Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

K. Kļaviņš: "Nākamās divas nedēļas izšķirs visu"

K. Kļaviņš: "Nākamās divas nedēļas izšķirs visu"
Krišjānis Kļaviņš
Foto: R.Kokšarovs, SA

SK "Cēsis" sieviešu basketbola komandas tehniskais direktors Krišjānis Kļaviņš savā jaunākajā blogā atskatās uz notikumiem aizvadītajā nedēļā, kā arī analizē iespējamos notikumu pavērsienus ilgi gaidītajā Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) fināla supersērijā starp SK "Cēsīm" un "TTT Rīga".

„Esiet sveicināti, draugi, nedraugi un vienkārši basketbola līdzjutēji! Iepriekšējā blogā pastāstīju Jums par notikumiem Baltijas līgas pusfināla turnīrā. Kā jau es gaidīju, mani izteikumi sacēla vētru. Bet visvairāk pārsteidza kas cits – interneta portālā esports.lv, kurā tika pārpublicēts blogs, bija 56 komentāri par šo blogu, no kuriem labi ja četros cilvēki vēlējās uzzināt, kā un ko „TTT” pārstāvji tādu izdarījuši. Mani absolūti nesatrauc manā virzienā raidītie pārmetumi, bet pārsteidz – cik vienaldzīgi un apātiski ir cilvēki. Viņiem „TTT” pielietotie paņēmieni šķiet pilnīgi pieņemami, un tas apbēdina. Biju gaidījis ko citu, bet laikam tomēr ir taisnība tiem, kas saka – Latvijas sabiedrība ir slima un vienaldzīga. Lai nu paliek, kā ir...

Par ko citu. Pirms trim dienām SK „Cēsis” sasniedza vēl vienu vēsturisku atzīmi kluba vēsturē – divreiz pārspējot „Liepājas Metalurgu” mēs pirmo reizi iekļuvām Latvijas čempionāta finālā. Šosezon neviens nesaprastu, ja notiktu kas cits. Tomēr šie divi mači bija labs treniņš, kas parādīja, ka esam labā kondīcijā un pilnībā gatavi finālmačiem.

Mums ir tikai viena problēma – izvēlēties, kuru no četrām leģionārēm nepieteikt pirmajai spēlei. Gan Dženifera Derevjanika, gan Džesika Mūra, gan Vilneta Kroketa, gan Nikeša Seilsa ir ļoti svarīga spēlētāja komandai. Kā zināms, LSBL vienai spēlei var pieteikt ne vairāk par trim ārzemju spēlētājām. Ja kaut viena no viņām nespēlē, komanda ir vājāka. Ir teiciens - kod, kurā pirkstā gribi, visi sāp. Tas šai situācijai atbilst pilnībā. Esmu pārliecināts, ka SK „Cēsis” treneru korpuss pieņems pareizo lēmumu un svētdien mēs varēsim finālsērijā līdz trim uzvarām ierakstīt pirmo panākumu. Tas ir pats galvenais, nav būtiski, kas paliek malā, ja komanda uzvar.

Klubam nav cita mērķa kā uzvarēt Latvijas čempionātā, visi kopā esam paveikuši lielu darbu, visa pilsēta dzīvo līdzi komandai, mēs nedrīkstam pievilt ne kluba līdzjutējus, ne sponsorus. Esam pārvarējuši daudz grūtību un jūtu, ka esam gatavi un arī PELNĪJUŠI uzvarēt Latvijas čempionātā. Ja pagājušosezon visi, ieskaitot mani, pielaida nopietnas kļūdas, šogad situācija ir krasi mainījusies uz labo pusi. Pieredze, kas ir nākusi klāt, nav pārvērtējama. Tā ir ļāvusi pieņemt daudz pareizu, dažreiz nepopulāru, bet vajadzīgu lēmumu.

SK „Cēsis”, atšķirībā no vienas otras komandas, neatlaiž spēlētājas, ja tās atsakās parakstīt jaunus līgumus ar klubu. Mēs esam vienoti un gatavi viens par otru stāvēt līdz galam. Līdzjutēji par spēlētājām, spēlētājas par līdzjutējiem. Vienotība ir kas tāds, ko tu nevari nopirkt par naudu, tāpat kā komandas garu. Vai nu tas ir, vai nu nav. Mēs cienām un augstu vērtējam katru kluba darbinieku un spēlētāju. Šādi mums ir izdevies nodrošināt labu darba atmosfēru un nekādu konfliktu iekšienē nav bijis. SK „Cēsis” spēlētājas nedzīvo stresā, ka jebkurā brīdī var tikt atlaistas. Manuprāt, tas ir nozīmīgs pluss. Spēlētājām tiek nodrošināti maksimāli labākie apstākļi visās jomās.

Pēc manā rīcībā esošās informācijas, „TTT/Rīga” ir pārtraukusi līguma attiecības ar Elīnu Babkinu, līdz ar to paliekot tikai ar vienu nominālo saspēles vadītāju. Vai šī informācija ir patiesa, parādīs svētdienas spēle.

Kopumā analizējot gaidāmo finālsēriju, favorītu statusā var ielikt SK „Cēsis”, pirmkārt, sava laukuma priekšrocību dēļ, otrkārt, mums ir sabalansētāks sastāvs, treškārt, „TTT” var būt lielas problēmas pirmā numura pozīcijas rotācijā, ja Babkina nespēlēs. Diez vai Zane Eglīte var nospēlēt augstā līmenī 40minūtes. Ja pirmā numura pozīcijā brīžiem spēlēs Ieva Tāre, tas traucēs viņai pašai gūt punktus un līdz ar to būs problēmas 2-3numura pozīcijā. Tāpat „Cēsu” priekšrocība ir psiholoģiskais pārsvars pār pretiniecēm, kā arī vētrainais līdzjutēju atbalsts.

Svarīgi, ka SK „Cēsis” rindās nav savainojumu – visas spēlētājas ir gatavas cīņai. Ja godīgi, es nevaru vien sagaidīt svētdienas vakaru. Patīkams satraukums manī ir jau tagad. Lai Dievs svētdien un visā sērijā ir ar mums!

Izmantotie resursi:
Pārpublicēts no skcesis.lv

1 2 62 komentāri

  -3 [+] [-]

, 2008-04-11 12:56, pirms 16 gadiem
Hmmm jādomā, ka būs interesanta finālsērija un diez vai pietiks tikai ar 3 spēlēm, nebūtu slikti sagaidīt 5 izšķirošo maču!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-11 12:57, pirms 16 gadiem
1. Tev KK neviens nepārmet, par tevi vienkārši ņirgājas...
2. Pelnījuši uzvarēt ir visi, kuri ir centušies un kaut ko darijuši...
3. ...SK „Cēsis”, atšķirībā no vienas otras komandas, neatlaiž spēlētājas, ja tās atsakās parakstīt jaunus līgumus ar klubu... sāk jau vilkt uz politiku (kur fakti? - gribam zināt, ja KK rīcībā ir info, tad esports lasītajiem interesē)
4. Ja Babkina ir prom tad:
a) tas ir ļoti labi
b) TTT vinnēs
c) Eglīte arī pēc 80 nospēlētām minūtēm būs labāka ka Babkina

Veiksmi visiem spēlējot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 13:13, pirms 16 gadiem
Man jau liekas ka pats Kļaviņš ir slims!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-04-11 13:14, pirms 16 gadiem
Pēc šitādas izrunāšanās tā vien gribas, lai Cēsis zaudē un Kļaviņš atkal paliek bez zelta...

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 13:18, pirms 16 gadiem
Kaa shitam kretiinam nav kauna veel publiski ziimeeties?! Kaa vinju vispaar zeme veel ness!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 13:18, pirms 16 gadiem
protams galvenais ir uzrakstit blogu kadu nodirs.t un paradit ka esi baigi kruts un zinos....istaniba tas jau nekas pozitivs nav te rakstit un nomelnot citus...KK skaties ka tas neatspelejas finalos un jus nepaliekat ar garu degunu..
ja jau KK tu te meta visadus teicienus es ar atlausos tev kadu pateikt-Dievs nav mazais bērns

  +2 [+] [-]

, 2008-04-11 13:19, pirms 16 gadiem
Un Te no manas puses nav vienkaarshi antipaatijas, tie ir reali fakti, tiesa, pagruuti pieraadaami no juridiskaa viedokla!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 13:21, pirms 16 gadiem
Lai uzvar tā komanda, kas uz šo brīdi patiesi ir labāka!

Ja godīgi, es parasti nevaru vien sagaidīt piektdienas vakaru. Patīkams satraukums arī manī ir jau tagad...

     [+] [-]

, 2008-04-11 13:22, pirms 16 gadiem
Piedodiet, bet šis tips mani tracina.

  +4 [+] [-]

, 2008-04-11 13:23, pirms 16 gadiem
232 rakstīja: Piedodiet, bet šis tips mani tracina.

laipnin lugts klubina!varetu dibinat fanklubu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-04-11 13:24, pirms 16 gadiem
a ko tad tu gaidīji, ka tu ieskricelēsi dažas ne visai glaimojošas rindas par TTT un visi metīsies tevi aizstāvēt un vienā balsī bļaut kopā ar tevi cik TTT ir lieli nelieši.... Tu uzrakstīji tikai savu viedokli, neviens nezin vai tā ir bijis patiesībā, laika gaitā publiskajā telpā izskanējusī informācija par tevi neliecina par to, ka tev varētu ticēt, tapēc nav ko brīnīties par esporta komentāriem.
Ja godīgi tad tas viss izklausās pēc apvainojušās puišeļa, un labākās zāles šai gadījumā ir noslānījiens ar siksnu. Tad nu lai TTT izdodas noslānīt apvainoto puikiņu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-04-11 13:27, pirms 16 gadiem
Demar rakstīja: Nu es neatbalstu to kā strādā TTT, bet nu arī KK ir diezgan pretrunīgs darbonis...Bet nu arī sk nav paraugiestāde kur viss notiek pēc augstākajiem standartiem un loģikas...Bet nu skaidrs ka šitas(KK) jau nebūs tas, kas savā acī balķi saskatīs...

vinjam jau nav acis balkis bet tur jau ir izveidojies ES standartiem atbilstos gateris

  +2 [+] [-]

, 2008-04-11 13:31, pirms 16 gadiem
Vai kāds tuvi stāvošs cilvēks nevarētu kalniņam pateikt: "Vecīt, tev vajag profesionāļa palīdzību." Nevienam citam viņš netic.

  +5 [+] [-]

, 2008-04-11 13:32, pirms 16 gadiem
starp citu KK tas ir nepiedienigi uzrakstit blogu un tad visiem salikt minusus kuri ir pret tavu redzejumu un pret tavam iedomam

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 13:33, pirms 16 gadiem
Ir pamats uzskatīt, ka, spēlējot godīgi, Cēsis nevinēs ne svētdien, ne arī visu sēriju kopsummā
Bet vispār nesaprotu, priekš kam ar šito spēļu uzpircēju Cēsis vispār sapinās. Tādu no sporta vispār izmest.

  +2 [+] [-]

, 2008-04-11 13:34, pirms 16 gadiem
ja kadam salecas vairak par 11 minusiem tad ta ir kada futbolkomanda(liela dala pat zin kura),bet ja ir tuvu pie 20 tad jau tiek piesaistita ari KK gjimene
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 13:37, pirms 16 gadiem
Demar rakstīja: LSBL finālam redzu divus variantus:

1.uzvar cēsis - tad KK rakstīs cik viņš (un arī SK cēsis, bet mazāk) ir labs, izcils stratēģis un veiksmīgs menedžeris un ka Rīga (lasi TTT) nekam neder...

2.sk cēsis zaudē - viss tas pats, kas pirmajā variantā + tiesneši nemāk tiesāt

vel jau var pielikt punktus-visi sazverejusies un TTT aizmugure stav riga vai ari atruna-no kludam macas un mes esam sasniegusi jaunu stadiju

  -2 [+] [-]

, 2008-04-11 13:38, pirms 16 gadiem
Eu... a kas tur ar Babkinu??? Kadam nav informaacijas, vai vina atlaista, un kapeec?? Vinai piedavats ligums no citas komandas (ne Latvijas)???

  -3 [+] [-]

, 2008-04-11 13:44, pirms 16 gadiem
jā, es nevaru noskatities uzjums... man liekas, ka jūs visi to vien gaidad, kad radīsies iespēja nolikt KK... kauns par jums latvieši... es principa pēc finala sērijā būšu par cēsi, lai jūs visi paliktu ar garu degunu...


PS. neesmu es nekāds radinieks KK gimenes radinieks, vai kādas futbola komandas fans vai spēlētājs, esmu rīdzenieks, bet finālsērijā esmu par sēsīm.. SARAUS CĒSIS, JŪS VARAT IERĀDĪT VIETŪ TTT

  +2 [+] [-]

, 2008-04-11 13:45, pirms 16 gadiem
es isteniibaa ceru, ka uzvarees ceesis..

1. delj lidzjuteejiem, ir pilniigi skiadrs ka ceesiss tiks celts jumts gaisaa, arii uz riigu noteikti vinji brauks, savukart riigaa uz ttt machiem ies draugi, draudzenes , viru un radinieki( nesaku , ka uz ceesu machhiem vinji nebuus, tachu vinji noteikti buus mobilizeetaaki )

2. delj diivainaas ttt politikas, ka speleetaajas maina biezhaak kaa araabi sievas, biju uz 3 ttt speleem eiroliiga, bija tieshaam labas viesspeleetaajas, bet ja man liktu tagad nosaukt es pat nezinu, kuras superzvaigznes tagad tur spelee..

3. delj slaveenaa blogotaaja novika no esporta, kura acu skatiens aizmigloti debesiis saules vietaa redz triis vienaadus burtus...( NU REAALI APNICIS, KA PAR ttt rakts tik ka nosleedz liigumus ar tadaam un tadaam superzvaigzneem, bet aizmirst pateikt cik speleetaajas tiek atlaistas) kaut kas nav kartiiba ara ttt vai nu algas nespeej izmaksaat vai kas, bet probleemas klubaa ir ja tik liela kadru mainiiba..

4. delj taa ka nespelees eliina, nebuus kur acis pamielot...

uhhh un gribeetu redzeet kaadu seju raadiitu lbs, kad buutu uz eiroliigu jaasuuta ceesis, kaadu huinju naaktos domaat ...

  -1 [+] [-]

, 2008-04-11 13:45, pirms 16 gadiem
ceru ka cēsis dabūs mizā par šitādu lielīšanos utt....

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 13:45, pirms 16 gadiem
Es nekad, neko sliktu par šo jauno cilvēku neesmu nedz teicis, nedz rakstījis un tikai dažreiz , iespējams pamatoti, domājis. Taču vienreiz ir apnicis. Cienījamais KK kungs, gribētos, lai beidz vienreiz mētāties ar saviem apvainojumiem, pieņēmumiem par sazvērestībam!!! Nevajag Latvijas sporta līdzjutējus uzskatīt par muļķiem un saukt par slimiem un cerēt, ka tie uzķersies uz lētiem PR trikiem! Manuprāt, Tu sacel mākslīgu ažiotāžu ar vienu mērķi- parādīt cik liela ir vēlme vinnēt un izcīnīt LČ titulu, lai nerastos ne mazākās aizdomas par to, ka ja nu kāds būs kādā Āzijas spēļu namā uzlicis pārdesmit tūkstošus uz TTT(varētu būt labs koef.- labi esat pastrādājuši!), jo zaudēt ir vieglāk nekā uzvarēt! Ceru, ka kļūdos un ja tā tad atvainošos!
Šo savārstījumu uztvert par viedokli KK stilā un neuztvert personīgi.

  +3 [+] [-]

, 2008-04-11 13:46, pirms 16 gadiem
Žēl, ka svētdien spēli nerādis pa TV, labprāt paskatītos. Vispār jau vairāk simpatizē SK "Cēsis"
Norobežojoties no Kļaviņa izvērtēšanas un nezinot aizkulises, man likās dīvaini, ka TTT/Rīga pēc Eirolīgas beigām atlaida vairākas ārzemnieces.
Ja tas bija tikai dēļ snieguma tad - OK.
Ja tas bija tīri dēļ tā, ka negribējās turpmāk maksāt līgumos noteiktās naudas summas vai līgumu nepārslēgšanas, jo domāja, ka LSBL paņems arī ar atlikušo komandu, tad šī komanda ir pelnījusi zaudējumu.
Interesenti - vai par E. Babkinu ir taisnība un kāds ir iemesls? Sniegums vai tiešām kaut kas saistībā ar līguma nepārslēgšanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-11 13:57, pirms 16 gadiem
KK vajadzētu mazliet nolaisties uz zemes.Savādāk lasot šo Krišjāņa garadarbu radās sajūta ka mūs mazās niecības uzrunā tā kunga vietnieks uz šīs grēcīgās zemes.Kļaviņš sevi pasludina par gaismas nesēju tumšajā sieviešu basketbola šķūnī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-11 13:57, pirms 16 gadiem
kapec TTT atlaida speletajas?
tur jau diezgan viss saprotams-nav jegas turet labas speletajas ka gandriz visu atlikuso sezonu tam speletajam nav nopietnas speles...lielaka dala speletajas kas nak LV ir no WNBA skauidrs-tur ir partraukusm vinas spele tad pa pasauli!nav jegas tam speletajam palikt te un sisties ar liepaju(nevajag to personiski uztvert)vinam ir savi merki,ja butu tikusas talak eiroliga butu palikusas ari speletajas

  +3 [+] [-]

, 2008-04-11 13:58, pirms 16 gadiem
Piedod,Krišjāni,ja vari!Es ticu,ka jūsu konkurenti kaut ko muhļī,bet tonis,kādā to visu pats paziņo,ir vairāk nekā ņaudošs.Un tā tas izklausās pēc maza puišeļa sūdzēšanās.Līdz ar to,kā arī paša pagātnes aizdomīgie gadījumi,neizsauc gandrīz nekādu līdzjūtību,drīzāk gan otrādi.
P.S.bauslis:Tev nebūs Dieva vārdu nelietīgi valkāt!

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 14:05, pirms 16 gadiem
Rinaldinho rakstīja: Ja jau vēl uzsver, ka nav radinieks, tad skaidrs, ka ļoooti tuvu stāvoša persona (varbūt pat ne radinieks)


nu, ko lai piebilst, visiem kuriem kaut cik simpatizē KK ir viņa radinieki, bet pareiza domāšana ir tikai jums - TTT faniem...

  -4 [+] [-]

, 2008-04-11 14:06, pirms 16 gadiem
A kas tie tādi ir par + un - ?

  +1 [+] [-]

, 2008-04-11 14:07, pirms 16 gadiem
rainmaker rakstīja: kapec TTT atlaida speletajas?
tur jau diezgan viss saprotams-nav jegas turet labas speletajas ka gandriz visu atlikuso sezonu tam speletajam nav nopietnas speles...lielaka dala speletajas kas nak LV ir no WNBA skauidrs-tur ir partraukusm vinas spele tad pa pasauli!nav jegas tam speletajam palikt te un sisties ar liepaju(nevajag to personiski uztvert)vinam ir savi merki,ja butu tikusas talak eiroliga butu palikusas ari speletajas

Es neuztveru to personīgi, bet es nevaru cienīt klubu, kas tā rīkojas (protams, ja tā ir taisnība). Ja apzinās, ka šīs spēlētājas turpmākajā sezonā nebūs vajadzīgas, tad arī līgumos ir jāparedz, ka tie ir spēkā uz Eirolīgas sezonu. Savādāk tiek sačakarēta to spēlētāju sezona un pabojāta Latvijas klubu reputācija.
1 2 62 komentāri