Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Grainere atgriežas pēc 585 dienām, Stjuartei fantastiska debija ''Barclays Center''

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Grainere atgriežas pēc 585 dienām, Stjuartei fantastiska debija ''Barclays Center''
Breana Stjuarte 2023. gada 21. maijā. Foto: AFP/Scanpix

Piektdien, 19. maijā, sākās Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas 27. sezona. Pamatturnīra pirmā nedēļas nogale bija notikumiem bagāta. Britnija Grainere svētdienas vakarā aizvadīja pirmo mājas spēli kopš 2021. gada oktobra. Breana Stjuarte pirmajā mājas spēlē ''New York Liberty'' rindās sameta 45 punktus.

Grainere ''Phoenix Mercury'' kreklu mājas spēlē nebija uzvilkusi 585 dienas. Centra spēlētājas atgriešanās pēc 10 mēnešu ieslodzījuma krievijā izsauca lielu interesi – ''Footprint Center'' pulcējās 14 040 skatītāji. Tik liels apmeklējums WNBA spēlē Fīniksā bija pirmo reizi kopš 1998. gada.

''Mercury'' zaudēja Čikāgas ''Sky'' ar 69:75. Grainere atgriešanās spēlē guva 27 punktus un izcīnīja 10 bumbas zem groziem. Svētdiena kļuva par pirmo reizi vairāk nekā 10 gadu laikā, kad centra spēlētāja devās laukumā savu vecāku klātbūtnē.

''Tas bija apbrīnojami,'' teica Grainere. ''Domāju, ka kopš vidusskolas laikiem šī bija pirmā reize, kad spēlēju visu draugu un radinieku priekšā. Pirms tam nezināju, kad un vai tas notiks. Viņu klātbūtne, iespēja pavadīt laiku ar viņiem un spēlēt viņu priekšā – tas man lika apjukt.''

''New York Liberty'' starpsezonā veica iespaidīgu pastiprināšanos – uz ''Lielo Ābolu'' pārcēlās bijušās Jekaterinburgas UGMK spēlētājas Breana Stjuarte, Kortnija Vanderslūta un Džonkvela Džonsa. Līdzīga superzvaigžņu komanda izveidojusies Lasvegasā.

Ņujorkas klubs svētdien pirmajā mājas spēlē ''Barclays Center'' uzvarēja ''Indiana Fever'' ar 90:73. Stjuarte sasniedza jaunu komandas rekordu, 8575 skatītāju klātbūtnē sametot 45 punktus. Uzbrucēja realizēja 15 no 21 metiena, tai skaitā sešus no deviņiem trīspunktu metieniem.

Četrkārtējā NCAA čempione pievienoja 12 atlēkušās bumbas un trīs rezultatīvas piespēles, kā arī ieguva +/- rādītāju 27. Džonsa sameta 14 punktus. Vanderslūtai 11 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles. Sabrina Jonesku deviņiem punktiem pievienoja astoņas bumbas un astoņas piespēles.