nepievīla, jo iemeta gan Gruda, gan Maltsi. Arvien pārliecinātākas par sevi kļuva grieķietes, bet francūzietes sāka diezgan izteikti steigties. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām neveiksmīgu spēli aizvadījusī Dumerka iemeta ļoti tālu tālmetienu, samazinot pārsvaru līdz vienam punktam - 48:49. Nākamajā uzbrukumā Grieķija nospēlēja nevarīgi, bet francūzietes izspēlēs līdz brīvam tālmetienam - 51:49. Atlikušajā laikā Grieķijai bija lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu, bet Papamihaila netrāpīja no groza apakšas. Francija savu uzbrukuma iespēju izniekoja, bet arī grieķietes punktus gūt nespēja, piekāpjoties ar 49:51. Grieķija jau pēc finālsvilpes pieprasīja nesportisko piezīmi par bumbas sišanu ar kāju (francūzietes ātri sāka priecāties par uzvaru), bet tiesneši to nepiešķīra.

Francija šajā spēlē kopumā pieļāva 23 kļūdas, bet Grieķija salīdzinoši daudz mazāk -15, taču cīņā zem groziem francūzietes uzvarēja pārliecinoši - 39:21. Rīt pusfinālā viņas tiksies ar Baltkrieviju, bet Slovākija ar Grieķiju spēlēs par 5.-8. vietu.

Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm, ceturtdaļfināls

Grieķija - Francija 49:51 (7:10, 14:12, 13:15, 15:14)

Izmantotie resursi:
eurobasketwomen2009.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-18 19:18, pirms 15 gadiem
Palaimējās!Divi pēdējie tālmetieni bija izšķirošie!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-18 19:19, pirms 15 gadiem
Ja grieķietes spēj šitā cīnīties ar francūzietēm - mēs spējam uzvarēt Krieviju.
, 2009-06-18 19:19, pirms 15 gadiem
žēļ ka grieķietes beigās izlaida uzvaru...
, 2009-06-18 19:20, pirms 15 gadiem
Nu liels parsteigums ka tik saspringti,tik sīvi negaidiju.
, 2009-06-18 19:21, pirms 15 gadiem
Vispirms diezgan parliecinosi uzvar krieviju tad knapi uzvar griekiju!
, 2009-06-18 19:21, pirms 15 gadiem
Būtu Latiševs, būtu iedevis tehnisko par to bumbas speršanu pēdējā sekundē.
, 2009-06-18 19:21, pirms 15 gadiem
Nu Bļins! Gribēju lai uzvar Greece jo ja mēs uzvaram krieviju pusfināla būs grūti pret Francūzietēm
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-18 19:22, pirms 15 gadiem
arturs888 rakstīja: tiešām ?
kas tiešām?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-18 19:23, pirms 15 gadiem
Charlijs. rakstīja: Nu Bļins! Gribēju lai uzvar Greece jo ja mēs uzvaram krieviju pusfināla būs grūti pret Francūzietēm
PusFināla nekādīgi nebūs Francija, bet Spānija p.s ja tiksim tik tālu šakāl
, 2009-06-18 19:23, pirms 15 gadiem
Likme nostrādāja uz Franciju, paldies Dievam un visiem katoļticīgajiem
, 2009-06-18 19:26, pirms 15 gadiem
blaviens kapec es domaju ka rit francija spele? ;/ gribeju tach uz sito speli iet! nekas uz nakamo gan busu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-18 19:27, pirms 15 gadiem
AndrisC rakstīja: Žēl Grieķijas vajadzeja viņam uzvarēt , bet nu francuzietem nospideja beigas un ar to ari apsveicu!

Bet par ko tur beigas isti viņas apeleja?
Francūziete apm. 1 sek. pirms beigām "kick that ball to the heaven"!
, 2009-06-18 20:02, pirms 15 gadiem
edzaa rakstīja: Būtu Latiševs, būtu iedevis tehnisko par to bumbas speršanu pēdējā sekundē.
Jo tāda bija jāpiešķir... var ar roku mest gaisā, jeb PĒC sirēnas spert... tā kā, tā meitene var pateikties DIEVAM, ka viņas ir 1/2 finālā...
Latvijas sieviešu basketbola izlase
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
21

eSports.lv lietotāju vidējie vērtējumi basketbolistēm

Noslēdzoties Eiropas sieviešu basketbola čempionātam, kurā Latvijas komanda izcīnīja septīto vietu, eSports.lv turpina atskatīties uz aizvadīto turnīru. Šoreiz – eSports.lv lietotāju vidējie vērtējumi mūsu basketbolistēm.
Liene Jansone un Gunta Baško
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
25

eSports.lv vērtē basketbolistes

32. Eiropas čempionāts basketbolā dāmām, kas norisinājās trīs lielvalsts Latvijas pilsētās aizvadītajās divās nedēļās, noslēdzies. Mājiniecēm pavisam nedaudz (divi metieni) pietrūka līdz lielā mērķa sasniegšanai, tomēr komandas sniegums vēlreiz apliecināja, ka ar Latvijas zeltenēm jārēķinās ikvienam.
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv
54

Jēkabsone-Žogota iekļauta EČ simboliskajā izlasē

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Jēkabsone-Žogota iekļauta Eiropas čempionāta simboliskajā izlasē. Balvu Jēkabsone-Žogota saņēma no Latvijas visu laiku slavenākās un titulētākās basketbolistes Uļjanas Semjonovas rokām.