Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Spānijas superzvaigzne Torensa nespēlēs Eiropas čempionātā Rīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Spānijas superzvaigzne Torensa nespēlēs Eiropas čempionātā Rīgā
Alba Torensa: astoņas medaļas Spānijas valstsvienības rindās. Foto: FIBA

Uzbrucēja Alba Torensa savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt Spānijas sieviešu valstsvienībai Eiropas čempionātā, pirmdien, 29. aprīlī, informēja Spānijas basketbola federācijas preses dienests.

Torensa sezonu aizvadīja ar labās kājas ceļgala savainojumu, kas viņai neļāva spēlēt Krievijas Premjerlīgas finālā. Ārsti ieteikuši viņai šovasar atpūsties, lai stiprinātu savainoto vietu. Tas nozīmē, ka uzbrucēja nespēlēs Eiropas čempionātā, kas 27. jūnijā – 7. jūlijā notiks Latvijā un Serbijā.

Šī būs pirmā vasara 12 sezonu laikā, kad Torensa nespēlēs valstsvienībā. Uzbrucēja debitēja Spānijas rindās 2008. gada Olimpiskajās spēlēs Pekinā, nākamajos 10 gados palīdzēt izlasei izcīnīt astoņas medaļas – divas zelta, divas sudraba un četras bronzas godalgas.

Torensa pirmo Eiropas finālturnīru aizvadīja 2009. gadā Liepājā un Rīgā, trenera Evaristo Peresa vadībā izcīnot bronzas medaļu. Nākamajā gadā, startējot Hosē Ernandesa vadībā, spānietes Karlovi Varos izcīnīja pirmo bronzas godalgu Pasaules kausā.

Sekoja neveiksmīgā “EuroBasket Women 2011” kampaņa. Spānietes pēc zaudējuma Horvātijai neiekļuva labāko astoņniekā, finišēja devītajā vietā un nekvalificējās 2012. gada Londonas spēlēm.

Turpinājumā izlases grožus pārņēma Lukass Mondelo, kura vadībā spānietes izcīnīja sešas medaļas sešos gados – divas zelta godalgas Eiropas čempionātos (2013, 2017), sudrabu Pasaules kausā Turcijā (2014), sudrabu Rio spēlēs (2016), Eiropas bronzu (2015) un bronzu Pasaules kausā (2018).

Torensa no 2008. līdz 2018. gadam aizvadīja 166 spēles Spānijas kreklā, kļūstot par visu lielāko panākumu līdzautori. Vienlaikus viņa kļuva par pirmo Spānijas spēlētāju, kura piecas reizes triumfēja FIBA Eirolīgā (Avenida 2011, Galatasaray 2014, UGMK 2016, 2018, 2019).

Majorkas salā (Mallorca) uzaugusī spēlētāja atzina, ka visu sezonu spēlējusi ar labās kājas ceļgala savainojumu. “Centos atveseļoties, lai būtu kluba rīcībā, un mērķēju uz spēlēšanu valstsvienībā. Iecere nepiepildījās – man jāpārtrauc spēlēt, lai pilnībā atveseļotos.”

Torensa pauda cerību atgriezties valstsvienībā un klubā. “No šodienas sūtu visu atbalstu un enerģiju manām kolēģēm, lai stātos pretī jaunajam izaicinājumam. Sāku strādāt, lai turpmāk būtu valstsvienības un mana kluba rīcībā.”

Albas Torensas uzruna 2019. gada 29. aprīlī

FEB prezidents Horhe Garbahosa pauda atbalstu spēlētājai. “Mums pietrūks viņas spēle un līderes dotības Eiropas čempionātā, taču personīgie apsvērumi ir augstāki par sportiskajiem. Mūsu vēlme ir, lai Alba Torensa izmanto pārtraukumu un atgriežas augstākajā līmenī.”

Spānijas basketbolistes A grupā Rīgā spēlēs pret Ukrainu, Lielbritāniju un Latviju. Grupas uzvarētājas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet otrās un trešās vietas īpašnieces astotdaļfinālā 1. jūlijā tiksies ar B grupas (Francija, Zviedrija, Čehija, Melnkalne) otro un trešo spēcīgāko komandu. Finālturnīra “Top 6” komandas iegūs ceļazīmes uz Olimpisko kvalifikāciju.

Izmantotie resursi:
Alba Torrens es baja por lesión para el...
Which players have won the most EuroLeague...