Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

TTT līdere pēc Zandalasini atteikuma paraksta līgumu ar WNBA klubu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

TTT līdere pēc Zandalasini atteikuma paraksta līgumu ar WNBA klubu
Megana Hafa. Foto: FIBA

WNBA spēlētājām nedēļas laikā jāinformē par līdzdalību 2020. gada sezonā. Itāliete Čečilja Zandalasini trešdien, 17. jūnijā, pirmā informēja par atteikumu, dodot iespēju "TTT Rīga" spēka uzbrucējai Meganai Hafai parakstīt līgumu ar "Minnesota Lynx".

Neskaidrība par situāciju katru nedēļu nes pārsteidzošas vēstis Ziemeļamerikas profesionālajā sportā. WNBA klubi divus mēnešus (!) pirms sezonas sākuma nosauca sastāvus, lai varētu izmaksāt algas, taču gaidāmā “spēlēšana burbulī” un daudzie nezināmie ved pretī atteikumu vilnim.

Daudzas ārzemju spēlētājas maija beigās tika atskaitītas vai pašas atteicās spēlēt ceļošanas un veselības ierobežojumu dēļ. Uzzinot, ka no jūlija līdz oktobrim būs jādzīvo “Floridas burbulī” ar ierobežotām ērtībām, turklāt tuvojoties vētru sezonai, virkne basketbolistu atteiksies spēlēt.

Itālijas valstsvienības līdere, WNBA čempione Čečilja Zandalasini trešdien paziņoja, ka nespēlēs. “Lynx” trenere un ģenerālmenedžere Šerila Rīva uzreiz pavēstīja par Meganas Hafas piesaisti – spēka uzbrucēju 25. maijā atskaitīja vicečempione “Connecticut Sun”.

“University of Utah” absolvente 2020. gada sezonā bija stabilākā “TTT Rīga” spēlētāja. Hafa 13 Eirolīgas spēlēs vidēji guva 11,0 punktus, izcīnīja 9,2 atlēkušās bumbas un izdarīja 1,3 rezultatīvas piespēles. Viņai ir spēkā esošs līgums ar Latvijas klubu, tiesa, to var pārskatīt.

Vašingtona pavalstī uzaugusī Hafa divās sezonās Jūtā sasniedza 1000 gūto punktu robežu, divreiz iekļūstot spēcīgās “Pacific-12” līgas simboliskajā komandā. Basketboliste 59 spēlēs vidēji atzīmējās ar 17,2 punktiem un 8,8 izcīnītām bumbām zem groziem.

Hafa tika ar 26. numuru izvēlēta 2019. gada WNBA draftā – viņu izraudzījās Ņujorkas klubs “Liberty”. Cita TTT spēlētāja Marina Meibrija 26. maijā tika iekļauta “Dallas Wings” divpadsmitniekā.

Izmaiņas notikušas arī Nevadā. “Las Vegas Aces” pēc Kelsijas Plamas savainojuma otrdien parakstīja līgumu ar Baltkrievijas valstsvienības saspēles vadītāju Aleksu Bentliju.

Ilzes Gotfrīdas komandas biedre “Saint Joseph`s” universitātē, Nataša Klauda, kļuvusi par pirmo basketbolisti, kura parakstījusi apavu līgumu ar “Converse”.

Izmantotie resursi:
https://lynx.wnba.com/news/lynx-sig...