Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Višņēvics: "Sāk veidoties kodols"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Višņēvics: "Sāk veidoties kodols"
Anda Eibele

Noslēdzoties Latvijas Sieviešu basketbola līgas izšķirošajai spēlei par trešo vietu „Avantis/Turība” – „Liepājas metalurgs” 66:57, komentārus sniedza uzvarētāju galvenais treneris un spēlētājas.

Pēteris Višņēvics, „Avantis/Turība” galvenais treneris: „Ņemot vērā apstākļus, trešā vieta bija mans mērķis. Ja tas ir mans mērķis, tas ir arī meiteņu mērķis. Medaļu bijis daudz, šī medaļa manā praksē, manā dzīvē pie tādas komplektācijas ir viena no dārgākajām. Dēļ šī viena acumirkļa, kad atskan beigu signāls, esmu gatavs atkal vergot basketbolā. Sezona bija veiksmīga. Ja man dos iespēju savākt labu komandu, arī nākamā sezona būs veiksmīga.

Vislielākais ieguvums Turības komandai - sāk veidoties kodols. Man absolūti nebija kodola. Vītola atnāca tikai februārī, Lapsiņa atnāca tikai janvārī. Parasti ap kodolu veidojas komanda, ir jaunas ieceres un projekti. Intrigu, ko citas komandas uzdzen ar melnām viesspēlētājām, ceru uzdzīt ar parastām latvietēm.

Jebkurā gadījumā mani pārsteidza Liepājas spēle. Saturīga, nav ko runāt, Līvija Alpe-Lūka, tā ir klase! Lai pārējie aiziet un no viņas pamācās. Smags pretinieks! Tajā ziņā nepatīk sacensties, visu cieņu Alpei-Lūkai.

Nākotnē ir viena lieta - finanses. Saglabājot vīriešu modeli Baltijas līgā, kurā sacensības finansē klubi, šādu sistēmu šobrīd pavilkt grūti, man ir savs sistēmas piedāvājums. Piedāvājot finansiālu palīdzību klubiem. Manai komandai šobrīd ir privāts finansējums. Ja būs pareizs skatījums, finansiāls atbalsts būs pareizais solis un turpināsim spēlēt arī Baltijas līgā. Iet runa par atbalsta apmēru nākamā sezonā, apmaksājam spēlētājām mācības. Plānā ir labs ekipējums, nepieciešamas dienas naudas, ēšanas naudas. Klāt varētu nākt iekšējās līnijas spēlētājas, kurām vajadzīgs atbalsts, jo visas dzīvo tālu no vecākiem, gādība, medicīna. Tad esam tiesīgi prasīt profesionālu attieksmi pret darbu un, to panākot, problēmu nav. Eibelei novēlu gribasspēku un cīņas sparu izlases treniņnometnē, lai viņai veicas!"

Anda Eibele, Latvijas valstsvienības kandidāte: „Ir labi izmantot sava laukuma priekšrocības un labi, ka tādas bija. Sabīni Niedolu neapturējām, taču neatļāvām viņai tik viegli spēlēt. Rīgā ir neitrāli tiesneši, nevienā brīdī nav mums apzināti tiesāts par labu. Atpūta īsti nesanāk, jo pirmdien jau sākas treniņi izlases atlasē. Jāizbauda šīs divas dienas!”

Zane Lapsiņa: „Galvenais, ka parādījām cīņu, lielāku gribu uzvarēt. Līdzjutēji mums bija vienkārši apburoši. Izdarījām visu, ko varējām un ko treneris lika. Līdzjutēju spēks arī bija manāms, arī izbraukumā bija kādi trīs. Viens no spēles uzdevumiem bija neitralizēt Sabīni un viena visu nevar pavilkt. Bijām visas kā komanda un te arī rezultāts.”

eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības
Viss par 2007. gada Eiropas čempionātu Itālijā
Video vietne

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-04-25 20:56, pirms 16 gadiem
zane-nezveers...!!!

     [+] [-]

, 2008-04-25 21:13, pirms 16 gadiem
Pēteris Višņēvics rullē !

  +1 [+] [-]

, 2008-04-25 21:16, pirms 16 gadiem
jā,visa cieņa Līvijai. Izcila cīņa par 3. vietu

  -2 [+] [-]

, 2008-04-25 22:40, pirms 16 gadiem
he he ... zveers, nezveers un citi mošķi

  +1 [+] [-]

, 2008-04-26 10:31, pirms 16 gadiem
Vi''nēvics kaa vienmeer skarbi patiess

     [+] [-]

, 2008-04-26 10:36, pirms 16 gadiem
jeej!