Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Krievi medī Maheru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krievi medī Maheru
Toms Mahers

Viens no pasaules labākajiem sieviešu basketbola treneriem austrālietis Toms Mahers vēlas vadīt Austrāliju 2012. gada Olimpiskajās spēlēs Londonā, taču pagaidām lielākais pieprasījums pēc viņa ir Krievijā.

Mahers augustā aizveda Ķīnas valstsvienību līdz ceturtajai vietai Pekinas Olimpiādes spēlēs. Austrālieša vadībā ķīnietes pieveica visas sāncenses, izņemot „Lielā trijnieka” – ASV, Austrālija, Krievija – komandas. Kamēr amerikānietes izcīnījušas Olimpiskās zelta medaļas jau četras reizes pēc kārtas, Austrālijā un Krievijā nebeidz par tām sapņot.

Mahers atgriezies dzimtajā Melburnā, lai vadītu „Melbourne Bulleen” junioru programmu. Viņa nākamais lielais mērķis ir vadīt Austrālijas Aizsardzības spēku „Opālus” Londonas spēlēs un cīnīties par zelta medaļām. „Domāju par „Opāliem” un runāšu par to ar Austrālijas Basketbola federāciju. Daudzi cilvēki izteikušies, ka vēlas, lai to darītu. Tas devis man pārliecību,” Mahers trešdien teica „Herald Sun” žurnālistam.

Mahera vadībā „Opāli” izcīnīja bronzu 1996. gadā Atlantā un sudrabu 2000. gadā Sidnejā. Pēc Sidnejas spēlēm Mahers trenēja WNBA klubu Vašingtonas „Mystics”, Austrālijas virslīgas komandu „Canberra Capitals” un Jaunzēlandes sieviešu basketbola izlasi „Garās papardes”, kas izcīnīja astoto vietu Atēnu Olimpiskajās spēlēs.

Cīņa par Londonas zeltu var sakrist ar Austrālijas labāko spēlētāju Lorēnas Džeksones, Penijas Teilores, un, iespējams, Kristijas Harroveras, plāniem.

Mahers saņēmis piedāvājumu no kāda Krievijas kluba, par viņu interesi izrāda Krievijas basketbola federācija. Pašlaik Krievijas valstsvienību vada Maskavas CSKA sporta direktors Igors Grudins, kura vadībā izlase izcīnīja otro vietu FIBA 2006. gada Pasaules čempionātā, pirmo vietu 2007. gada Eiropas čempionātā un trešo vietu Pekinas Olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Melburnas "Herald Sun"

     [+] [-]

, 2008-09-11 14:11, pirms 16 gadiem
„Melbourne Bullēn” - otrajā vārdā nav kļūda?

  -2 [+] [-]

, 2008-09-11 14:13, pirms 16 gadiem
Austrālija tāpat nevinnētu amerikānietes,Pekinā pret viņām bija galīgi nevarīgas..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-11 14:22, pirms 16 gadiem
sebs rakstīja: „Melbourne Bullēn” - otrajā vārdā nav kļūda?

Jap, tiešām - tur vajag beigās "s" burtu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja