Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aļaskas meitene par spēlēšanu Cēsīs un Losandželosā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aļaskas meitene par spēlēšanu Cēsīs un Losandželosā
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Vakar sākās divpadsmitā WNBA sezona, čempionu titula pretendentēm Losandželosas „Sparks” izbraukumā pieveicot pašreizējās čempiones Fīniksas „Mercury”. Viešņu pamatsastāvā iekļuvusi labākā Aļaskas basketboliste Džesika Mūra, kura pavasarī spēlēja sporta klubā „Cēsis”.

25 gadus vecā centra spēlētāja tuvojas mērķim iekļūt kluba starta piecniekā. Šosezon „Sparks” sastāvā spēlēs trīskārtējā Olimpiskā čempione un pazīstamākā WNBA spēlētāja Liza Leslija, kā arī šīgada drafta pirmais numurs Kendeisa Pārkere.

„Šogad būsim ļoti labas,” teica Mūra intervijā Aļaskas izdevumam „Anchorage Daily News”. „Tas būs tiešām aizraujoši. Katru sezonu jūtu, ka turpinu progresēt. Spēlēt kopā ar Lizu Lesliju ir katras basketbolistes sapnis.”

Runājot par spēlēšanu Latvijā, kur Cēsu komandas sastāvā Mūra uzvarēja Latvijas Sieviešu basketbola līgas regulārajā sezonā, bet LSBL un Baltijas līgas izslēgšanas spēlēs izcīnīja otro vietu, spēlētāja atzīst, ka pārslēgties no viena turnīra uz otru nav viegli.

„Ir patiešām grūti pēc sezonas ārzemēs koncentrēties spēlēšanai WNBA, taču ar to vienkārši jātiek galā. Šogad bija labāk, jo pusi ziemas sezonas izlaidu un uz Latviju devos tikai janvārī.”

Mūra sākusi ceturto sezonu WNBA, pirmajā spēlē laukumā pavadot 5 minūtes un paliekot bez punktu guvuma. Viņa ir divkārtēja Aļaskas labākā spēlētāja un trīskārtēja NCAA čempione Konektikutas Universitātes komandas sastāvā.

Slavenākais Aļaskas basketbolists ir Tredžens Lengdons, kurš Maskavas "CSKA" sastāvā nesen uzvarēja ULEB Eirolīgā.

TTT leģionāres sāk starta piecniekos
Latvijas čempione Latanja Vaita, spēlējot Indianas "Fever" starta piecniekā, palīdzēja komandai izbraukumā pieveikt Vašingtonas "Mystics" 64:53, gūstot 7 punktus un izcīnot 7 bumbas zem groziem.

Rūtas Railijas Sanantonio "Silver Stars" savā laukumā tikās ar Patrišas Peničeiru Sakramento "Monarchs". 16 225 skatītāju klātbūtnē pārākas ar rezultātu 73:64 izrādījās viešņas no Kalifornijas. Railija un Peničeiru spēlēja starta piecniekos, Rūtai gūstot 7 punktus, bet Patriša 6 punktiem pievienoja 5 izcīnītas bumbas zem groziem un 7 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
adn.com

  +4 [+] [-]

, 2008-05-18 21:38, pirms 16 gadiem
es gan domaaju, ka slavenaakais Alaskas speeleetaajs vienoziimiigi ir Karloss Buuzers
Slēpts komentārs: Promobs

  +2 [+] [-]

, 2008-05-18 22:31, pirms 16 gadiem
Nu bet te jau runa iet par basketbolisti nevis basketbolistu.