Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Atēnu čempione Railija ieradusies Rīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Atēnu čempione Railija ieradusies Rīgā
Rūta Elēna Railija,
ANO labas gribas sūtne Āfrikā
Foto: www.ruthriley.com

Maiami - Londona - Helsinki - Rīga: pēc diennakti ilga ceļojuma pirmdienas vakarā Latvijā ieradās jaunā "TTT" basketboliste Rūta Elēna Railija (Riley).


Ceļojuma somu aizkavēšanās un tālais ceļš nebija nomācis Railiju, kura bija tērpusies savas Indiānas pavalsts "Notre Dame" koledžas džemperī. Viņa priecājās, uzzinot, ka "TTT" rindās spēlēs kopā ar Latanju "Tan" Vaitu. Abas pērn spēlēja FIBA Eirolīgas komandas Gdiņas "Lotos" sastāvā. Railija jau iepriekš ir iepazinusi Latvijas basketbolistes - pirms dažiem gadiem Rūta un Liene Jansone kopā spēlēja Spānijas pilsētas Lugo klubā "Yaya Maria Porta XI".


2006./2007. gada ziemā Railija guva pēdas savainojumu un pēc WNBA 2007. gada sezonas saņēma ārstu ieteikumu nākamo ziemu veltīt atpūtai. Tomēr spēlētāja šo laiku izmantoja intensīvi, Apvienoto Nāciju labdarības misijas ietvaros apmeklējot virkni Āfrikas valstu - Mali, Keniju, Dienvidāfrikas Republiku, ar personīgo piemēru aicinot bērnus spēlēt basketbolu, dalot pretodu tīklus un izglītojot sabiedrību. Tagad Rūta Railija ir Rīgā, lai cīnītos par uzvarām Latvijas un Baltijas līgās.


Nākamo spēli Latvijas sieviešu basketbola līgā "TTT" aizvadīs trešdien, 5. martā, plkst. 19:30 Daugavas sporta namā sacenšoties ar BJSS "Rīdzene" vienību. Ieeja bez maksas.


eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības
Viss par 2007. gada Eiropas čempionātu Itālijā


Izmantotie resursi:
www.tttriga.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-03 22:35, pirms 16 gadiem
speeku sameeri 2niekaa ceesis=TTT

     [+] [-]

, 2008-03-04 00:02, pirms 16 gadiem
šitas man nav skaidrs. Kāda motivācija ir olimpiskajai čempionei braukt spēlēt uz Latviju pret amatierkomāndām. Gribētos arī īsti zināt, cik TTT tas maksā un cik šādi tēriņi ir pamatoti. Grūti vispār TTT nosaukt par komandu- kaut kāda caurstaigājamā istaba. Ja beigās visām, kas spēlējušas būtu jādod zelts- federācijai bankrots.

  +1 [+] [-]

, 2008-03-04 00:11, pirms 16 gadiem
speeleejusi nav peec traumas, vareetu buut laba treninjnometne sheit pirms WNBA.... kaut kaa taa varbuut

     [+] [-]

, 2008-03-04 10:08, pirms 16 gadiem
Nu nez... Viņas karjeras līkne pēdējos gados iet uz leju... Vairāk būtu jācer uz Tan White, kurai ir labas iespējas progresēt.

     [+] [-]

, 2008-03-04 15:33, pirms 16 gadiem
izskataas iespaidiigi