Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Kalmanovičs: "Pārspļaušu Ameriku"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kalmanovičs: "Pārspļaušu Ameriku"
Šabtajs fon Kalmanovičs

FIBA Eirolīgas čempionvienības Maskavas apgabala "Spartak" ģenerālmenedžeris Šabtajs Kalmanovičs dalījies pārdomās pirms 13. martā gaidāmās Eirolīgas Visu Zvaigžņu spēles.


eSports.lv intervija. Šabtajs fon Kalmanovičs: "Svarīgi veikt pareizu finanšu sadalījumu"


Arī šoreiz Krievijas sieviešu basketbola oligarhs izcēlies ar kādreizējā padomju līdera Hruščova cienīgiem paziņojumiem. Tiesa, laikā, kad Hruščovs solīja panākt un apsteigt Ameriku, kā arī aprakt kapitālistus, topošais multimiljonārs vēl gāja pamatskolā Kauņā. Piecdesmit gadus vēlāk viņa rēķinā ir trīs Eirolīgas uzvarētāja tituli - pirmais ar Kauņas "Žalgiri", divi nākamie jau FIBA Sieviešu Eirolīgā, dāsni piešķirot naudu Jekaterinburgas "UGMK" un tagad Maskavas apgabala "Spartak". Konkurentu nometnēs Šabtaju un viņa komandu sauc vienkārši par "Šakāli" un "gaļu".


Jaunākajā intervijā Kalmanovičs paziņojis, ka "Spartak" ģenerālmenedžera pienākumus varētu pildīt līdz 2009. gada nogalei, turpmākos piecus gadus pārņemot savas sievas Annas Arhipovas-fon Kalmanovičas vadīto meiteņu basketbola akadēmiju.


Kalmanovičs atzīst, ka pašreiz Krievijas sieviešu basketbola Superlīgas attīstība ir pietuvojusies bīstamai robežai, jo spēlētāju profesionalitāte un atalgojums, atšķirībā no Amerikas un Eiropas vadošajām līgām, ir vairākas kārtas augstākā līmenī nekā skatītāju un sponsoru interese. "Mūsu budžeti ir neattaisnoti. Ienākumi - nulle, izdevumi - desmit divdesmit miljoni dolāru. Amerika to jau piedzīvoja. Tur viss uzsprāga. Taču mēs ne tikai kopējam Amerikas basketbolu, bet arī mācāmies, lai neatkārtotu kļūdas. Draudus līgas izjukšanai neredzu, taču būtībai jāmainās, tāpēc Vidnojē izveidojām basketbola skolu."


Runājot par 13. martā Vidnojē gaidāmo Eirolīgas Visu zvaigžņu spēli, kurā pirmo reizi plaši pārstāvēta būs Latvija (Anete Jēkabsone-Žogota iekļauta Eiropas izlases starta piecniekā, Eiropas izlasi vadīs Gundars Vētra, bet Pasaules izlasē spēlēs bijusī "TTT" spēlētāja Aisisa Tillisa), Kalmanovičs kļūst lielīgs. "Eirolīgas zvaigžņu spēles šovs Krievijā notiks pirmo reizi. Neslēpšu - man tas ir ļoti svarīgi. Ļoti. Un pavisam nevēlos apkaunoties pasaules priekšā. Sapņoju pārspļaut Ameriku un pārspļaušu viņu. Amerikā "All Stars" spēles notiek jau daudzus gadus, taču mēs izdomājām lietas, kuru viņiem nebija. Pirms galvenās cīņas notiks spēle "Krievijas jaunās zvaigznes" - "Eiropas jaunās zvaigznes" 15 gadus jaunām meitenēm. Spēles pārtraukumā būs jauktais trīspunktu metienu konkurss - Austrālija un Francija, ASV un Grieķija, Krievija un Itālija. Atvedīsim uz Vidnoji pasaules un krievu basketbola veterānus, ieradīsies 16 federāciju vadība. Būs īpašs jaunatnes treneru seminārs, uzstāsies slaveni mākslinieki. Gromovs rīkos varenu pieņemšanu. Būs balvas, kādas pasaule nav redzējusi."


eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības
Viss par 2007. gada Eiropas čempionātu Itālijā


Izmantotie resursi:
http://sportsdaily.ru

     [+] [-]

, 2008-03-01 18:23, pirms 16 gadiem
8.augustā (http://esports.lv/basketbols/ec_2007_sievietes/20070808_sabtajs_kalmanovics_svarigi_veikt_pareizu) viņš vēl nebija ''fon''.

  +1 [+] [-]

, 2008-03-01 18:34, pirms 16 gadiem
olalllla, džekiņš biku iesprindzis. Bet tas FON, gan ir labs

  +2 [+] [-]

, 2008-03-01 18:37, pirms 16 gadiem
Aristokrātu kamielis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-01 18:40, pirms 16 gadiem
nujau nujau... Sadomājies kājau krievs !!!

     [+] [-]

, 2008-03-01 18:41, pirms 16 gadiem
Kaut kur Lipmana vaibsts ir manāms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-01 19:22, pirms 16 gadiem
Viņš nav krievs, bet gan ebrejs. savā laikā viņam piederēja ŽALGIRA akcijas, tagad pārcēlis biznesa intereses uz Krieviju. Nekā īpaša.

  +1 [+] [-]

, 2008-03-01 19:33, pirms 16 gadiem
Nu baigaa pachka vinjam uz galvas! Riktiigs fon Kalmanovichsh!

Runaajot par shpljaushanu... pasaakums noteikti buus labs, bet liidz amerikai vinjsh taa arii naizshpljaus. Kaa jau vinjsh pats mineeja - tur shaadi te pasaakumi tiek veidoti n-tos gadus un no paaudzes uz paaudzi shis pasaakums pilnveidojas un tiecas uz ideaalu. Manaa skatiijumaa NBA zvaigzhnju speele ir tas pats kas Oskara balvu pasniegshana - sveetki, kurus skataas un skatiisies visa pasaule. Nezin kapeec, bet amerikaanjiem ir talans uz to un tur neko nevar padariit.

  +1 [+] [-]

, 2008-03-02 09:23, pirms 16 gadiem
ja kāds nezin, tad šitais frukts bij viens no tiem, kas gribēja piekukuļot Latvijas izlasi futbolā , lai tā atdod spēli Rīgā krieviem...pēc tam bija Astafjeva intervija Sporta Avīzē un Vitālijam karjera Krievijā beidzās...