Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kaspars Mājenieks kļūst par Igaunijas sieviešu valstsvienības galveno treneri

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kaspars Mājenieks kļūst par Igaunijas sieviešu valstsvienības galveno treneri
Kaspars Mājenieks: Igaunijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris. Foto: Basket.ee

Kaspars Mājenieks līdz 2025. gada Eiropas čempionāta cikla beigām vadīs Igaunijas sieviešu valstsvienību, kā arī būs atbildīgs par jaunatnes sistēmas attīstību, otrdien, 1. jūnijā, preses konferencē "L`Embitu" viesnīcā paziņoja kaimiņvalsts basketbola vadība.

Mājenieks pabeidza (Viļa) Krištopāna basketbola skolu, spēlējot trenera Ziedoņa Jansona vadībā. Studiju gados viņš trenēja Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas komandu, savukārt vēlāk strādāja ar jaunatnes vienībām Siguldā un Gulbenē.

Pēdējos 10 gadus – ar vienas sezonas izņēmumu Kazahstānā – jaunais treneris strādāja Liepājā. Mājenieks trīs sezonas (2018-2021) trenēja Liepājas sieviešu basketbola komandu, startējot Latvijas-Igaunijas un Lietuvas čempionātā, kā arī Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL).

Mājenieka pirmajā sezonā Liepājas basketbolistes ieguva bronzas medaļu Latvijas čempionātā. Nākamā sezona netika pabeigta pandēmijas dēļ, taču Latvijas Basketbola savienības valde 2020. gada 19. martā noteica klasifikāciju, saskaņā ar komandu ieņemtajām vietām Latvijas, Igaunijas un Lietuvas līgā 1. martā.

Latvijas sudrabam tika pievienota Latvijas, Igaunijas un Lietuvas čempionāta bronza – 2020. gada 1. martā liepājnieces cīņā par trešo vietu Rīgā atspēlēja 14 punktu starpību un pieveica vairākas reizes turīgāko Viļņas “Kibirkšti” ar 71:61. Šosezon komanda “Četru finālā” Liepājā nopelnīja vēl vienu Latvijas sudrabu.

Igaunijas basketbola savienība ziemā izsludināja konkursu uz sieviešu valstsvienības galvenā trenera amatu. Tam pieteicās vairāk nekā 30 treneri, pārsvarā ārzemnieki. Mājenieks izturēja četras kārtas un 2021. gada februārī tika pasludināts par konkursa uzvarētāju, taču tobrīd atteicās no piedāvājuma ģimenes apstākļu dēļ.

Kaimiņvalsts federācijas jaunais prezidents Prīts Sarapū (Priit Sarapuu) bija ar mieru gaidīt un 2021. gada maijā pēc jaunām sarunām saņēma “jā” vārdu. Mājenieks uz Tallinu pārcelsies ar ģimeni – sievu un trīs meitām, lai 100% varētu koncentrēties jauno pienākumu veikšanai.

"Basketbola fanātiķim valstsvienības galvenā trenera amats ir sapņu darbs. Tas ir labākais darbs pasaulē, jo vari strādāt ar spēlētājām, kuras mīl basketbolu un vēlas pārstāvēt savu valsti," Mājenieks teica preses konferencē. "Ticu, ka mana pieredze un smagais darbs palīdzēs Igaunijas basketbola savienībai un sievietēm sasniegt noteiktos stratēģiskos mērķus."

Līgums oficiāli stāsies spēkā 2021. gada 1. jūlijā, bet treneris ķēries pie priekšdarbiem. Otrdienas vakarā Mājenieks plāno tikties ar noskatītajiem asistentiem, savukārt 28. jūnijā sāksies individuālie treniņi. Oficiālā treniņnometne startēs 12. jūlijā – trenera pirmais mērķis ir sagatavot valstsvienības kandidātes klubu sezonai.

Mājenieks uzvarējis konkursā, jo piedāvājis Igaunijas basketbolam ilgtermiņa redzējumu, uzsvēra Prīts Sarapū. "Kaspars līdzās darbam valstsvienībā ir gatavs sniegt ieguldījumu jaunatnes basketbolā. Viņam ir ambīcijas un nākotnes redzējums. Mājenieka vīzija – kā piesaistīt meitenes basketbolam un attīstīt komandu – bija iespaidīga. Viņš darbam veltīs visu nepieciešamo laiku."

“Mēs izstrādājam attīstības stratēģiju,” piebilda Igaunijas basketbola savienības valdes locekle un sieviešu basketbola attīstības komitejas vadītāja Lisa Silda (Liis Sild). “Vēlējāmies, lai valstsvienības galvenajam trenerim būtu redzējums, kā ilgtermiņā attīstīt sieviešu un meiteņu basketbolu.”

Igaunijas sieviešu basketbola galvenie atbalstītāji ir viens no lielākajiem kaimiņvalsts enerģijas uzņēmumiem "Alexela" (piedāvā elektrību, gāzi un degvielu, apgrozījums vairāk nekā 620 miljoni eiro), kā arī viens no pasaules vadošajiem plastmasas cauruļvadu sistēmu ražotājiem "Pipelife".

Izmantotie resursi:
Uudised - Korvpalli rahvusnaiskonna uus...

     [+] [-]

, 2021-06-01 15:29, pirms 3 gadiem
Lielais Liepājas patriots 🤣

  +2 [+] [-]

, 2021-06-01 16:08, pirms 3 gadiem
No tāda piedavajuma grūti atteikties, ņemot vērā ambicijas un, protams, financialo stāvokli Igaunijā!!!!

     [+] [-]

, 2021-06-01 17:30, pirms 3 gadiem
cerams ka zēnu sistēmu arī attīstītīs? Tāds Baltijas pabērns basketbolā sanāk Igaunija... nav neviens no NBA spēlētājs jau kopš 90. gadiem un Eirolīgā arī pa vienam ik pa laikam pa vienam(!) kāds ir bijis... Eiropas čempī gan viņi būs pateicotis FIBA un Eirolīgas radītajam bardakam...

     [+] [-]

, 2021-06-01 19:39, pirms 3 gadiem
video labs- iedvesmo !

     [+] [-]

, 2021-06-01 22:44, pirms 3 gadiem
WTF...