Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Čukste: "Vēlamies Latvijas spēlētājas TTT sastāvā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Čukste: "Vēlamies Latvijas spēlētājas TTT sastāvā"
Ainārs Čukste
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" šodien rīkoja preses konferenci, kurā tika izvērtēta aizvadītā sezona un ieskicēti nākamā gada plāni.

Ainārs Čukste, TTT galvenais treneris: "Paldies sponsoriem, Nordea, par cīņasspējīga sastāva nokomplektēšanu un sezonas mērķu izpildi.

Uzdevumu izcīnīt divas uzvaras FIBA Eirolīgā izpildījām pirmajā aplī un guvām arī trešo uzvaru. Baltijas līgā starts bija apmierinošs un iekļuvām "Četru finālā". Latvijas līgā uzdevumu izpildījām."

Ieva Tāre, 2008. gada LSBL finālu vērtīgākā spēlētāja: "Uzvarējām Cēsis ar komandas spēli. Nelikām akcentu uz vienu vai divām spēlētājām. Sastāvs bija pilnvērtīgi nokomplektēts. Par zaudējumiem Cēsīm pirmajās spēlēs? Katra spēle ir savādāka, saņēmāmies uz galvenajām spēlēm. Nebija viegli, īpaši pēdējās trīs spēlēs, bet viss būs kārtībā. Būšu gatava valstsvienības spēlēm. Ņemot vērā, ka spēles ir jūnijā, labāk lielu pārtraukumu neņemt."

Ainārs Čukste: "Cēsu komanda bija labi nokomplektēta, ļoti spēcīgs pretinieks. Finālos Ieva bija līdere un parādīja savu labāko meistarību. Pēdējā spēlē par zeltu nosedza Seilsu, kuru noņēma jau spēles vidusdaļā. Ne visu nosaka cipari, bet komandas gars un saspēlētība.

Zane Eglīte - Ļoti laba, kvalitatīva un centīga spēle aizsardzībā, kopumā nospēlēja savā līmenī. Tika galā ar saspēles vadīšanu, uzbrukumā panākumi bijuši mainīgi.

Aija Brumermane vēl tuvojas stabilitātei. Visas spēles pret Cēsīm viņa nospēlēja ļoti labi, stabilitātes pietrūka Baltijas līgā. Aijas progresu atzīst arī valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. Aija un Zane spēlēs TTT arī nākamgad.

Prieks, ka Baiba Eglīte veiksmīgi iekļāvās sastāvā, neizskatījās pēc iesācējas. Baiba ir savādāka nekā Zane, ir tehniskie brāķi aizsardzībā, viņa vairāk ir uzbrucēja tipa spēlētāja. Domāsim, lai viņa turpmāk spēlētu TTT, sarunas turpinās.

Dace Krūmiņa nospēlēja savam līmenim atbilstoši, negribas lietot vārdu rezerviste, katrā spēlē savus metienus iemeta. Bija gatava palīdzēt komandai, deva savu ieguldījumu uzvarās.

Bijusi liela rotācija divas sezonas, šogad nebūs pēdējā brīža komplektācijas, lielāko daļu sastāva centīsimies nokomplektēt labu laiku pirms sezonas, pat līdz vasarai.

Bāzes kluba izveide nekad nav bijis TTT primārais mērķis. Noteikti gribam redzēt Latvijas spēlētājas savā sastāvā. Varam tikai vēlēties, lai konkurence Latvijā turpinās. Situācija ir labāka nekā iepriekš, tomēr nebūs tā, ka Latvijā būs daudz spēcīgu klubu. Labi, ka ir divi spēcīgi klubi, vīriešiem sākumā arī bija viens divi klubi, tagad ir trīs, aug VEF.

Gribam precizēt Baltijas līgas norises kārtību. Ir projekts federāciju līmenī par Baltijas Sieviešu basketbola līgas pārveidi ar Zviedrijas un, iespējams, Polijas klubu iesaisti. Nav zināms, vai tas tiks realizēts nākamajā sezonā. Kritērijam jābūt komandu meistarībai nevis dalības maksām. Vēlmes ir optimistiskas. Ir partneri un sponsori, kas paši izteikuši vēlmi iesaistīties TTT atbalstam."

Izmantotie resursi:
tttriga.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2008-04-28 12:36, pirms 16 gadiem
kurshs izmanto M.Novika vaardu - peec virsraksta spriezhot shis nav vinja raksts...

  -2 [+] [-]

, 2008-04-28 12:38, pirms 16 gadiem
kurš to būtu teici, Čukste beidz d.....st, kas notiek uz laukuma, kad spēlē pret pastarīšiem? Laukumā 4 leģionāri un viena letene, kuru maina cita letene. Cik spēlēs uz laukuma bija kaut vai 3 latvietes?

     [+] [-]

, 2008-04-28 12:41, pirms 16 gadiem
jā, šī nu ir izcila pērle: "Vēlmes ir optimistiskas"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-28 15:39, pirms 16 gadiem
gribēt var daudz..

  -3 [+] [-]

, 2008-04-28 21:03, pirms 16 gadiem
Čukste jau vispār kko ne tādu ir apēdis. Pēc skata jua neizskatās normāls. Un tas, ka čalim nerūp spēlētāju veselība, grib tikai rezultātu, tad nu - drīz neviens negribēs pie viņa spēlēt. Un labākās LV spēlētājas neies degradēties pašmāju klubos.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-29 14:23, pirms 16 gadiem
Tomekkz beidz apvainot treneri. To kjau nu spēlētājas pašas zinās , kurā klubā spēlēt. Sekmes novēlu TTT un visai komandai arī nākošā sezonā.

     [+] [-]

, 2008-04-29 14:45, pirms 16 gadiem
Patiešām būtu patīkamāk , ja komandā būtu vairāk vietējās spēlētājas. Un tas sekmētu Latvijas jauno basketbolistu izaugsmi.