Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsones-Žogotas bijusī trenere izceļas ar vēsturisku sasniegumu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jēkabsones-Žogotas bijusī trenere izceļas ar vēsturisku sasniegumu
Sendija Brondello (pirmā no labās) ar Breanu Stjuarti un Sabrinu Jonesku. Foto: New York Liberty

"New York Liberty" basketbolistes sestdien, 17. augustā, izbraukumā uzvarēja divkārtējo WNBA čempioni "Las Vegas Aces" ar 79:67 un rezervēja pirmo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm. Ņujorkas trenere Sendija Brondello divpadsmito reizi pēc kārtas kvalificējās "play-off" cīņām.

WNBA sezona atsākās 15. augustā. “Liberty” galvenā trenere un divas līderes ceļoja no Parīzes pāri deviņām laika joslām, lai ceturtdien izbraukumā pieveiktu “Los Angeles Sparks”. Divas dienas vēlāk sekoja uzvara Lasvegasā, kas nodrošināja ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm.

Ņujorkas trenere Sendija Brondello kļuva par pirmo treneri WNBA vēsturē, kura pirmajās 12 sezonās līgā spējusi ar savu komandu vienmēr kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

Brondello 11. augustā ar Austrālijas valstsvienību izcīnīja bronzas medaļu Olimpiskajās spēlēs, apspēlējot Eiropas čempioni Beļģiju. “Liberty” līderes Breana Stjuarte un Sabrina Jonesku tajā pašā dienā palīdzēja ASV dramatiskā finālā pieveikt Franciju.

“Ir patīkami būt atpakaļ ar komandu,” sestdien pēc uzvaras teica Stjuarte, kura pirms tam aizvadīja sešas cīņas Olimpiskajās spēlēs. “Izdarījām savu darbu. Izcīnījām zelta medaļu un paveicām ko īpašu.”

“Sezonas otrā puse ir patiešam svarīga. Un nav nekādu attaisnojumu. Nevienam neinteresē, ka mēs tikko atbraucām no Olimpiskajām spēlēm un četras dienas vēlāk jāspēlē, nomainot deviņas laika joslas. Nedaudz traki, ja par to padomā.

Jonesku guva 23 punktus uzvarētāju labā, kamēr Stjuarte 18 punktiem pievienoja septiņas atlēkušās bumbas un divus bloķētus metienus. Eiža Vilsone atbildēja ar 24 punktiem un 11 izcīnītām bumbām zem groziem.

Lasvegasā tikās sešas olimpiskās čempiones – “Aces” rindās spēlēja arī Kelsija Plama, Džekija Janga un Čelsija Greja.

Brondello 2013. gada novembrī kļuva par “Phoenix Mercury” pagaidu galveno treneri. Desmit mēnešus vēlāk austrālietes trenētā komanda ar Aneti Jēkabsoni-Žogotu, Daianu Taurasi un Britniju Graineri sastāvā uzvarēja WNBA čempionātā. Finālā “Chicago Sky” tika sagrauta ar 3-0.

Ņujorka vēlas izcīnīt pirmo WNBA titulu kluba vēsturē, cerot labāko sniegumu parādīt izslēgšanas spēlēs. Komanda gaida Betnaidžas Leinijas-Hamiltones atgriešanos – aizsardzei/uzbrucējai tika veikta ceļgala operācija.

“Esmu daudz bijusi šajās situācijās,” teica Brondello. "(Manas komandas) ne vienmēr tik ātri iekļuva izslēgšanas spēlēs, mums nācās iespringt. Gadu gaitā esmu trenējusi lieliskas komandas, kuras manī ieklausījās. Tas padarīja manu un asistentu darbu daudz vieglāku."

Sendija Brondello 2010. gadā bija “San Antonio Silver Stars” galvenā trenere. Sekoja astoņas sezonas ar Fīniksas “Mercury”, bet pašlaik austrāliete trešo gadu veic “Liberty” galvenās treneres pienākumus.

WNBA 2024. gada 18. augustā

#KomandaU-Z
1New York Liberty (Q)23-4
2Connecticut Sun19-7
3Minnesota Lynx19-8
4Las Vegas Aces17-9
5Seattle Storm17-10
6Phoenix Mercury15-13
7Indiana Fever13-15
8Chicago Sky11-16
---
9Atlanta Dream9-17
10Dallas Wings6-20
11Los Angeles Sparks6-21
12Washington Mystics6-21

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/wnba/story/_/i...
Jēkabsones-Žogotas bijusī trenere ieved Austrāliju olimpiskajā pusfinālā