Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Maskavas "Dynamo" klubā spēlēs sieviešu basketbola superzvaigzne

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Maskavas "Dynamo" klubā spēlēs sieviešu basketbola superzvaigzne
Tīna Čārlza un Zane Tamane
Foto: fibaeurope.com

"Dynamo" sieviešu basketbola klubs aizvadītajā sezonā uzvarēja Eirokausā un izcīnīja ceļazīmi un Eirolīgu. Gatavojoties nākamajai sezonai, klubs nopietni pastiprinās. Maskaviešu jaunākais pirkums ir Eirolīgas regulārās sezonas vērtīgākā basketboliste - ASV izlases centra spēlētāja Tīna Čārlza (24).

Aizvadītajā sezonā Čārlza spēlēja Krakovas "Wisla Can-Pack" klubā. Viņa bija Eirolīgas rezultatīvākā spēlētāja (24 punkti vidēji mačā) un labākā cīnītāja par atlēkušajām bumbām (12.5 bumbas vidēji spēlē). Lieliskā amerikāniete tika atzīta par Eirolīgas regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju (MVP). Šobrīd viņa spēlē Sieviešu nacionālā basketbola asociācijas (WNBA) klubā Konektikutas "Sun", kur ir līgas trešā rezultatīvākā (18.6) un otrā labākā bumbu vācēja (10.3).

Londonas olimpiskajās spēlēs ASV izlase pārliecinoši uzvarēja visās astoņās spēlēs, izcīnot 5. olimpisko čempioņu titulu pēc kārtas. Čārlza tur spēlēja vidēji 21.3 minūtes (trešais lielākais spēles laiks komandā), caurmērā guva 10.5 punktus (trešais labākais rādītājs) un izcīnīja 7.4 atlēkušās bumbas (otrais rādītājs).

Līdz ar Čārlzas piesaistīšanu apstiprināta informācija arī par vēl vienas ASV izlases basketbolistes nolīgšanu - Maskavas klubā būs arī saspēles vadītāja Lindseja Veilena, kura šobrīd spēlē WNBA klubā Minesotas "Lynx". Jaunajā sezonā "Dynamo" spēlēs arī Serbijas izlases basketboliste Ana Daboviča (23). Savukārt no iepriekšējās sezonas uz nākamo paliek amerikāniete Kristija Tolivera (26) un krieviete Nadežda Grišajeva (24), kā arī vēl dažas.

Interesanti, ka "Dynamo" neizmantos iespēju nākamajā sezonā spēlēt Eirolīgā. Aizvadītās sezonas Eirokausa ieguvēja nākamsezon atkal spēlēs Eirokausā.

Maskavas "Dynamo" savulaik bija nodarbināti vairāki Latvijas pārstāvji - galvenā trenera amatā strādājuši Armands Krauliņš un Ainars Zvirgzdiņš, bet kā spēlētājas bijušas nodarbinātas Ieva Kubliņa un Anete Jēkabsone-Žogota.

Izmantotie resursi:
wbcdynamo.ru

  -1 [+] [-]

, 2013-07-25 08:35, pirms 11 gadiem
Nu lai spēlē! Tas mums bija jāzina?

  +1 [+] [-]

, 2013-07-26 12:49, pirms 11 gadiem
Dinamo atgriežas pie smagsvariem