Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Trešā cīņa par zeltu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Trešā cīņa par zeltu
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Latvijas Sieviešu basketbola līgas trešajā finālspēlē plkst. 18:30 Cēsu sporta namā tiksies „TTT Rīga” un sporta klubs „Cēsis”. Sērijā līdz trīs uzvarām vadībā ar 2:0 ir rīdzinieces.

TTT – Cēsis LIVE 18:30

Pirmajās divās spēlēs 13. un 15. aprīlī pārliecinoši uzvarēja TTT. Tikai uzvara cēsniecēm ļaus turpināt cīnīties par zelta medaļām, taču to izdarīt kļūst arvien grūtāk.

Cēsu klubs palicis bez pamata saspēles vadītājas, WNBA čempiones Dženiferas Derevjanikas (Fīniksas „Mercury”) un uzbrucējas Vilnetas Kroketas. Abas svētdien spēlēja Cēsu starta piecniekā Baltijas līgas finālspēlē ar Viļņas „Teo”, drīz pēc tam atstājot valsti. Spēlētājas nesaņēma nepieciešamās darba atļaujas Pilsonības un Migrācijas lietu departamentā, pēc atteikuma septiņu dienu laikā viņām bija jādodas projām.

Amerikāņu viesspēlētāju iztrūkums liks Gintaram Kručkauskam pārkārtot spēli. Lielākais iztrūkums radies tieši saspēles vadītāja pozīcijā, kur kopā ar Derevjaniku šos pienākumus pildīja Liene Neimane un Inese Mača. Liene laukumā daudz tika sezonas sākumā, Inesei to darot vien epizodiski, arī Baltijas „Četru fināla” spēlēs. Arī cīņā zem groziem Kroketas trūkums varētu būt jūtams, tomēr līdz šim Kručkausks šo jautājumu sekmīgi risinājis, pārkvalificējot uzbrucējas par centriem.

TTT pēc pirmajām divām Latvijas finālsērijas spēlēm piedzīvoja kritumu, parādot neizteiksmīgu spēli uzbrukumā pret Teo. Spēlē par trešo vietu Baltijas līgā uzvaru pār Kijevas „Tim Skuf” izdevās nodrošināt tikai noslēdzošajā ceturtdaļā. Tam gan nevajadzētu mazināt motivāciju šāvakara spēlē Cēsīs.

LSBL iepriekšējo gadu laureātes
2007: 1. TTT, 2. Avantis/Turība, 3. Cēsis
2006: 1. Avantis/Turība, 2. TTT, 3. Cēsis
2005: 1. TTT, 2. RTU/Klondaika, 3. Avantis/Turība

Finālsērija skaitļos
Labākās punktu guvējas: Latanja Vaita (TTT) 40, Ieva Tāre (TTT) 30, Rūta Railija (TTT) 25, Dace Cīnīte (Cēsis) 20, Lāsma Jēkabsone (Cēsis) 19.

Labākās cīņā par atlēkušajām bumbām: Rūta Railija (TTT) 18, Džesika Mūra (Cēsis) 15, Ieva
Tāre
(TTT) 13

Labākās rezultatīvo piespēļu devējas: Ieva Tāre (TTT) 10, Dženifera Derevjanika (Cēsis) 8, Latanja Vaita (TTT) 7

Izmantotie resursi:
tttriga.lv
skcesis.lv

eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības
Viss par 2007. gada Eiropas čempionātu Itālijā
Video vietne

  -1 [+] [-]

, 2008-04-23 12:34, pirms 16 gadiem
Pie velna spēli Uzvarētājs jau tāpat zināms. Gribu kārtēju KK izrādi noskatīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-04-23 12:42, pirms 16 gadiem
Dr.Smith rakstīja: A man luudzu kaads nepateiktu- vai tas treneris Krisjanis Klavinjsh no Ceesu komandas ir tas pats tirlinjsh, kas pirms paaris gadiem shmuci sataisiija ap Latvijas futbolu un totalizatoriem, ja jaa, tad nafig vinjsh veel nav cietumaa?

vinsh naw trenneris bet gan generaalmenedzeris...
Un ir,ir tas pats

  +1 [+] [-]

, 2008-04-23 12:43, pirms 16 gadiem
Dr.Smith rakstīja: A man luudzu kaads nepateiktu- vai tas treneris Krisjanis Klavinjsh no Ceesu komandas ir tas pats tirlinjsh, kas pirms paaris gadiem shmuci sataisiija ap Latvijas futbolu un totalizatoriem, ja jaa, tad nafig vinjsh veel nav cietumaa?
Ir, ir tas pats. Nu futeņa viņu iztrieca. Tagad viņš ir pārkvalificējies par sieviešu basketbola ekspertu. Ko lai saka. Plaša profila speciālists.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-23 12:56, pirms 16 gadiem
ir jānotiek patiešām brīnumam, lai serijā būtu 2:1. ttt stabilas, pat ljoti. un tgd domaju, ka speletaju zaudeshana cesim noteikti nenaak par labu, tomer neimane un macha nav tik pieredzejushas kā Derevjanika, lai varetu tikpat pilnvertigi un bez stresa aizstat. tomēr gribētos, lai serijā notiktu kas pārsteidzoš, jo izskatās, ka lielākais daļai jau viss ir skaidrs.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-23 13:44, pirms 16 gadiem
KK ir cilveeks ar lielaam ambiicijaam.... Bet pasniegt sevi vinjsh maak tikai negatiivaa gaismaa...

Tas , kad vinjam ir lielas mabiicijas un nekad nespeej samierinaaties ar zaudeejumu, tagad izklaastiishu kaada staastaa iz KK dziives....

Tas bija sen atpaklaj, kad KK veel maacijaas visusskolaa, un shad tad ar savu pagasta komandu brauca uz novada machiem kaajbumbaa, un savaa komandaa bija kastes sargaataajs un komandas kapteinis...
Pirmais, ko visi ieveeroja bija KK apsejs ap roku ar lielu burtu C, nezin kaapeec uz Krievijas karoga kraasu fona, lai nu paliek ar taam karoga kraasaam, bet pagastu machos neviens ko taadu nebija redzeejis un kur nu veel pats izmantojis....Tad nu vinju taa arii sauca, nevis KK, bet gan "C"...
Kaadaa no turniiriem, lai tiktu no apakshgrupas tiktu aaraa, KK komandai naacaas sist "pendeles", pretinieku komandas vaartusargs nebija nekaads dizhais kjeeraajs, bet pendelees vinjam vienmeer veicaas... jaasit 3 pendeles... peec abu komandu izpildiitajaam otrajaam pendeleem rezultaats 1:1, un tad KK iznaaca sist savu pendeli, jo luuk vaartusargam esot jaasitot peedeejam.... Un...vinja sitienu kjeera pretinieku vaartusargs....KK neko neprotesteeja.... Pretinieku komanda izpildiija 3sho sitienu un ...iesita... UN tad KK paraadiiija savu dabu, apstriideeja leemumu visaados veidos, kaameer panaaca savu...un...paarsita "pendeli"...un atkal pretinieka vaartusargs nokjeera vinja sisto bumbu, un shoreiz jau njirgaajoties , kaa krievi saka " na mjotvo" nokjeera.... Tad KK kjeeraas pie visaadiem veidiem kaa apstriideet ...tad vinjsh apstriideeja ieprieksheejo speelju rezultaatus, laukumu kvalitaati....labi veel, ka neapstriideeja...pretinieka formas teerpu ietekmi uz KK veseliibu"
Taads nu ir KK...ambiciozs, ar savu taisniibu.....

     [+] [-]

, 2008-04-23 14:19, pirms 16 gadiem
^KK jau bērnībā ir bijis mazs Hitleriņš

  -1 [+] [-]

, 2008-04-23 15:58, pirms 16 gadiem
jaaa nu shodien buus ,fantastisks futbola vakars.......pie tam Anatolija Kreipaana komentaaru pavadijumaa.........!!!!!!nu shodien droshi vien labaak izskatiisies Barcelona,jo speele notiks vinu laukumaaa, bet MU jaameigina guut kaut vienus vaartus un ,ja vini to izdariis....tad OLD trafordaa visu atlikusho varees nokaaartot....!veel 4,5 h liidz speelei...!Gaidam...!!

     [+] [-]

, 2008-04-23 17:08, pirms 16 gadiem
...un pedeja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-23 19:50, pirms 16 gadiem
Nu tagad kad rezultats 49 - 71 par labu TTT, es domaju var eleganti paklaniities un aplaudet jaunajam, si gada cempionema... Suminaatas