Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aijas Jurjānes bijusī komandas biedre pazudusi zemestrīces radītajos gruvešos

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aijas Jurjānes bijusī komandas biedre pazudusi zemestrīces radītajos gruvešos
Nilaja Aidogana

Pagājušas vairāk nekā 60 stundas pēc 21. gadsimta postošākās zemestrīces Turcijā. Katastrofas zonā turpinās glābšanas darbi – bezvēsts pazudušo vidū Malatjas pilsētā ir "Cankaya University" un Turcijas 3x3 izlases basketboliste Nilaja Aidogana (Nilay Aydogan).

Profesionālajās līgās šonedēļ nenotiek spēles, jo 5.-13. februārī paredzēts valstsvienību sabraukums. Daļa no ārzemniecēm izmanto brīvdienas, lai dotos mājup, savukārt Nilaja Aidogana no Ankaras devās uz Malatju, lai apciemotu vecmāmiņu.

Pirmdien, 6. februārī, četros no rīta Turcijas dienvidaustrumus satricināja 7,8 balles spēcīga zemestrīce. Pusdienlaikā sekoja jauns grūdiens 7,5 baļļu stiprumā. Tā kļuva par lielāko zemestrīci kopš 1939. gada 27. decembra, kad valsts ziemeļaustrumos gāja bojā 33 000 cilvēku.

Malatja atrodas 500 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Ankaras un 165 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Gaziantepas. Pilsēta atrodas gandrīz kilometru virs jūras līmeņa un tajā valda kontinentāls klimats ar sniegotām ziemām.

“Mūsu sportiste Nilaja Aidogana devās uz Malatjas provinci, lai apciemotu vecmāmiņu,” teikts “Cankaya Universitesi” izplatītajā paziņojumā. “Saņemtā informācija liecina, ka māja, kurā uzturējās Nilaja, ir sabrukusi, bet glābšanas darbi turpinās. Cenšamies iegūt informāciju no viņas ģimenes un radiniekiem. Nilaja ir mūsu lūgšanās.”

Nilaja Aidogana 2019.-2020. gada sezonā bija Aijas Jurjānes komandas biedre galvaspilsētas klubā. Pērn “Cankaya Universitesi” krāsas aizstāvēja Elīna Babkina. Šosezon vienību pārstāv bijušās TTT spēlētājas Tana Vaita un Šavonte Zelosa.

Jaunākā informācija no Malatjas liecina, ka glābšanas darbi pie sabrukušās mājas sākušies trešdienas rītā.

Izmantotie resursi:
https://www.sporkulubu.cankaya.edu....
https://www.haberler.com/spor/milli...
https://www.cnnturk.com/spor/basket...