Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Niedola tiek nopietni savainota, taču atgriežas laukumā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Niedola tiek nopietni savainota, taču atgriežas laukumā
Sabīne Niedola spēlē pret Hemnicu
Foto: Stefan Bost

Latviešu basketboliste Sabīne Niedola sestdien, 10. decembrī, izbraukuma spēlē pret "Halle Lions" saņēma spēcīgu sitienu sejā ar elkoni, tika pie vairākām šuvēm, taču otrajā puslaikā atgriezās laukumā, lai palīdzētu komandai.

“TV Saarlouis Royals” sestdien Vācijas kausa astotdaļfināla spēlē viesos tikās ar “SV Halle Lions” – komandu, kuru pirms sešām nedēļām izbraukumā pieveica ar trīs punktu pārsvaru (84:81). Šoreiz notika savādāk. Viešņu līdere Sabīne Niedola pirmajā ceturtdaļā tika nopietni savainota un Zārluī klubs piedzīvoja zaudējumu ar 69:88 (16:16, 15:27, 16:29, 22:16).

Sestdienas notikumus “ERDGAS-Sportarena” apraksta žurnālists Toms Štormers (Tom Störmer).

“No statistiķu skatu punkta kopsavilkums ir īss: “Lions” iemeta 88 punktus, “Royals” – 69 punktus. Halles komanda iekļuva ceturtdaļfinālā, Zārlui vienība izstājās no cīņas par Vācijas kausu. Tik tālu par skaitļiem.

Savukārt analītiķiem tā bija ļoti interesanta spēle, kuras iznākums tika izšķirts vienā acumirklī pirmās ceturtdaļas vidū. “Royals” tobrīd atradās vadībā, spēle bija aizraujoša un samērā līdzīga. Kanīša Horna (Kaneisha Horn) cīņā par atlēkušo bumbu ietrieca elkoni Sabīnes Niedolas sejā.

Spēlētāja nokrita zemē. Viņas mute un deguns asiņoja. Niedola nevarēja atgriezties laukumā līdz otrajam puslaikam. Jā, tādas lietas notiek ar dažādām spēlētājām, taču Kanīšas Hornas vārds parādās atkārtoti. Iepriekšējo reizi līdzīgs gadījums bija spēlē pret Marburgu.

"Royals" spēlētājas acīmredzami bija šokētas par notikušo un pazaudēja cīņas pavedienu. Spēle tika nozagta un sirds salauzta. “Lions” aukstasinīgi pārņēma iniciatīvu, iegūstot pārsvaru. Halles komandas ārsts uzlika Sabīnei Niedolai vairākas šuves un otrajā puslaikā viņa atgriezās laukumā.

Halles pārsvars tobrīd bija 12 punkti, bet trešās ceturtdaļas laikā tas pieauga līdz 25 punktiem – 47:72. “Lions” devās izrāvienā, kamēr Zārluī komandas spēle kļuva pārāk individuāla un nevarēja sagādāt panākumu.

Kopsavilkums: nevar un nedrīkst būt tā, ka spēlētāja uzbrukumā tiek nopietni savainota un pretinieku komanda tādējādi iegūst ievērojamas priekšrocības. Futbolā līdzīgos gadījumos spēlētājs tiek sodīts ar sarkano kartīti, dažreiz ar aizliegumu piedalīties nākamajās spēlēs. Nopietni jāpārdomā notikušo, citādi basketbols var attīstīties nepareizā virzienā.”

“TV Saarlouis Royals” galvenais treneris Hermans Pārs (Hermann Paar) komentēja notikušo:

“Šī bija otrā reize sezonā, kad Sabīnei tika uzliktas šuves pēc spēles laikā gūta sejas savainojuma. Tas, ka viņa atgriezās laukumā, liecina par Sabīnes īpašo personību un paraugu citiem, ne tikai mūsu komandai! Vēlos arī pateikties Halles “Lions” ārstam par sniegto palīdzību.

Pilnībā neizprotu tiesnešu darbību šajā spēlē un īpaši pirmajā ceturtdaļā! Futbolā tas nozīmētu tikai sarkano kartīti un spēlētāja izraidīšanu. Sabīne ir viena no labākajām, ja ne labākā spēlētāja līgā, un tiesnešu uzdevums ir aizsargāt spēlētājas! Tas netika izdarīts. Sīki pārkāpumi tiek sodīti ar žestiem, ļoti nopietnas piezīmes nosvilptas kā parastas piezīmes. Ir, ko pārdomāt. Nevēlos komentēt Halles spēlētāju un viņu spēles stilu.”

Sabīne Niedola šosezon Bundeslīgā 11 spēlēs vidēji 36:08 minūtēs guvusi 18,2 punktus un izcīnījusi 10,2 atlēkušās bumbas, kā arī izdarījusi 2,1 rezultatīvu piespēli un pārķērusi 1,3 bumbas.

Izmantotie resursi:
88:69 Pokal-Niederlage bei den Halle Lions -...
Damen Basketball Bundesliga - Startseite

  +1 [+] [-]

, 2016-12-11 15:54, pirms 8 gadiem
Spēlētāja kaut kā pazudusi no izlases treneru redzesloka.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-11 17:09, pirms 8 gadiem
Kāpēc par viņu rakstīt ,ja Latvijas izlases treneri un vadība laikam pat nezin ,ka tāda spēlētāja eksistē.

     [+] [-]

, 2016-12-11 17:13, pirms 8 gadiem
Vasarā viņa neatsaucās uz aicinājumiem ierasties uz izlasi, par to bija arī raksts!

     [+] [-]

, 2016-12-11 17:14, pirms 8 gadiem
būs tas pats kas D. Rouzam

     [+] [-]

, 2016-12-11 17:25, pirms 8 gadiem
bet nu jā - Hokejā būtu vismaz 5 vai 10 minūšu sods un vairakums otrai komandai; futbola būtu sarkana kartīte; basketbolā - nekas visbiežāk; teorētiski it ka var iedot Tehnisko, bet tāpat tas nebūs vairākums;

  -1 [+] [-]

, 2016-12-11 17:32, pirms 8 gadiem
vajadzeti Basītī arī ieviest vismaz Tehniskā + 6 minūšu mazākums;

     [+] [-]

, 2016-12-11 17:49, pirms 8 gadiem
Nebūtu slikti, ja kāds intervētu Sabīni, noskaidrotu viņas domas par LV izlasi.
Galu galā, ir 21. gadsimts, eksistē telekonferences, teleizglītība utt.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-11 18:06, pirms 8 gadiem
dīvaini, ka tāda rezultātu ziņā pamanāma spēlētāja nekādi nekad neparādās un netiek pat pieminēta izlases sakarā? mums tiešām ir tāda pārbagātība? vai arī konflikts ir tik liels, ka nav pat jēgas ieminēties?

  +1 [+] [-]

, 2016-12-11 18:33, pirms 8 gadiem
Sabīne bija gatava spēlēt 2015. gada Eiropas čempionātā, bet toreizējais izlases galvenais treneris Zvirgzdiņš viņu pat neiekļāva paplašinātajā izlasases kandidātu sarakstā un, manuprāt, ar to pieļāva lielu kļūdu! Tas Sabīni aizvainoja un viņa jau vairs neatsaucās jaunā izlases trenera aicinājumam uz izlasi! Zībarts viņu labprāt redzētu izlasē, bet pagaidām pati Sabīne to negrib! Ceru gan, ka nākotnē šis konflikts kaut kā tiks atrisināts, jo šī spēlētāja Latvijas izlasei ir vajadzīga!

     [+] [-]

, 2016-12-11 18:55, pirms 8 gadiem
es vienkārši domāju, ka ja konflikts bija ar iepriekšējo treneri, tad pie treneru nomaiņas jau varētu situāciju pārskatīt un vērst uz labu.
savukārt, ja konflikts būtu pašu spēlētāju starpā, tad jau ir daudz smagāk.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-11 19:26, pirms 8 gadiem
Nu, jā ..nekas īsti nav skaidrs...jàsūta Trimpāns uz Vàciju, viņš māk saraudināt meitenes...varbūt tad Sabīne atklās , kas īsti uz sirds...
Tā katastrofa, kas notiek zem mūsu groza, ir kaut kà jālabo...un Sabīne ir groza apakšas saimniece, būtu kàdi padsmit cm vairāk un būtu pasaules zvaigzne, bet arī tagad izcīnītās bumbas ir kaut kas!

     [+] [-]

, 2016-12-11 19:56, pirms 8 gadiem
Vēl jau katrai komandai ir kapteinis. Bet, ja kapteinim, sauksim to par sirdsapziņu, nav viss tik tīrs, tad ir tā kā ir. Viss plūst, viss mainās, kā saka- grēkus var izpirkt.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-11 21:01, pirms 8 gadiem
sjenna rakstīja: Nebūtu slikti, ja kāds intervētu Sabīni, noskaidrotu viņas domas par LV izlasi.
Galu galā, ir 21. gadsimts, eksistē telekonferences, teleizglītība utt.
Kam tāda latvijas izlase interesē?! Par to neko nemaksā, un var vēl trauma iedzīvoties,tāpēc labāk nerisket!
- Kas grib - lai iet pasi brīvprātīgi palīgā sētniekiem sniegu novākt no trotuāriem! Izveidosiem Sētnieku izlasi!

  -1 [+] [-]

, 2016-12-11 21:03, pirms 8 gadiem
Sabīne drīz saņems Vācijas pilsonību cerams, un tad pārstāvēs Vāciju!