Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

No vienām TTT pie nākamajām

Andrejs Siliņš

No vienām TTT pie nākamajām
Anda Eibele

Latvijas Sieviešu Basketbola līgas (LSBL) ceturtdaļfināla otrajā spēlē "Avantis/Turība" basketbolistes šodien ar rezultātu 81:64 pārspēja "TTT-Rapa" vienību, iekļūstot pusfinālā.

Lai arī par mājiniecēm šajā mačā jāsauc "TTT-Rapa" basketbolistes, tas bija tikai nosacīti, jo spēle norisinājās b/a "Turība" basketbola zālē, kur savas mājas spēles aizvada arī "Avantis/Turība" spēlētājas.

Maču veiksmīgāk uzsāka tieši Pētera Višņēvica vadītās "Avantis" meitenes, kas jau pēc desmit minūtēm bija ieguvušas padsmit punktu pārsvaru - 26:13. Otrajā ceturtdaļā mājinieces uzbrukumu mazliet spēja uzlabot, taču ne tik ļoti, lai spētu mainīt spēles gaitu. Pēc pirmā puslaika rezultāta tablo vēstīja 47:35 "Avantis/Turība" labā.

Pēc puslaika pārtraukuma punkti abām komandām krājās gausāk, taču mača gaita nemainījās tik un tā, un "Avantis" noveda spēli līdz veiksmīgam iznākumam - 81:64. Pirmajā spēlē "Avantis" uzvarēja ar rezultātu 97:79. Līdz ar to "Avantis/Turība" LSBL pusfinālā tiksies ar Latvijas čempionēm Rīgas TTT.

Uzvarētāju labā rezultatīvākā bija Anda Eibele, kura guva 14 punktus, kā arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Zaudētājām 17 punkti un sešas bumbas zem groziem Līgas Šurkusas rēķinā.

LSBL ceturtdaļfināls.
Otrā spēle. 1. aprīlis.
TTT-Rapa - Avantis/Turība 64:81 (16:23, 19:24, 10:15, 19:19)

Rapa: Šurkusa 17, Ozoliņa 11, Eglīte 11, Kačkāne 7, Pavariņa 6, Gailīte 4, Vente 3, Kuzina 3, Malkevica 2, Kļaviņa, Arcimoviča.
Avantis: Eibele 14, Vītola 12, Zariņa 10, Vorma 9, Pokšāne 9, Vanaga 5, Neiciniece 2, Staškeviča, Veinberga, Zariņa.

LSBL izslēgšanas spēles. Pusfinālu kalendārs (projekts)
6. aprīlis, svētdiena, 18:00 TTT – Avantis (Daugavas sporta nams)
7. aprīlis, pirmdiena, Cēsis – Liepāja (Cēsu sporta nams)
8. aprīlis, otrdiena, 18:00 Avantis – TTT (Biznesa augstskola „Turība”)
9. aprīlis, trešdiena, Liepāja – Cēsis („Celtnieks”)

Izmantotie resursi:
basket.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja