Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krievijas valstsvienība no Zvirgzdiņa mācīsies pārdrošu spēli (+video)

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievijas valstsvienība no Zvirgzdiņa mācīsies pārdrošu spēli (+video)
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Februārī un martā notiks vēl viena izlases treniņnometne. Pēc tās tiks pieņemts 100% lēmums par Zvirgzdiņa darbu Krievijas valstsvienībā," ceturtdien, 26. janvārī, telefonsarunā pastāstīja Krievijas sieviešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžere Oksana Rahmatuļina.

Sākot no 2006. gada, Krievijas basketbola valstsvienībās strādā daudz ārzemju treneru.

Jau septīto gadu nacionālo vīriešu izlasi vada amerikāņu speciālists Deivids Blats, kura vadībā Krievija izcīnījusi medaļas 2007. un 2011. gada Eiropas čempionātos, kvalificējusies 29. Olimpiādes spēlēm Pekinā un turpina cīņu par dalību Londonas Olimpiskajās spēlēs.

Sieviešu valstsvienībā pēdējos gados strādājuši treneri no Slovākijas, Austrālijas un Serbijas. Četrkārtējā Eirolīgas uzvarētāja Natālija Hejkova 2008. gadā palīdzēja Igoram Grudinam izcīnīt trešo vietu Pekinas Olimpiskajās spēlēs. Austrālijas valstsvienības trenere Džena Stērlinga 2009. gada Eiropas čempionātā Latvijā bija Valērija Tihoņenko štābā, bet fiziskās sagatavotības jautājumos komandai palīdzēja Maskavas apgabala “Spartak” treneri no Serbijas.

“Krievijas valstsvienības galvenais treneris Boriss Sokolovskis izteica vēlēšanos redzēt Ainaru Zvirgzdiņu un decembra beigās uzaicināja viņu uz pirmo izlases treniņnometni. Viņš palika ļoti apmierināts ar pirmo nometni,” stāsta Rahmatuļina.

Ilggadējā Krievijas valstsvienības saspēles vadītāja savulaik Zvirgzdiņa vadībā spēlēja Maskavas “Dinamo” klubā.
Latvijas treneris uzaicināts, lai mācītu Krievijas valstsvienībai pārdrošu spēli.

“No pamatdarba brīvajā laikā notiek Krievijas izlases vasaras darba plānošana. Plānojam režīmu katrai dienai, katram treniņam,” par pirmo iesaisti valstsvienībā ceturtdien telefonsarunā pastāstīja Zvirgzdiņš.

Krievijas izlasei Londonā ir augsti mērķi un ambīcijas izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu. “Viņiem patika, kā Latvijas valstsvienība bija sagatavota 29. Olimpiādes spēlēm Pekinā. Patika mūsu aizsardzības sistēmas un darba organizācija. Krievijas pusi interesē savādāks redzējums.”

Krievus iespaidojusi Latvijas cīņa ar WNBA zvaigznēm pilno ASV izlasi, kad cīņa ritējusi līdz pēdējai minūtei un titulētajām amerikānietēm izdevies uzvarēt tikai ar desmit punktu pārsvaru.

Pirmo reizi Zvirgzdiņš treniņnometnē piedalījās 2011. gada 23. - 28. decembrī Novogorskā, kur treneru korpuss pārbaudīja jaunās Krievijas valstsvienības kandidātes.

Ainars Zvirgzdiņš Krievijas sieviešu basketbola valstsvienības treniņnometnē

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 16:54, pirms 13 gadiem
Malacis, lai veicas! Nesapratu tikai par to pārdrošo spēli

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 17:21, pirms 13 gadiem
ma4o rakstīja: Malacis, lai veicas! Nesapratu tikai par to pārdrošo spēli
tur nav, ko saprast, tas Noviks..

  +2 [+] [-]

, 2012-01-26 17:26, pirms 13 gadiem
ARNIX rakstīja: tur nav, ko saprast, tas Noviks..
A Jūs abi krievu valodu saprotat?

  +1 [+] [-]

, 2012-01-26 18:55, pirms 13 gadiem
Nu žēl jau, ka tā ir sanācis. Kā Latvijas sieviešu izlases treneris jau viņš bija labs.Laikam jau pagātnē,jo liekas,ka neviens pat mazo pirkstiņu netika pakustinājis,lai kas mainītos. Visi tie Diki un Piki jau kā nāca tā aizgāja,vai būs vēl tā, ka ASV Latvijas meitenes zaudēja tikai ar -10. Tas jau viss bija viņa vadībā ar ideju izpildītājām. Labi, pārsteidzās jau viņš ar to atkāpšanos,bet vai tad kāds ir runājis,lai viņš mainītu savas domas. Kam tad no LBS ir svarīgi,lai tā sieviešu izlase būtu labā topā? Ja pats no sevis tas viss sanāk,tad ok. Nu varam jau mēs arī tos laurus savākt un pagozēties tajos. Ta deputāti arī ātri brida uz turieni,nu visi,kam nebija slinkums. Tas par šo treneri,bet paskatieties,ka šis Valmierā atkal ir zirgā! Lai viņam veicas!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-27 02:03, pirms 13 gadiem
Vinsh shogad aizvediis Valmieru lidz medalaam.

     [+] [-]

, 2012-01-29 20:35, pirms 13 gadiem
marta rakstīja: Nu žēl jau, ka tā ir sanācis. Kā Latvijas sieviešu izlases treneris jau viņš bija labs.Laikam jau pagātnē,jo liekas,ka neviens pat mazo pirkstiņu netika pakustinājis,lai kas mainītos. Visi tie Diki un Piki jau kā nāca tā aizgāja,vai būs vēl tā, ka ASV Latvijas meitenes zaudēja tikai ar -10. Tas jau viss bija viņa vadībā ar ideju izpildītājām. Labi, pārsteidzās jau viņš ar to atkāpšanos,bet vai tad kāds ir runājis,lai viņš mainītu savas domas. Kam tad no LBS ir svarīgi,lai tā sieviešu izlase būtu labā topā? Ja pats no sevis tas viss sanāk,tad ok. Nu varam jau mēs arī tos laurus savākt un pagozēties tajos. Ta deputāti arī ātri brida uz turieni,nu visi,kam nebija slinkums. Tas par šo treneri,bet paskatieties,ka šis Valmierā atkal ir zirgā! Lai viņam veicas!
nostaļģija pēc veciem-labiem laikiem ? nav ko raudāt pēc Zirgzdiņa...ja kas - Diks (Džordžs Dikeolakoss) nebija ne par gramu sliktāks treneris ... 21.gadsimta pirmās desmitgades LAT izl. spēlētājas bija ļooti labas - var teikt Latvijas mērogā - unikālas. Un pie šī talantīgā kolektīva bija tikai jāpiemeklē atbilstošs treneris, un tāds bija Zvirgzdiņš....diemžēl mēs nevaram ražot katrus pāris gadus kubliņas, baško, jansones un jēkabsones...

...bet toties mums vēl ir Kārkliņa, Eibele,Dreimane, gan jau ka nekur nepaliks arī Babkina, Tamane un būs vēl Krastiņa, Klintsone, Priede ...paaugsies Kit&Kat, izlases treneris būs A.Čukste un ....viss notiksies !!!