Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Vētra: "VEF devām pārāk daudz iespēju atkārtotiem uzbrukumiem"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Vētra: "VEF devām pārāk daudz iespēju atkārtotiem uzbrukumiem"
"Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc LBL otrās finālsērijas, kas arī beidzās ar pārliecinošu VEF uzvaru (85:67), rīdzinieku galvenais treneris Ramūns Butauts atzina, ka vēl sērijas liktenis nav izšķirts un komandu gaida smagas cīņas, bet ventspilnieks Gundars Vētra izteica cerību, ka šajā finālā vēl izdosies kaut ko mainīt.

Ramūns Butauts: "Apsveicu komandu un līdzjutējus ar otro uzvaru finālsērijā. Paldies arī Ventspils komandai par spraigu cīņu, jo divas ceturtdaļas mums bija lielas problēmas. Nevarējām trāpīt un daudz laika patērējām sarunās ar tiesnešiem nevis darot savu darbu. Pēc pārtraukuma izdarījām secinājumus un spēle mainījās. Ģērbtuvē gan komandai pateicu, ka nekādas svinības nav jāsāk, jābūt maksimāli fokusētiem, jāsaglabā pārliecība un jāgatavojas nākamajiem mačiem. Esmu pārliecināts, ka mūs vēl gaida smagi mači. Mēs cienam Ventspils komandu, kas noteikti ir spēcīgs pretinieks, tāpēc visu laiku jābūt maksimāli koncentrētiem."

VEF uzbrucējs Kaspars Bērziņš izteica gandarījumu, ka komanda spēja tik galā ar emocijām un spēlēt sev parocīgu basketbolu: "Esam uzvarējuši otro spēli, un par to paldies komandai. Sākumā spēle nevedās, kā gribējās un kā bijām vienojušies, bet malači, ka neatkarīgi no dažādiem emocionāliem uzplūdiem un kritumiem, komanda tomēr pabeidza spēli ar uzvaru. Domāja, ka šajā sērijā vairs nekādi lieli pārsteigumu nav iespējami, lai gan komandas, protams, kaut ko mainīs savā spēlē."

Ventspilnieku treneris Gundars Vētra atzina, ka spēka pieticis tikai vienai puslaikam, tomēr izteica cerības, ka komanda šajā sērijā vēl var kaut ko mainīt: "Diemžēl atkal spēka labai spēlei pietika tikai vienu puslaiku. Manuprāt tā pēdējā kļūda, pēdējai uzbrukums otrajā ceturtdaļā bija sākums tam, kas notika trešajā ceturtdaļā. Ja pirmajā mačā zaudējām grozu par desmit bumbām, tad šoreiz par 18. Pavisam vienkārši rādītāji - viņi izmetuši 65 reizes pa grozu, mēs 45. Acīmredzot nav iespējams uzvarēt, ja viņiem tiek dotas tik daudz iespēju. Sajūta bija, ka spēle sajuka divu trīs minūšu laikā. Taču mums tagad atkal ir trīs dienas starpā, padoties mēs negribam, tāpēc runāsim ar spēlētājiem, darīsim, ko varēsim, lai mēģināsim sēriju vēl lauzt."

Katastrofālo sniegumu sava groza tuvumā (viesi savāca 18 atlēkušās bumbas uzbrukumā) ventspilnieku treneris skaidro ar aizsardzības taktikas niansēm: "Tas ir skaidrojami galīgi vienkārši. Šosezon daudz spēlējam zonas aizsardzība, kur it kā pazūd personiskā atbildība par kādu spēlētāju, bet tu atbildi par konkrētu vietu laukumā. Tāpēc jārēķinās, ka spēlējot zonu, var būt problēmas ar cīņu par atlēkušajām bumbām. No otras puses, ar zonu mēs pirmajā piegājienā atsitāmies gandr;iz vienmēr, taču viņi tika pie atkārtoties mēģinājumiem, bet teikt, ka zona nestrādāja, arī nav pareizi. VEF pierādīja, ka šajā brīdī ir labāka komanda."

Vētra arī nesteidz pārmest komandai necīnīšanos: "Vai tad jūs varat pateikt, ka kāds šodien necīnījās? Nevar taču teikt, ka Mārtiņš Meiers necīnījās. Varbūt viņam vēl nesanāk pielikt muguru, tā, kā vajag, bet vai tad viņš necīnījās? Vai Tods Abernetijs necīnījās, vai Artūrs Strēlniens necīnījās? Cīnās visi, bet tā māka un meistarība ir tik, cik ir. Stīvens Grejs un citi leģionāri? Nedomāji, ka viņi spēlē sliktāk vai labāk kā visu sezonu. Par to, ka Grejs var mest daudz un precīzi, zina arī VEF, tāpēc viņam nav viegli. Protams, mēs no katra gribam vairāk, bet mēs dabūjam tik, cik viņi var dot."

Arī uzbrucējs Mārtiņš Meiers pārliecināts, ka komanda vēl nav atmetusi cerības kaut ko mainīt šajā spēlē: "Pieļāvām kļūdas, nespējām savākt aizsardzībā bumbas un tas arī bija izškirošais. Pašie vien bijām vainīgi, jo tikai skatījamies, kur tā bumba lido, bet viņi ieskrēja, pārlēca mūs un savāca. bumba. Nedomāju, ka komandā ir nolemtības sajūta. Noteikti turpināsim cīnīties un centīsimies kaut ko sērijā mainīt."

  +2 [+] [-]

, 2012-05-11 10:50, pirms 12 gadiem
Davaj ,Ventiņ čaļi saņēmās. Jūs to varat.