Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

BK "Ventspils" Šauļos sāks cīņu par Baltijas četrinieku

BK "Ventspils" Šauļos sāks cīņu par Baltijas četrinieku
Rezultatīvākais ventspilnieks BBL llīdz šim bijis amerikānis Donalds Simss
Foto: bkventspils.lv

Baltijas Basketbola līgas pirmo ceturtdaļfināla spēli trešdien aizvadīs pirmo BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos tiksies ar "Siauliai" komandu. Mača sākums pulksten 19. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā mērosies spēkiem ar "Kalev/Cramo" un "Pieno Zvaigždes" cīņas veiksminiekiem.

Abām komandām ir sena savstarpējo spēļu vēsture, bet šo sezonu tās sāka vienā BBL grupā. Turnīra regulārajā sezonā abās tikšanās reizēs pārāki bija ventspilnieki, vispirms savā laukumā uzvarot 83:75 (Valteram 18), bet pēc tam viesos spraigā cīņā izcīnot panākumu 71:65 (Bērziņam 13 punkti un 10 atlēkušās bumbas, Simsam 13 punkti; Samens 17). Šauļu basketbolisti bija tuvu tam, lai jau pēc Top16 turnīra atvadītos no Baltijas līgas, taču BK "Valmiera" neizmantoja iespēju nobīdīt sāncenšus uz trešo vietu grupā – vidzemnieki pēdējā mačā viesos zaudēja grupas pastarītim "Sakalai", tā neiekļūstot izslēgšanas mačos.

"Siauliai" komanda, kas tradicionāli pieskaitīta bronzas medaļu kandidātiem (fināls Lietuvā jau "aizsists" Kauņas un Viļņas lielklubiem), šosezon nebūt neizskatās tik pārliecinoši, lai to bez šaubām varētu nosaukt par ne tikai medaļu, bet vispār pusfināla kandidātu. Šobrīd komanda pat nekvalificējas izslēgšanas spēlēm, bet, protams, viss vēl ir saglābjams.

BBL čempionātā šajā sezonā "Siauliai" basketbolisti izcīnījuši 12 uzvaras 16 spēlēs, bet otrajā posmā tikuši pie četriem panākumiem, turklāt izcīnot tos visus pēc kārtas (šī uzvaru sērija vēl nav pārtraukta). BK "Ventspils" basketbolisti līdz šim piedzīvojuši tikai vienu zaudējumu, un arī viņi uzvarējuši pēdējos četros mačos. Sezonā kopumā bīstamākais sāncenšu vīrs ir 24 gadus vecais aizsargs Laurims Samens, kurš vidēji mačā gūst 13,2 punktus. Viņš un amerikānis Luiss Džeksons ir vienīgie, kas starta pieciniekā laukumā devušies visās spēlēs, kurās bija pieteikti.

Savukārt Top16 turnīrā produktīvākais Šauļu basketbolists ir 217 cm slaidais Ovīdijs Gadilka, kurš vidēji mačā guvis 14 punktus un izcīnījis sešas bumbas zem groziem. Tiesa viņš piedalījies vien trijos no sešiem mačiem. Nav gan izslēgts, ka treneriem viņam nāksies vien uzticēties vairāk, jo "Siauliai" komanda saskārusies ar nopietnām problēmām garajā galā. Plaušu karsoņa dēļ jau kādu laiku nespēlē ventspilniekiem labi zināmais Sauļus Kuzminsks, bet muguras savainojumā nu iedzīvojies arī senegāliešu centrs Papa Dia. Lietuvieši gan steidzīgi parakstīja pirms tam Slovākijā spēlējušo amerikāni Dvaitu Būrku (nevarēja turpināt karjeru šajā valstī darba atļaujas problēmu dēļ), taču viņš komandai pievienosies vien trešdien un nav zināms, vai varēs doties laukumā jau pret BK "Ventspils".

Nopietnākais lietuviešu spēks zem groziem līdz ar to būs 202 cm garais un 30 gadus vecais spēka uzbrucējs Aurims Kieza (6,3 atlēkušās bumbas vidēji spēlē), kurš vēl pagājušajā sezonā spēlēja pie Roberta Štelmahera "Pieno Zvaigždes" komandā. Kas jauns ventspilniekiem būs agrākais dažāda vecuma Lietuvas jauniešu izlašu dalībnieks, nu jau 27 gadus vecais Rolands Alijevs, kurš nu jau kļuvis arī par Šveices pases turētāju. Viņš komandai pievienojās pēc gadumijas, bet BBL turnīrā līdz šim izcēlies ar 12,3 punktus un atdevis 4,2 rezultatīvas piespēles.

BK "Ventspils" uz Šauļiem devās jau otrdien rīta pusē, taču joprojām bez Folarina Kempbela sastāvā. Nav šaubu, ka ventspilniekiem šis mačs būs svarīgs ne tikai kā cīņa par BBL četrinieku, bet arī, lai atkal noticētu savām spējām un varēšanai. Pēdējā laikā komandai nav klājies viegli, tāpēc uzvarai Šauļos būtu arī "ārstnieciska" vērtība – jāatgriežas uz uzvaru takas, lai sezonas beigas patiktu pašiem un līdzjutējiem. Pusfinālā iekļūs komanda kas uzvarēs divu spēļu summā.

Izmantotie resursi:
"BBL Homepage"
Krepšinio klubas „Šiauliai“


, 2013-03-05 21:06, pirms 11 gadiem
Šauļi zaudēja savu sposnoru - ''Triobet"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-03-06 10:32, pirms 11 gadiem
Lai ventiņiem izdodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: W W E
, 2013-03-06 11:03, pirms 11 gadiem
Tad tikai Viasat sport Baltic varēs redzēt šo spēli?
, 2013-03-06 11:08, pirms 11 gadiem
te nu nav vairs ko teikt,vienozimiigi jauzvar!
, 2013-03-06 12:16, pirms 11 gadiem
Nu BKV pēdējais laiks sakārtot savu spēli, jo šī var būs viena no retajām izdevībām tikt BBL finālā.
Slēpts komentārs: elrozenlv
Slēpts komentārs: Synco
Slēpts komentārs: Synco
Slēpts komentārs: T.G.H.
, 2013-03-06 14:53, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: u ziniet, pēc visa tā, kas tagad notiek ar komandu, pēc tā, kā Štelmaher laukumā tur amatierus - Trusi, Vairogu un Simssu, neesmu pārliecināts, vai BKV būs pa spēkam pārvarēt šo barjieru.
Vai tad ir kādas labākas alternatīvas ko laist laukumā ?
Simss uz doto brīdi ir labākais saspēlnieks komandā , Lejasmeijeram vēl augt un augt, meiers 1 jau ar nevar visu spēli močīt, spēli jau Zaķis nebojā vnk pienesums varēja būt daudz lielāks, bet vairogs gan vēl nav atguvis formu
Ja spēlēs bez kļūdām kā arī ja labi nospēlēs līderi tad jau visas iespējas uzvarēt
, 2013-03-06 18:28, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: u ziniet, pēc visa tā, kas tagad notiek ar komandu, pēc tā, kā Štelmaher laukumā tur amatierus - Trusi, Vairogu un Simssu, neesmu pārliecināts, vai BKV būs pa spēkam pārvarēt šo barjieru. Ja viņi izstāsies, tad prakstiski, par spīti visām 19 uzvarām pēc kārtas - sezona būs izgāzta !!
Jācer uz Baronu, la TU/Rock izsit !
Es biju iedomājies, ka tu pie VEf raksti tikai jēlības un diezgan lielu murgu, bet nē, tev nav vienkārši nekādas sajēgas... tāpēc mierīgi, turpini... uz*** nedusmojas, neapvainojas...
, 2013-03-06 18:39, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: u ziniet, pēc visa tā, kas tagad notiek ar komandu, pēc tā, kā Štelmaher laukumā tur amatierus - Trusi, Vairogu un Simssu, neesmu pārliecināts, vai BKV būs pa spēkam pārvarēt šo barjieru. Ja viņi izstāsies, tad prakstiski, par spīti visām 19 uzvarām pēc kārtas - sezona būs izgāzta !!
Jācer uz Baronu, la TU/Rock izsit !
Ko tik skābi, ekspert? Vēl pirms mēneša tu apgalvoji, ka BBL čempioni un LBL finālā vinēsiet vef pa vieglo.
, 2013-03-06 19:02, pirms 11 gadiem
šo spēli jau nevarēs redzēt video tiešraidē ?
, 2013-03-06 19:02, pirms 11 gadiem
tiesham nekur nevar redzet... es nemāku atrast
, 2013-03-06 19:03, pirms 11 gadiem
Ja kādam kāds streams no VSB uzrodas, varētu iemest šeit.
, 2013-03-06 19:07, pirms 11 gadiem
tiesraides nav ja???
, 2013-03-06 19:10, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Ko tik skābi, ekspert? Vēl pirms mēneša tu apgalvoji, ka BBL čempioni un LBL finālā vinēsiet vef pa vieglo.
Labāk lai kaunā krīt tagad, bet pavasarī dabū normālus spēlētājus un VAFELES apcep no abām pusēm !
, 2013-03-06 19:11, pirms 11 gadiem
Ūn Simss tik piļī garām
Labais ne, V-Pils fani ?!
, 2013-03-06 19:13, pirms 11 gadiem
Paldies Dieva, Robis uzklausa mani un pašlaik laukumā nelaiž Trusi ar Vairogu
, 2013-03-06 19:49, pirms 11 gadiem
Beidzot, atkal Bergmanis komentē, tie divi zābaki kas parasti ir jau bija līdz kaklam. Nezinu, kāpēc visas basīša spēles komentē cilvēki, kas pat normālu teikumu nemāk sastādīt, bez NBA komentētāju kopēšanas..
Linards Jaunzems sniedzas pēc bumbas. Foto: Aivars Ķesteris/ventasbalss.lv
4

"Ventspils" pārbaudes spēlē Liepājā droši pārspēj Rumānijas klubu

Savā trešajā pārbaudes spēlē pirms gaidāmās sezonas Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" Liepājā ar rezultātu 80:66 pieveica Rumānijas "Divizia A" līga komandu "CSU Sibiu".

Pirmā!

BK Ventspils FIBA Čempionu līgā izcīnījuši pirmo uzvaru savā laukumā pārspējot Polijas vicečempionu Rosa Radom. Nākamais mačs šajā turnīrā jāaizvada 2. novembrī izbraukumā pret Turcijas Muratbey ar Rolandu Freimani sastāvā, bet līdz tam sestdien arī spēle LBL čempionātā Rīgā pret Barons kvartāls.
Kādreiz BK Ventspils sastāvā spēlējušais Tairons Brazeltons tika atzīts par FIBA Čempionu līgas pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju.

foto: Romāns Kokšarovs (Sporta Avīze)

Pret pirmās kārtas MVP un bijušo ventspilnieku

Jau rītvakar BK Ventspils aizvadīs nākamo FIBA Čempionu līgas spēli savā laukumā tiekoties ar Polijas klubu Rosa Radom, kas Ventspilī ierodas ar pirmajā kārtā trešajā pagarinājumā izcīnīto uzvaru pār Žaņa Peinera pārstāvēto Grieķijas PAOK un ar visa turnīra pirmās kārtas vērtīgāko spēlētāju Taironu Brazeltonu priekšgalā.