Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Keitlina Klārka pabeidz leģendāro debijas sezonu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Keitlina Klārka pabeidz leģendāro debijas sezonu
Keitlina Klārka 2024. gada 25. septembrī. Foto: Indiana Fever

Ceturtdienas, 26. septembra, rītā pēc Latvijas laika kļuva zināmi WNBA pusfinālu pāri. "Connecticut Sun" atkārtoti apspēlēja Keitlinas Klārkas pārstāvēto "Indiana Fever" – 87:81, sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-0.

Indianapoles klubs pirmo reizi kopš 2016. gada iekļuva WNBA izslēgšanas spēlēs, pamatturnīrā nopelnot bilanci 20-20 un ierindojoties sestajā vietā. “Play-off” cīņās “Fever” palika bez uzvarām, divreiz izbraukumā piekāpjoties ar trešo numuru izsētajai Konektikutas “Sun” vienībai.

Otrajā spēlē “Sun” svinēja panākumu ar 87:81, tādējādi pieliekot punktu pretinieču sezonai. Keitlina Klārka “Fever” rindās 40 minūtēs guva 25 punktus (2p 7/11, 3p 3/12, 1p 2/2), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles.

“Sun” turpināja izmantot septiņu spēlētāju rotāciju. Starta pieciniekā spēlēja Devana Bonnere, Alisa Tomasa, Briona Džonsa, mazās spēlētājas Dižona Karingtone un Marina Meibrija, kurām talkā devās Olīvija Nelsone-Ododa un Viktorija Bērtone.

Alisa Tomasa 40 minūtēs sakrāja 19 punktus, 13 rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas. Marina Meibrija trāpīja 3 no 10 tālmetieniem un guva 15 punktus. Devanai Bonnerei 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

“Nobaudījām mazliet no tā, kas šai organizācijai un klubam ir iespējams,” teica Klārka. “Ir daudz iemeslu turēt galvas augstu paceltas. Pirms diviem gadiem šī kmanda uzvarēja piecās spēlēs. Mēs esam jaunas, salīdzinoši nepieredzējušas, taču sanācām kopā un spēlējot guvām prieku. Dažreiz sliktākais no tā ir, ka spēlē savu labāko basketbolu, un tad tam jābeidzas.”

Keitlina Klārka pabeidza debijas sezonu, sasniedzot WNBA rekordus sezonā izdarītajās rezultatīvajās piespēlēs (337), gūtajos punktos ar punktu un piespēļu palīdzību (1520) pirmgadnieces gūtajos punktos (769) un pirmgadnieces iemestajos tālmetienos (122).

Šīs spējas nepazuda arī izslēgšanas spēlēs. Trešdienas vakarā Klārka guva punktus vai piespēlēja 45 punktu gūšanā, sasniedzot pirmgadnieces rekordu izslēgšanas spēlēs. Pirms debijas Klārka aizvadīja pilnu sezonu “Iowa” rindās, tikai NCAA čempionāta finālā atzīstot “South Carolina” pārākumu.

Labākais ir just, ka esmu uztaustījusi tikai virskārtu un, ka pati pielieku roku katrā lietā, ko daru. Zinu, ka vēlos palīdzēt šim klubam kļūt vēl labākam, palīdzēt manām komandas biedrēm kļūt vēl labākām un zinu, ka manā spēlē ir daudz vietas progresam. Tas mani priecē visvairāk. Jūtu, ka man jāturpina kļūt daudz labākai – esmu pārliecināta, ka būsim gatavi nākamajam gadam.”

WNBA izslēgšanas spēles 2024

Svētdiena, 22. septembris
New York Liberty vs Atlanta Dream 83:69
Connecticut Sun vs Indiana Fever 93:69

Pirmdiena, 23. septembris
Minnesota Lynx vs Phoenix Mercury 102:95
Las Vegas Aces vs Seattle Storm 78:67

Trešdiena, 25. septembris
New York Liberty vs Atlanta Dream 91:82
Las Vegas Aces vs Seattle Storm 83:76

Ceturtdiena, 26. septembris
Connecticut Sun vs Indiana Fever 87:81
Minnesota Lynx vs Phoenix Mercury 101:88

Svētdiena, 29. septembris
22:00 New York Liberty vs Las Vegas Aces ABC

Pirmdiena, 30. septembris
03:30 Minnesota Lynx vs Connecticut Sun ESPN

Trešdiena, 2. oktobris
New York Liberty vs Las Vegas Aces
Minnesota Lynx vs Connecticut Sun

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...