Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Paulai Strautmanei 20 punkti pret "Panathinaikos", Meldere uzvar "Troņu spēlē"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Paulai Strautmanei 20 punkti pret "Panathinaikos", Meldere uzvar "Troņu spēlē"
Paula Strautmane 2023. gada 1. oktobrī. Foto: Ivan Plettinckx

Latvijas basketbolistes ceturtdien, 12. oktobrī, sacentās "EuroCup Women" spēlēs. Laura Meldere un Venēcijas "Reyer" pirmajā kārtā uzvarēja Dubrovnikas "Ragusa", savukārt Paula Strautmane un "Kangoeroes Mechelen" pagarinājumā zaudēja Atēnu "Panathinaikos".

J grupā ceturtdiena pagāja “Troņu spēļu” noskaņās. Par “jūru karalieni” devētā Venēcija uzņēma Dubrovniku – vēsturisku pilsētu Horvātijā, kurā filmēts pasaulslavenais seriāls. Mājiniece “Reyer” (1-0) pieveica “ŽKK Ragusa” (0-1) ar 91:38 (24:9, 23:12, 22:6, 22:11).

Laura Meldere guva sešus punktus (2p 3/5, 3p 0/2) un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Centra spēlētāja 24:17 minūtēs – lielākais spēles laiks komandā – pievienoja vienu rezultatīvu piespēli, divas pārķertas bumbas un divus bloķētus metienus, kā arī nopelnīja trešo labāko lietderības koeficientu 15.

Liza Berkani uzvarētāju labā izcēlās ar 21 punktu, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām piespēlēm. Poļu uzbrucēja Anna Makurata 14 minūtēs sameta 20 punktus. “Reyer” pieteikumā bija Somijas centra spēlētāja Avaka Kuiera, bet ceturtdien viņa palika rezervē.

“Kangoeroes Mechelen” (1-0) mājas spēle Antverpenē pret Grieķijas čempioni “Panathinaikos” (0-1) kļuva par kārtīgu trilleri. Pirmā ceturtdaļa, otrā ceturtdaļa un pamatlaiks beidzās ar neizšķirtu rezultātu, taču bezmaksas basketbolā labāk veicās viešņām – 87:91 (25:25, 15:15, 18:16, 16:18, 13:17).

Pagarinājumā mājinieces izvirzījās vadībā, pēc tam nonāca iedzinēju lomā. Minūti pirms papildlaika beigām Paula Strautmane izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā un izlīdzināja rezultātu – 83:83. Pretinieces atkal izrāvās priekšā, bet “Kangoeroes” nākamie divi uzbrukumi bija nesekmīgi.

Paula Strautmane guva 20 punktus (2p 3/3, 3p 4/9, 1p 2/2) un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem. Uzbrucēja 37:17 minūtēs izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārķēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, ieguva +/- rādītāju 3 un nopelnīja otro labāko lietderības koeficientu 24.

NCAA čempionāta fināliste Ketrīna “Keita” Rīza mājinieču labā sameta 24 punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem. “Panathinaikos” rindās Džesmina Džounsa izcēlās ar 31 punktu, bet Annai Stamolampru 18 punkti.

“Panathinaikos” fani pēc uzvaras sāka dziedāt “Horto magiko”.

A: Carolo Basket (FRA), Cadi La Seu (ESP), Žabiny Brno (CZE), Eleftheria Moschatou (GRE).
B: Uni Girona (ESP), Gorzow (POL), Pieštanske Čajky (SVK), T71 Diddelang (LUX).
C: Galatasaray (TUR), Angers (FRA), Kibirkštis (LTU), CSM Constanta (ROM).
D: Lattes Montpellier (FRA), Gernika (ESP), Ramat Hasharon (ISR), Zaglebie Sosnowiec (POL).

E: Bešiktaš (TUR), Kangoeroes Mechelen (BEL), Panathinaikos (GRE), Slavia (SVK).
F: TTT Rīga (LAT), Olympiacos (GRE), Kayseri (TUR), Ružomberok (SVK).
G: Elitzur Ramla (ISR), Namur (BEL), Benfica (POR), Caledonia Gladiators (GBR).
H: Bourges Basket (FRA), KP Brno (CZE), Grengewald (LUX), Antalya (TUR).

I: London Lions (GBR), Castors Braine (BEL), Keltern (GER), Gdessa-Barreiro (POR).
J: Reyer Venezia (ITA), NKA Pecs (HUN), Bursa (TUR), Ragusa Dubrovnik (CRO).
K: Szekszard (HUN), Estudiantes (ESP), Dinamo Sassari (ITA), Levharti Chomutov (CZE).
L: Elfic Fribourg (SUI), Arka Gdynia (POL), Roche Vendee (FRA), Emlak Konut (TUR).

Izspēles kārtība

Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un 8 no 12 trešo vietu īpašniecēm. Minētās 32 komandas tiks izsētas no 1-32 atbilstoši oficiālajiem basketbola noteikumiem (uzvaru un zaudējumu skaits, gūto un zaudēto punktu attiecība).

“Play-off” notiks piecās kārtās, katrā no tām uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā. Šajā fāzē atsevišķas spēles var beigties ar neizšķirtu rezultātu. Pirmā kārta jeb 1/16 fināls notiks 2023. gada 14. un 21. decembrī.

“Round of 16” spēles jeb astotdaļfināli risināsies 2024. gada 11. un 18. janvārī. Ceturtdaļfināli paredzēti 22. un 29. februārī, tātad pēc Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem. Pusfināli notiks 7. un 14. martā, bet fināls – 3. un 10. aprīlī.