Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Margo Klavo negaidīti paziņo par karjeras beigām

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Margo Klavo negaidīti paziņo par karjeras beigām
Margo Klavo 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: WBBL

Latvijas čempione basketbolā Margo Klavo (Margaux Claveau) privātu iemeslu dēļ nolēmusi likt punktu spēlētājas karjerai un pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi līgumi ar "Polkowice", piektdien, 13. septembrī, informēja Polijas kluba preses dienests.

Spēka uzbrucēja augustā parakstīja līgumu ar pieckārtējo Polijas čempioni. Polkovices komanda šosezon Eirolīgas C grupā sacentīsies pret čempioni “Fenerbahce”, Francijas čempioni “Villeneuve d`Ascq” un vienu no kvalifikācijas uzvarētājām – “Zaragoza” vai “Constanta”.

Piektdien kļuva zināms, ka “oranži-melnās” sezonu sāks bez enerģiskās francūzietes. Klubs uzklausīja spēlētājas lūgumu – Margo Klavo nolēma beigt karjeru privātu iemeslu dēļ. “Polkowice” pateicās basketbolistei un vēstīja par aizvietotājas meklēšanu.

Margo Klavo 2024. gada sezonā kopā ar Ievu Pulveri un Kairu Lamberti veidoja Rīgas TTT līderu trio. Basketboliste 12 spēlēs Eiropas kausā vidēji 28.1 minūtē guva 11.1 punktu, izcīnīja 5.5 atlēkušās bumbas un izdarīja 1.8 rezultatīvas piespēles, palīdzot Mārtiņa Gulbja komandai sasniegt turnīra ceturtdaļfinālu.

Enerģiskā francūziete kļuva par “BioSil” Sieviešu Baltijas basketbola līgas čempioni, 18 spēlēs vidēji 22:53 minūtēs 12.6 punktiem pievienojot 4.9 atlēkušās bumbas un 1.8 rezultatīvas piespēles. Klavo iemeta 64.8% divpunktu un 40.5% trīspunktu metienu, kā arī 80% brīvmetienu.

Izmantotie resursi:
Margo Klavo: “Vīrs atteicās no divu gadu līguma, lai dotos man līdzi”