Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"RTU/Klondaika" pieveic liepājnieces

"RTU/Klondaika" pieveic liepājnieces
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas Sieviešu Basketbola līgā (LSBL) otrdien uzvaru izcīnīja "RTU/Klondaika", kas Hanzas vidusskolas sporta zālē ar 72:66 pieveica "Liepājas metalurgs" basketbolistes.

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā un pēc nospēlētām 20 minūtēm "RTU/Klondaika" spēlētājas bija iekrājušas trīs punktu pārsvaru (34:31). Izšķirošais pārsvars tika panākts trešajā ceturtdaļā, kuru laukuma saimnieces uzvarēja ar astoņu punktu pārsvaru. Lai gan pēdējā desmitminūtē labākas bija liepājnieces, tomēr ar to nepietika, lai svinētu uzvaru.

"RTU/Klondaika" labā 18 punktus guva Klinta Lisnere, bet ar 17 punktiem izcēlās Ināra Jākobsone. "Liepājas metalurgs" sastāvā ar 15 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām izcēlās Sabīne Niedola.


Aivars Vīnbergs, "RTU/Klondaika" treneris: "Pārliecības, ka šajā spēlē uzvarēsim, iepriekš nebija. Taču bija arī skaidrs, ka ar tādām sekmēm kā pirmajās minūtēs, Liepāja visu laiku uzbrukt nevarēs, dzīvē tā nenotiek. Izdevās viņas apstādināt un, paldies Dievam, ka meitenēm bija pietiekami daudz "spēka punktu". Neviena īpaši neizcēlās, bet nospēlējām agresīvi kā komanda, kas arī parādījās rezultātā."


Līvija Alpe-Lūka, "Liepājas metalurga" trenere: "Nepareizi iesākām otro puslaiku, taču no kļūdām jāmācās. Galvenais zaudējuma iemesls - ļoti vāji izpildījām soda metienus. Ar vismaz 50% precizitāti, būtu vinnējuši ar visu slikto spēli. Izbraukumā vienmēr ir stipri grūtāk spēlēt, turklāt vēlu un darba dienā."


"Domāju, Latvijas meistarsacīkšu spēlēm nevajadzētu notikt treniņu laikā (darba dienās). Liepājā vienmēr piedāvājam zāli sestdienās un svētdienās, bet mums ir jābrauc... Ja spēle Rīgā, piemēram, sākas bez piecpadsmit astoņos vakarā, mājās esam pusdivos naktī. Kopumā tas ir netaisnīgi pret sieviešu basketbolu, ne jau tieši pret mūsu komandu. Spēlējam treniņlaikos (darba dienās), vīri savukārt spēlē Arēnā labos laikos (nedēļas nogalēs) un viņus rāda TV. Vai tā ir diskriminācija? Neesam profesionāla komanda un darba dienās ir studijas, darbs. Uzskatu, amatieriem ir jāspēlē brīvajā laikā, ne darbdienās. Ir ļoti smagi darbdienās braukt uz spēlēm un atpakaļ 450 kilometrus. Spēļu iznākumi nereti izšķiras šādās situācijās, jo esam nogurušas, nomācījušās, nostrādājušās. Ar pusdienām sēžamies autobusā un nezinām, būs, iebraucot Rīgā, sastrēgumi vai kas. Uz Liepāju braucot tik traki nav, turklāt mēs piedāvājam spēlēt sestdienās un svētdienās. Kāpēc nevarētu vienā dienā apvienot sieviešu un vīriešu spēles (šāda prakse tika pāris reižu izmantota iepriekšējā sezonā, vienu pēc otras rīkojot LSBL un LBL spēles - eSports.lv), kā bija kādreiz. Vēl var pievienot pirmās līgas spēli un skatītājam ir iespēja noskatīties trīs spēles pēc kārtas."


Rīgas derbijs
Trešdien, 30. janvārī, plkst. 19:00 Daugavas sporta namā sacentīsies "TTT Rīga" un sporta kluba "Rīga" vienības. Ieeja bez maksas.


Latvijas Sieviešu Basketbola līga.
29. janvāris.
RTU/Klondaika - Liepājas metalurgs 72:66 (22:20, 12:11, 22:14, 16:21)

RTU/Klondaika: Lisnere 18, Jākobsone 17, Indrāne 16 (11 atl.b.), Piterniece 6, Puriņa 6, Brice 5, Barkāne 2, Upeniece 2.
Liepāja: Niedola 15 (12 atl.b.), Nazarova 13, D.Līne 11, Pelše 11, Cirša 5, Bauze 5, Zuzāne 4, Alilujeva 2.

Turnīra tabula.
1. Cēsis 17-0*
2. TTT Rīga 3-0
3. RTU Klondaika 13-7
4. Liepāja 12-7
5. Avantis/Turība 11-7
6. BJSS Rīdzene 8-10
7. TTT/Rapa 8-12
8. SK Rīga 4-14
9. LU 0-19
* - vieta, komanda, uzvaras, zaudējumi.

Izmantotie resursi:
www.basket.lv

  +2 [+] [-]

, 2008-01-29 21:26, pirms 17 gadiem
Piekrītu vajdzētu sestdienas un svētdienās