Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

WNBA spēlētāja vienā vakarā nopelna gandrīz sezonas algu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

WNBA spēlētāja vienā vakarā nopelna gandrīz sezonas algu
Ališa Greja. Foto: WNBA

Ališa Greja piektdien, 19. jūlijā, Fīniksā kļuva par pirmo basketbolisti, kura vienā vakarā uzvarējusi WNBA visu zvaigžņu spēles trīspunktu metienu un prasmju konkursos.

Greja par uzvaru saņēma 5 150 ASV dolārus un 110 000 dolāru no “Aflac” – apdrošināšanas firmas, kura ceturtdien paziņoja, ka piešķirs 55 000 dolāru katras disciplīnas uzvarētājai. Grejas atalgojums par sezonu ir 185 000 dolāru.

Atlantas “Dream” aizsardze ir gatava uzsaukt komandas biedrēm vakariņas. “Jā, manai komandai ir jāieplāno tikšanās. Es tikai samaksāšu rēķinu.”

Trīspunktu metienu konkursā intriga saglabājās līdz pašām beigām. “New York Liberty” garā spēlētāja Džonkvela Džonsa pēdējā metienā varēja izraut uzvaru, taču bumba atsitās pret stīpu un Greja svinēja panākumu ar 22-21.

Džonsa pirmajā kārtā sakrāja 25 punktus. Greja tika pie 23 punktiem. Eirolīgas čempionei Keilai Makbraidai bija 21 punkts, Stefānijai Dolsonei 20 punkti un Marinai Meibrijai 19 punkti.

Trīspunktu metienu konkursā šogad nepiedalījās Sabrina Jonesku (koncentrējas startam Parīzes spēlēs) un Keitlina Klārka (uzkrāts nogurums pēc NCAA fināla un WNBA sezonas pirmās puses).

Prasmju konkursa finālā Greja finišēja pēc 32.1 sekundēm, kamēr “Phoenix Mercury” aizsardzei Sofijai Kaningemai uzdevumu veikšanai bija nepieciešamas 34.5 sekundes. Meibrija pirmajā kārtā finišēja 35.7 sekundēs, Britnija Grainere 46.3 sekundēs, bet Kelsija Mičela nefinišēja laikā.

Greja ir trešā WNBA spēlētāja, kura karjeras laikā uzvarējusi abos konkursos. Bekija Hemona 2007. gadā uzvarēja prasmju konkursā un 2009. gadā trīspunktu metienu konkursā. Jonesku prasmju konkursā palika nepārspēta 2022. gadā, bet tālmetienos – 2023. gadā.

Zvaigžņu spēles pirmā vakara ietvaros ASV 3x3 basketbola izlase (Derika Hembija, Raina Hovarda, Sjerra Burdika un Heilija Van Lita) apspēlēja U23 izlasi ar 19-16.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...