Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Bufārs: "WNBA ir labāka organizācija"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bufārs: "WNBA ir labāka organizācija"
WNBA vērtīgākā spēlētāja Kendisa Pārkere janvārī dosies uz Bufāra trenēto UGMK
Foto: AP

"Daži Krievijas klubi atbilst WNBA līmenim, jo Krievijā tiešām savāktas labākās spēlētājas, taču kopumā aiz okeāna viss ir organizēts daudz labāk," sākot jauno Krievijas Sieviešu basketbola superlīgas sezonu, atzīst Jekaterinburgas UGMK galvenais treneris Lorāns Bufārs.

Jaunajā sezonā Jekaterinburgas "lapsas" papildinājusi WNBA 2007. gada finālu vērtīgākā spēlētāja Kepija Pondekstere, savukārt 2009. gada janvārī vienībai talkā nāks WNBA 2008. gada vērtīgākā spēlētāja Kendisa Pārkere.

"WNBA praktiski nav vieglu spēļu un sagrāvju," laikrakstam "Sovetskij sport" saka Bufārs. "Eiropā gan Krievijas līga ir stiprākā. Runājot par izmaksām, tās sevi attaisno. Ir rezultāti, palielinās sporta veida popularitāte. UGMK mājas spēlēs parasti ir pilns ar skatītājiem, uz spēlēm ar vadošajām komandām grūti iegūt biļeti. Jekaterinburgā sieviešu basketbols ir sports numur viens, bet bez nopietniem ieguldījumiem tas nenotiktu. Nezinu, cik ilgi būs pieejams tāds finansējums. Domāju, ne gadu vai divus. Turnīra favorīti ir UGMK, Maskavas apgabala "Spartak", CSKA, nopietni pastiprinājies Maskavas "Dinamo". Paši tēmējam tikai uz pirmo vietu."

Nākamnedēļ UGMK sāks dalību FIBA Eirolīgā, C grupas pirmajā spēlē izbraukumā Horvātijā sacenšoties ar "Jolly JBS Šibenik". Savukārt turnīra atklāšanas spēle 15. oktobrī plkst. 18:30 notiks "Arēnā Rīga", Latvijas čempionēm "TTT Rīga" sacenšoties ar Ungārijas labāko vienību "MBK Euroleasing".

Izmantotie resursi:
sportbox.ru

  +2 [+] [-]

, 2008-10-10 19:04, pirms 16 gadiem
Organizācijas ziņā labāka ir WNBA, bet meistarības ziņā, manuprāt abas līgas ir līdzīgas. Ne velti, tādas zvaigznes kā Pārkere un Pondekstere ir ar mieru spēlēt Krievijā.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-10 21:03, pirms 16 gadiem
kabaddis rakstīja: Organizācijas ziņā labāka ir WNBA, bet meistarības ziņā, manuprāt abas līgas ir līdzīgas. Ne velti, tādas zvaigznes kā Pārkere un Pondekstere ir ar mieru spēlēt Krievijā.
Krievijaa tak maksaa gandriz divreiz vairak taa ka nekads brinums nav..