Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ukrainas superduets pirms "play-off" tiek padzīts no bagātās Džukurovas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ukrainas superduets pirms "play-off" tiek padzīts no bagātās Džukurovas
Aļina Jagupova: sezonas priekšlaicīgs noslēgums Turcijā. Foto: FIBA

Turcijas čempionāta līdere "Cukurova" sestdien, 30. martā, paziņoja par darba attiecību pārtraukšanu ar Ukrainas spēlētājām Aļinu Jagupovu un Ludmilu Naumenko, par šķiršanās iemeslu nosaucot Jagupovas atkārtotos disciplīnas pārkāpumus.

Džukurovas apgabala klubs pirms sestdienas izbraukuma spēles pret Stambulas “Bešiktaš” ar bilanci 22-1 atradās Turcijas virslīgas (KBSL) pirmajā vietā. Trīs kārtas pirms pamatturnīra beigām komanda bija gandrīz nodrošinājusi pirmo pozīciju, par trīs uzvaru tiesu apsteidzot otrajā vietā esošo “Fenerbahce” (savstarpējās spēlēs 1-0, +16).

Ukrainas valstsvienības līdere Jagupova un viņas ilggadējā cīņubiedre Naumenko vēl 30. martā parādījās “Cukurova” pirmsspēles reklāmā, taču pašā cīņā nepiedalījās. Komanda piedzīvoja zaudējumu ar 88:92, bet vakarā Turcijas portālos parādījās ziņas par Ukrainas dueta atlaišanu.

Jagupova tika uzskatīta par spēcīgās Turcijas līgas labāko spēlētāju – šosezon viņa vidēji guva 18,9 punktus, izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas un izdarīja 6,5 rezultatīvas piespēles. Spēlētājas dzīvesveids atšķīrās no snieguma laukumā. Jagupova sezonas gaitā pārkāpa kluba noteikumus un saņēma brīdinājumu, bet atkārtots pārkāpums beidzās ar atlaišanu.

Džukurovas kluba vadība parādīja raksturu, norādot, ka neļaus basketbolam ciest sportisko panākumu vārdā. “Ir svarīgākas lietas par uzvarām un čempionu tituliem. Mūsu principi mums nozīmē vairāk nekā sporta uzvaras.

Vairāki Turcijas klubi pēc līdzīgiem pārkāpumiem nereaģēja, taču Džukurovas lēmums var kalpot par precedentu stingrākai rīcībai, norāda Basketfaul.com .

Jagupova pirms mēneša parakstīja līgumu ar WNBA klubu “Los Angeles Sparks”. Spēlētāja paziņoja, ka vienojusies ar “dzirkstelēm” par vairāku spēļu izlaišanu jūnija beigās un jūlija sākumā, lai palīdzētu Ukrainas valstsvienībai Eiropas čempionātā Latvijā un Serbijā.

Ukraina spēlēs A grupā ar Latviju, Spāniju un Lielbritāniju. Grupas uzvarētājas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas īpašnieces astotdaļfinālā cīnīsies ar B grupas (Francija, Zviedrija, Čehija, Melnkalne) otro un trešo spēcīgāko komandu.

Izmantotie resursi:
Çukurova, Alina Iagupova'nın biletini kesti -...

     [+] [-]

, 2019-03-31 15:23, pirms 6 gadiem
Turcijā neļauj ilggadējiem cīņubiedriem būt par dzīvesbiedriem?