Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:242, Did:0, useCase: 3

Jansone: "Emocijas nevar aizmirst!"

Jansone: "Emocijas nevar aizmirst!"
Liene Jansone

Otrdienas vakarā kārtējā "Sporta studijā" LTV 7 ciemojās Latvijas izlases basketboliste Liene Jansone. Atceroties neseno olimpisko kvalifikācijas turnīru Madridē, Liene sacīja: "Emocijas nevar aizmirst! Mēs bijām ļoti gatavojušās, padarītais darbs vēl tagad atmiņā, kaut liekas – tas bija tik sen!" Tagad jau basketbolistēm pavisam cits mērķis – veiksmīga spēle Pekinā.

Pēc Madrides turnīra spēlētājām divas nedēļas bija brīvas, bet tagad jau otro nedēļu atsākušies koptreniņi: "Varēja jau nedaudz atpūsties un atiet no visa, tas bija ļoti labs brīdis, kaut pauze jau vienmēr šķiet pārāk maza."

Liene Jansone atzīst, ka piedzīvotais Madridē vēl spilgtā atmiņā, kaut varbūt emocijas Pekinā būs vēl lielākas un kvalifikācijas turnīrs pamazām aizmirsīsies. Katra spēlētāja devusi savu artavu panākumos, tāpat jāuzteic arī treneri un apkalpojošais personāls. Šoreiz "Sporta studijā" par meitenēm izteicās tieši izlases apkalpojošā personāla ļaudis un tas arī bija visai interesants viedoklis: "Katra jau esam ar savu raksturu, bet kopumā mums izveidojies labs kolektīvs."

Atceroties Madrides turnīra spēles, Liene Jansone sacīja, ka sākums nav bijis viegls arī pret Senegālu, lai gan pretinieces bijušas labi izpētītas arī dažādos videoierakstos: "Pašā sākumā jau viņas bija ļoti agresīvas, izvirzījās pat vadībā, bija aktīvas aizsardzībā ar savām garajām rokām. Mēs pārvarējām pirmo uztraukumu, un spēle aizgāja."

Grūtākā cīņa bijusi pret Japānu, kaut arī šīs pretinieces pirms tam pamatīgi izstudētas: "Tas, kā viņas spēlēja, bija tik negaidīti! It kā jau visas zinājām to stilu, bet laukumā bija tomēr grūti – ļoti ātras un vēl precīzi met. Mēs visu laiku tikai skrējām, skrējām... Japānietes visas ir vienāda auguma un tik līdzīgas, ka reizēm pazaudējām savas sedzamās. Cīnījāmies visu laiku, un pēdējās piecās minūtēs visu izdarījām kā nākas."

Pēdējā spēlē pret Angolu vairs nav bijušas tādas emocijas, vienīgi mokoši ilgi bijis sagaidīt finālsvilpi. Visām vēl liels pārdzīvojums bijis Ievas Tāres savainojums, taču Ieva jau cītīgi strādājot treniņos un uz Pekinu noteikti braukšot spēlēt, nevis tikai piedalīties: "Viņa ļoti strādā treniņos, mēs pat brīnāmies, kā Ieva cilā svarus, driblē, ķer, met, kaut savainoto roku vēl īpaši nedrīkst noslogot." Starp citu, nekādas māņticības neesot - arī Pekinā Tāre spēlēšot ar 13. numuru.

Tagad galvenais esot labi sagatavoties Pekinas olimpiskajām spēlēm, vēl jau būšot arī dažas pārbaudes cīņas. Rituāli pirms spēlēm? Katrai savi, taču pārsvarā visas klausās mūziku: "Man pašai jau arī nav tādu izteiktu favorītu mūzikā, taču vienmēr kaut ko pirms spēles klausos. No rīta tādus ātrākus gabalus, lai labāk pamostos, vēlāk jau lēnākus, bet pirms pašas spēles vajag kaut ko mierīgu. Daudzas arī mēģina nosnausties pirms spēles, un tas palīdz."

Pekinā mūsējām trāpījusies visai grūta apakšgrupa, taču jācīnās ir ar visām pretiniecēm - arī favorītēm varot kas atgadīties. Pret Baltkrieviju jau daudz spēlēts, jāmēģina uzvarēt, tāpat noteikti pārspējamas ir korejietes un brazīlietes: "Par to, ko varam vinnēt, pagaidām vēl nedomājam, galvenais - jācīnās līdz galam. Olimpiādē ir citas emocijas, un visas cīnīsimies līdz galam. Mēs nebraucam atrādīties, mēs braucam darīt savu darbu."

Liene Jansone vēl uzsvēra, ka pasaulē un Eiropā arvien vairāk iepazīst Latvijas sieviešu basketbolu. Par to liecina arī meiteņu līgumi, arī pati Liene nupat kā noslēgusi līgumu ar Čehijas spēcīgāko komandu Brno "Gambrinus Sika", kas aizpērn uzvarēja Eirolīgā, bet pagājušajā sezonā bija otrā. "Cerība tikt WNBA mirst pēdējā, viss atkarīgs no pašām un no Latvijas izlases spēlēm Olimpiādē. Meitenes tiek spēlēt arvien labākos Eiropas klubos, tā ka visam savs laiks."

Visbeidzot, atbildot uz skatītāju jautājumu - Liene Jansone pati neesot mēģinājusi ietriekt bumbu grozā no augšas ("slam dunk"): "Es apzinos savu lēcienu un groza augstumu, tāpēc neesmu mēģinājusi, negribu. Sieviešu basketbolā tomēr sava specifika - lai tas "slam dunk" paliek večiem!"

  +2 [+] [-]

, 2008-07-16 09:28, pirms 16 gadiem
Saakumaa jau Liene bik mudiijaas te emocijas jau pa divaam atvaljinaajuma nedeljaam piemirstas, tad jau ka emocijas veel ir palikushas Lai veicas PEKINAA!
Slēpts komentārs: Deep_Fish

  +3 [+] [-]

, 2008-07-16 09:51, pirms 16 gadiem
Tā tik turpināt,malači.
Slēpts komentārs: Slīpais

  +1 [+] [-]

, 2008-07-16 10:10, pirms 16 gadiem
puikām nav ko darīt ..... lūk tā problēma .....

Veiksmi meitēniem Pekinā! Ticu, ja spēlēs kā Eiropas čempī līdz 4daļ finālam ir iespējas tikt.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-16 11:02, pirms 16 gadiem
Pēc vakardienas intervijas izklausījā, ka meitenes noskaņojušās uz medaļu!!!!
Kāpēc neviens netic?

I believe

  +2 [+] [-]

, 2008-07-16 11:15, pirms 16 gadiem
Piekriitu Moretto.

Zinot reaalo speeku sameeru muusu delegaacijaa, tad ja neskaidta Scerbatihu un varbut BMX puisus, musu basketbola meitenes ir ne favoriites bet tomeer medalu pretendentes (liidziigaa liimenii kaa Olijars, un vel dazi)... Un taas tomeer ir sporta speeles, un viss kas var notikt. It ipasi ja ir tik saliedeta komanda un taads "maniaks" (super labaa noziimee) treneris...
veel tikai dereetu Ulu panemt liidzi lai ir tribiinees aiz meiteneem, un tad var sanaakt kautkas apals un spiidoss :-)

     [+] [-]

, 2008-07-16 11:50, pirms 16 gadiem
Kāda vēl medaļa!!! Nu nevar Latvija uzvarēt ASV, Krieviju, Austrāliju, Čehiju un Spāniju. Tas ir pavisam cits līmenis

  +2 [+] [-]

, 2008-07-16 11:58, pirms 16 gadiem
samosval rakstīja: Kāda vēl medaļa!!! Nu nevar Latvija uzvarēt ASV, Krieviju, Austrāliju, Čehiju un Spāniju. Tas ir pavisam cits līmenis


domasi ka zaudetajs tads ari paliksi

  +1 [+] [-]

, 2008-07-16 13:08, pirms 16 gadiem
Pavisam cits līmenis ir ASV un Austrālijai, Krievijai mazliet cits. Pārējās nav nekas briesmīgs. Pamatpiecinieks Latvijai pat varbūt spēcīgāks, bet sastāvs vienmērīgāks Čehijai un Spānijai.

     [+] [-]

, 2008-07-24 19:45, pirms 16 gadiem
moretto rakstīja: Pēc vakardienas intervijas izklausījā, ka meitenes noskaņojušās uz medaļu!!!!
Kāpēc neviens netic?

I believe



We believe!