Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Igauņu kauja par "Final 4"

Andrejs Siliņš

Igauņu kauja par "Final 4"
Tanoka Bērds pret Kevinu Laidu
Foto: Scanpix

Kamēr Latvijā uzmanība tiks pievērsta Rīgas ASK cīņai pret lietuviešu "Šiauliai", SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas spēļu otrā ceturtdaļfināla pārī savā starpā sacentīsies divas labākās Igaunijas basketba vienības - Tartu "Rock" un Tallinas "Kalev/Cramo".

"Kalev/Cramo" līdz pat pēdējam brīdim pretendēja uz vietu labāko divniekā, kas, visticamāk, ne tikai garantētu vietu "Final 4", bet arī tiesības uz pasākuma rīkošanu. Tagad gan arī it kā jau nolemts, ka labākā Baltijas komanda tiks noskaidrota Tallinā, taču pastāv varbūtība, ka "Final 4" varētu tikt pārcelts uz Viļņu, ja "Kalev" neiekļūs labāko četriniekā. Lai to paveiktu, talliniešiem neklāsies viegli - pretī stājas Igaunijas čempionāta līdere un pēdējo divu sezonu čempione Tartu "Rock".

Tallina skomanda šogad bruņojusies ar teicamu sastāva komplektāciju, kas palīdzējis demonstrēt teicamu sniegumu Baltijas līgā, tomēr Igaunijā uz ceļa vairākkārt pagadījies pa kādam grābeklim un piedzīvotas jau četras neveiksmes. Baltijas līgā gan "Rock" abās spēlēs pret Tallinas komandu piedzīvoja zaudējumus, bet vietējā čempionātā uzvaras dalītas uz pusēm.

Pirmā spēle Tallinā, otrā Tartu, bet, ja būs nepieciešama, trešā atkal notiks Tallinā, jo "Kalev/Cramo" ierindojās augstāk regulārajā turnīrā, finišējot uzreiz aiz lietuviešu grandiem trešajā pozīcijā. "Rock" regulārajā sezonā sestie.

Izmantotie resursi:
bbl.net
eurobasket.com

  -3 [+] [-]

, 2009-03-24 12:18, pirms 15 gadiem
es par Kalev

 +12 [+] [-]

, 2009-03-24 12:22, pirms 15 gadiem
wilwood rakstīja: es par Kalev
es par ASK
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-03-24 12:23, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Igaunijas klubu duelī noskaidrosies arī Final 4 norises vieta — Tallina (ja Kalev uzvarēs) vai Viļņa.
kas nav skaidrs?

  -2 [+] [-]

, 2009-03-24 12:27, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Igaunijas klubu duelī noskaidrosies arī Final 4 norises vieta — Tallina (ja Kalev uzvarēs) vai Viļņa.
Tartu jau nespeles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-03-24 13:28, pirms 15 gadiem
skaidrs ka Final4 bus viens Igaunis un vismaz divi lietuviesu klubi....atliek ceret uz ASK pat lielakiem ASK nidejiem jatur ikskji jo nu tas butu apkaunojums pasai LV ka mes vispar pat 4trinieka netiekam ar 4 komandam bet igaunji ar 2 tiek varbut pat pie medaljam

  +1 [+] [-]

, 2009-03-24 14:03, pirms 15 gadiem
Igauņiem šogad reāli dabūt medaļas, ceru, ka tas nenotiks.