Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Jūrmala" atstāj pamatsastāva spēkus rezervē un ar jaunajiem pieveic "Baronu"

"Jūrmala" atstāj pamatsastāva spēkus rezervē un ar jaunajiem pieveic "Baronu"
Mārcis Saulītis
Foto: Renārs Buivids (RB32)

"Triobet" Baltijas Basketbola līgas astotdaļfinālu noslēdzošajā cīņā "Jūrmala/Fēnikss", spēlējot bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem, spēja pieveikt "Barons kvartāls" basketbolistus ar 82:80. Tomēr divu spēļu summā Rīgas komanda saglabāja 29 punktu pārsvaru.

Pēc zaudējuma pirmajā komandu cīņā ar 54:85 "Jūrmala/Fēnikss" otro spēli aizvadīja bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem. Mačam nebija pieteikti Artūrs Strēlnieks, Uģis Pinete, Viktors Iļjins un Jēkabs Rozītis.

Starta sastāvi:

Barons: Zonne, Geks, Lārsons, Freimanis, Rozītis
Jūrmala: Jeromanovs, Elksnis, Feldmanis, Dušelis, Saulītis

Spēles sākumā sevi apliecināt centās "Jūrmalas" jaunie basketbolisti Mārcis Saulītis un Uldis Feldmanis, izvirzot jūrmalniekus vadībā ar 4:0. "Barons kvartāls" drīz vien pārņēma spēles vadību un pirmās ceturtdaļas vidū Denisa Krestiņina soda metieni panāca 15:9 par labu Daugavas sporta nama saimniekiem. Spēles pirmās desmit minūtes ar precīzu tālmetienu noslēdza Kristaps Mediss, panākot rezultātu 25:17.

Spēles otrajā ceturtdaļā Edmunds Elksnis pietuvoja viesus līdz minimumam (27:28), bet Dāvja Rozīša rezultatīvais sniegums panāca piecu punktu pārsvaru "baroniem". Dāvis Geks ar trejaci pirmā puslaika beigu daļā sasniedza mājiniekiem +10, bet jūrmalnieku centrs Saulītis ar diviem rezultatīviem uzbrukumiem pēc kārtas samazināja rezultāta starpību. Pārtraukumā "Barons kvartāls" devās ar piecu punktu vadību - 43:38.

Otrajā puslaikā "Barons kvatāls" nostabilizēja pārsvaru vidēji desmit punktu robežās. "Jūrmalas/Fēnikss" sastāvā sev doto iespēju centās izmantot gados jaunie spēlētāji Kristians Vīksne un Dāvis Gūtmanis, rezultatīvi pierakstoties statistikā. Pirms spēles noslēdzošās daļas "Barons kvartāls" atradās vadībā ar rezultātu 62:53.

Noslēdzošo ceturksni ar tālmetienu iesāka Edmunds Elksnis, samazinot rezultāta starpību līdz sešiem punktiem. Ceturtdaļas vidū "Jūrmala/Fēnikss" guva vairākus punktus pēc kārtas un Dāvis Gūtmanis izlīdzināja spēles rezultātu - 66:66. Turpinājumā Artūrs Dušelis pirmo reizi kopš spēles sākuma panāca vadību viesiem, bet pēc Edgara Jeromanova trejača rezultāts kļuva 71:66. Divas minūtes pirms spēles beigām tālmetienu realizēja līdz tam visu spēli punktus neguvušais Dāvis Zonne, atgūstot minimālu vadību rīdziniekiem. Pēdējā minūtē pie viena punkta deficīta Dušelis realizēja divus soda metienus, pārņemot spēles vadību. Aizsardzībā bumbu pārtvēra Jeromanovs, pret kuru tika izdarīts noteikumu pārkāpums. Pieredzējušais saspēles vadītājs realizēja vienu no diviem sodiņiem. Mača izskaņā Tailers Lārsons centās izraut uzvaru mājiniekiem, bet metiens nebija precīzs. Dušelis ar soda metieniem panāca +3. Freimanis realizēja pirmo no diviem soda metieniem, bet otro apzināti meta garām, lai cīnītos par atlēkuši bumbu. Lārsona izmisuma metiens mērķi nesasniedza un "Jūrmala/Fēnikss" tika pie uzvaras ar 82:80. Neskatoties uz to "Barons kvartāls" divu spēļu summā guva panākumu ar 165:136.

"Triobet" BBL astotdaļfināla otrā spēle, 22. februāris

"Barons kvartāls" - "Jūrmala/Fēnikss" 80:82 (25:17, 18:21, 19:15, 18:29)
Barons: Lārsons 21, Rozītis 16 (14 atl. bum.), Krestiņins 12, Geks 9, Freinanis 8, Mētra 6, Mediss 5, Zonne 3 (7 kļ.), Epners
Jūrmala: Saulītis 15 (2p. 7/8), Elksnis 14, Dušelis 14, Gūtmanis 9, Jeromanovs 8, Dilevka 8, Feldmanis 7, Vīksne 7

"Triobet" BBL izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālu pāri

Komanda-Komanda
University of Tartu-Nevežis
Vytautas-Valmiera/Ordo
Kalev/Cramo-Barons kvartāls
Pieno Žvaigždes-Liepāja/Triobet

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League


, 2017-02-22 21:29, pirms 7 gadiem
Kāpēc te nav virsrakstā par "nevērtīgām uzvarām"?
, 2017-02-22 21:30, pirms 7 gadiem
Šodien visi sašutuši, ka sarunāto spēļu dēļ totalizatori cieš zaudējumus. Protams, man nav pierādījumu, bet šodienas mačs ir klasisks variants sarunātam mačam no totalizatoru puses. Vienai komandai nespēlē daudz līderu. Kāds to uzzina jau pirms mača un sāk likt uz pretējo komandu. Pēc tam toto spēlmaņi sagaida pirms mača protokolus LIVE servisā, ierauga, ka jau tā vājajai Jūrmalai nespēlē četri vadošie spēlētāji, un turpina izdarīt likmes uz pretiniekiem. Un tad vēl arī LIVE kaut ko paķer, piemēram, neilgi pēc mača sākuma, ka Jūrmala neiemetīs 77,5 un Barons vinnēs ar 12-13 un vairāk. Un te, pēkšņi, neticama atspēlēšanās pēdējā ceturtdaļā. Esmu ļoti daudzas reizes redzējis tieši šādus iznākumus mačos, kuros vienai komandai (parasti vājākajai no divām) nespēlē vairāki līderim, bet sagrāves vietā viņi minimāli zaudē vai pat uzvar. Viens no LIVE rezultātu servisa uzdevumiem ir ķert uz muļķi toto spēlētājus.

Kā izskatījās tiem, kas redzēja spēli? Var jau būt, ka komandas bija sarunājušas (vai arī tikai viena komanda), ka spēles gaitā atrausies, lai uz otriem uzkāpj koeficients, bet pēc tam atdosies. Taču intuīcija un pieredze saka, ka šis mačs bija pirmais manis aprakstītais variants.
, 2017-02-22 21:39, pirms 7 gadiem
Paskaties spēli un tad gudri raksti par toto. Piegriezušies jau..
, 2017-02-22 21:52, pirms 7 gadiem
Vai ne. Tas jau sāk palikt par traku ar sitiem Toto komentāriem. Jums vispār ir kāda sajega ka toto darbojas , it sevišķi live likmes? Otrkārt vajadzēja spēli skatīties, lai sitadas stulbibas rakstītu.
, 2017-02-22 22:14, pirms 7 gadiem
Ventspils Italija 1 puslaiks Hutes zeniem 30 30!!!
, 2017-02-22 23:44, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Šodien visi sašutuši, ka sarunāto spēļu dēļ totalizatori cieš zaudējumus. Protams, man nav pierādījumu, bet šodienas mačs ir klasisks variants sarunātam mačam no totalizatoru puses. Vienai komandai nespēlē daudz līderu. Kāds to uzzina jau pirms mača un sāk likt uz pretējo komandu. Pēc tam toto spēlmaņi sagaida pirms mača protokolus LIVE servisā, ierauga, ka jau tā vājajai Jūrmalai nespēlē četri vadošie spēlētāji, un turpina izdarīt likmes uz pretiniekiem. Un tad vēl arī LIVE kaut ko paķer, piemēram, neilgi pēc mača sākuma, ka Jūrmala neiemetīs 77,5 un Barons vinnēs ar 12-13 un vairāk. Un te, pēkšņi, neticama atspēlēšanās pēdējā ceturtdaļā. Esmu ļoti daudzas reizes redzējis tieši šādus iznākumus mačos, kuros vienai komandai (parasti vājākajai no divām) nespēlē vairāki līderim, bet sagrāves vietā viņi minimāli zaudē vai pat uzvar. Viens no LIVE rezultātu servisa uzdevumiem ir ķert uz muļķi toto spēlētājus.

Kā izskatījās tiem, kas redzēja spēli? Var jau būt, ka komandas bija sarunājušas (vai arī tikai viena komanda), ka spēles gaitā atrausies, lai uz otriem uzkāpj koeficients, bet pēc tam atdosies. Taču intuīcija un pieredze saka, ka šis mačs bija pirmais manis aprakstītais variants.
Nu šitais jau paliek slimi. Veselu palagu sacerējis. Speciālists...
, 2017-02-22 23:53, pirms 7 gadiem
slimi ir ticēt LV basketbola '"tīra spēle"

man nakuj slinkums meklēt to futbola klipiņu "Tīra spēle", kur visi tie tur to uzrakst izskatās pēc "trižģe suģimij ugolovņik" ar Ļepajas dobri priekšgalā
, 2017-02-23 00:03, pirms 7 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=ewp...

bija vēl viens labāks, kur dobrixxx izskatījās, ka "Nu ņeužeļi man šitais jāsaka"
, 2017-02-23 00:12, pirms 7 gadiem
Damokla zoben... Beidz fantazeet... Sarunaatu machu no totalizatoru puses nav, jo...Nu labi, Vnk nav... Shii Bija tiira speeele, bet zinot to, Ka ieprieksheejaas divaas Juurmala Bija iesasitiita netiiraas lietaas, iespeejams Taapeec speeleeja siikie... A Barons Vnk ir lohi..
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.