Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "TTT ir raksturs un sirds. Pārējās lietas jāuzlabo"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gulbis: "TTT ir raksturs un sirds. Pārējās lietas jāuzlabo"
Mārtiņš Gulbis un TTT basketbolistes 2021. gada 2. novembrī. Foto: EuroLeague Women

"Mums vajag Daugiles punktus no groza apakšas. Šoreiz pietrūka. Ja Eirolīgā gribam izcīnīt uzvaru izbraukumā, ar vienu labu puslaiku nepietiek," pēc zaudējuma pret Francijas vicečempioni secināja basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Rīdzinieces spēles sākumā nespēja pārvarēt BLMA ciešo aizsardzību, vairākas reizes netiekot līdz metienam. Ieva Pulvere rēķinu atklāja sestajā minūtē, kad pretiniecēm jau bija divciparu pārsvars – 0:11. Pirmajā puslaikā TTT soda laukumā guva tikai divus punktus un tos pašus pēc Daugiles Šarauskaites izcīnītas bumbas uzbrukumā.

“Zinājām, ka BLMA sāks ļoti agresīvi, taču pirmajās trīs minūtēs nebijām tam gatavi,” teica Gulbis. “Tā ir treneru korpusa atbildība – nodot spēlētājām informāciju. Teicām, ka mūs spiedīs ārā no visiem blokiem. Tā arī notika, bet nespējām uzsist sodu. Neiemetām pirmos brīvos metienus, neatgriezāmies aizsardzībā un nospēlējām nepārliecinoši.”

TTT lieliski izmantoja mājas laukuma priekšrocības, taču viesos nācās spēlēt pret daudz motivētāku pretinieku. “Jārēķinās, ka izbraukumā nesastapsim nevienu vāju komandu. Katram klubam sava laukuma priekšrocība ir divtik svarīga. BLMA spēlētājas zaudēja iepriekšējās divas spēles un šodien bija ārkārtīgi motivētas.”

Pēc pārtraukuma rīdzinieces atguvās, samazinot starpību no 18 līdz pieciem punktiem – otrā divdesmitminūte tika uzvarēta ar 33:25. “Patika, kā kontrolējām spēli pēc pārtraukuma un cīnījāmies otrajā puslaikā. Būtu vēl Daugilei beigās iekritis viens metiens no groza apakšas... Vienu spēli labi var nospēlēt jebkura, divas pēc kārtas – tā jau ir meistarība.”

Galvenā mācība – ar vienu labu puslaiku izbraukumā nepietiek. “Situācijas bija pietiekami labas, taču sākumā pietrūka disciplīnas. Ja iekrīti aizsardzībā, grūti cerēt uz panākumu uzbrukumā. Katru reizi, kad izņem bumbu no tīkla, emocijas nav tās labākās. Pirmajā ceturtdaļā ielaidām 21 punktu. Visā otrajā puslaikā – 25, no kuriem seši bija pēdējā minūtē. Mums ir raksturs un sirds, taču pārējās lietas jāuzlabo. Francijā ieguvām kārtējo pieredzi.”

Ieva Pulvere iemeta četrus tālmetienus un guva vairāk nekā trešdaļu komandas punktu. Galvenais treneris slavēja aizsardzes sniegumu. “Par Ievu nav jautājumu – klubā par pirmajām sezonas spēlēm viņai jāuzceļ pieminekli. Par attieksmi, paraugu un komandas kapteiņa cienīgu sniegumu.”

“Luīze Sila – malacis. Tagad arī jaunajām spēlētājām jārēķinās, ka pretinieki viņas skautos un turpmāk dos mazāku brīvību. Skaidrs, ka Vanesa un Luīze pirmajās spēlēs sagādāja pretiniekiem pārsteigumus. Ticu, ka abas turpinās spēlēt labi un progresēs. Ja gribam uzvarēt Eirolīgā, mums vajag Daugiles, Guntas un jauno spēlētāju punktus.”

Par cīņu, agresivitāti un vēlēšanos otrajā puslaikā pārmetumu nav nevienai. Tādam jābūt TTT noskaņojumam un “maindsetam”. Mums uz katru spēli jāiet kā pēdējo. Ja iesim laukumā ar tādu noskaņošanos kā otrajā puslaikā, visam jābūt kārtībā.”

     [+] [-]

, 2021-11-03 07:46, pirms 2 gadiem
Šitie žēlsirdības domraksti pēc katras spēles...strādājam!

Liepājas komandai EWBL pieteikumā parādījusies Ance Aizsila.

     [+] [-]

, 2021-11-03 21:30, pirms 2 gadiem
"Ja iesim laukumā ar tādu noskaņošanos kā otrajā puslaikā, visam jābūt kārtībā.” Nu, bet ja neiesiem, tad būsim dir...
Ja komanda nav noskaņojusies, tad vainīgs ir kas? Pareizi, galvenais treneris. Amen.

     [+] [-]

, 2021-11-03 23:17, pirms 2 gadiem
tiesnesis94 rakstīja: Šitie žēlsirdības domraksti pēc katras spēles...strādājam!

Liepājas komandai EWBL pieteikumā parādījusies Ance Aizsila.
Ka TTT zaude, tad tu esi klat ar savu nepamatoto kritiku pret Gulbi! A ka uzvaras ta pa krumiem!

     [+] [-]

, 2021-11-03 23:29, pirms 2 gadiem
tak paņemiet Kati Krēsliņu !

     [+] [-]

, 2021-11-04 13:30, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Ka TTT zaude, tad tu esi klat ar savu nepamatoto kritiku pret Gulbi! A ka uzvaras ta pa krumiem!
Nepamatota kritika pēc zaudējuma?

Atvainojos, gribēju teikt, ka uzvaras nav svarīgākais, galvenais, ka TTT ir raksturs un sirds!