Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laksas bijušais klubs izpērk WNBA spēlētājas līgumu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laksas bijušais klubs izpērk WNBA spēlētājas līgumu
Ivana Dojkiča. Foto: EuroLeague Women

Boloņas "Virtus" 2023. gada augustā – vienu mēnesi pirms WNBA regulārās sezonas beigām – izpirka "Seattle Storm" spēlētājas Ivanas Dojkičas līgumu, lai horvātu basketboliste varētu gatavoties jaunajai Itālijas un Eirolīgas sezonai.

Itālijas vicečempione starpsezonā mainīja sastāva aprises. Jūlija sākumā klubs paziņoja par līguma noslēgšanu ar titulēto Francijas treneri Pjēru Vensānu. Piecdesmit deviņus gadus vecais speciālists 2008.-2013. gadā trenēja Francijas valstsvienību, bet 2017.-2021. gadā – itāliešu “Famila Schio”.

Vensāns ar “Schio” izcīnīja divus Francijas titulus (2018, 2019). Interesanti, ka viņa priekštecis Migels Mendess (2013-2016) pērn kļuva par “Virtus” galveno treneri, taču pāris dienas pēc treniņu sākuma devās projām personīgu iemeslu dēļ.

Par vienu no Vensāna pirmajiem soļiem kļuva aizsardzes Ivanas Dojkičas izpirkšana. “Virtus” spēlētāja šogad pirmo reizi noslēdza līgumu ar WNBA klubu. Horvātijas izlase nekvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram un Boloņas komanda nelika šķēršļus spēlētājas ceļā.

Augusta sākumā “Storm” saglabāja tikai teorētiskas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm un...10. augustā paziņoja par līguma pārtraukšanu ar Dojkiču. Nākamajā dienā Ričards Koens jeb “WNBAlien” pavēstīja, ka izpirkuma summa ir 46 578 ASV dolāri.

Ivana Dojkiča 15 no 23 spēlēm sāka “Storm” starta pieciniekā. Debitante vidēji 20 minūtēs guva 6,5 punktus, izdarīja 2,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas. Aizsardze realizēja 40,3% metienu no spēles, tai skaitā 41,8% trīspunktu metienu.

“Mans laiks Sietlā izvērtās brīnišķīgs. Esmu patiesi pateicīga par savu pirmo sezonu WNBA,” teica Dojkiča. “Diemžēl, man ir pienākumi Eiropā, kuru dēļ esmu spiesta doties projām, taču nākotnē ceru atgriezties līgā.”

Itālijas čempionātā šosezon startēs 13 komandas: Lauras Melderes pārstāvētā “Reyer Venezia”, kā arī “Virtus Bologna”, “Famila Schio”, “Virtus Ragusa”, “San Martino di Lupari”, “Faenza Basket Project Girls”, “Geas Basket”, “Magnolia Basket Campobasso”, “Dinamo Sassari”, “OBG Roma Basket”, “Brixia Basket”, “Polisportiva Battipagliese” un “Sanga Milano”.

A sērijas regulārā sezona sāksies 1. oktobrī un turpināsies līdz 2024. gada 20. aprīlim. Tas nozīmē, ka izslēgšanas spēles iestiepsies maijā un vairākas WNBA spēlētājas nevarēs ierasties uz oficiālās treniņnometnes sākumu.

Dojkičas bijusī komandas biedre Kitija Laksa augustā pievienojās Eirolīgas čempionei “Fenerbahce”.

Izmantotie resursi:
https://storm.wnba.com/news/storm-r...
https://www.virtus.it/news/ufficial...
https://www.virtus.it/news/il-calen...