Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

VEF apstiprina dalību BBL Izaicinājuma kausā

Jānis Pārums

VEF apstiprina dalību BBL Izaicinājuma kausā
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Basketbola klubs "VEF Rīga" ir apstiprinājis līdzdalību Baltijas Izaicinājuma kausa turnīrā 2008./09.gada sezonā. Atsaucoties SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) aicinājumam, klubs ir nosūtījis pozitīvu atbildes vēstuli.

Tikai nolikuma īpatnības, kas sezonas noslēgumā nonāca pretrunā ar sportisko principu, liedza "VEF" jau nākamajā sezonā startēt Baltijas Elites divīzijā. Lai arī Elites divīzijas izslēgšanas spēlēs "VEF" pārspēja vadošajā divīzijā spēlējošo Valmieras komandu, kā arī izcīnija augstāku vietu par to gan kopējā Baltijas, gan Latvijas līgas reitinga tabulā, arī nākamajā sezonā saskaņā ar BBL valdes lēmumu "VEF Rīga" spēlēs Baltijas Izaicinājuma kausā. Tomēr "VEF" ir gandarīts, ka šobrīd trūkumi turnīra regulējumā ir novērsti un sportiskais princips turpmāk tiks ievērtos.

Kā zināms, 2007./08.gada debijas sezonā BBL regulārajā čempionātā 11 komandu konkurencē "VEF Rīga" pārliecinoši izcīnīja 2.vietu, līdz ar to iegūstot tiesības piedalīties finālturnīrā, kas VEF organizēts notika Rīgā. Komanda tajā izcīnīja augsto 2.vietu, piekāpjoties vienīgi sezonas līderiem "Nevezis" komandai, bet apsteidzot gan "Liepājas Lauvas", gan "Techasas", kas līdz ar "Nevezis" sākotnēji tika uzskatītas par šā turnīra favorītiem.

VEF jau pirmajā sezonā BBL izcīnīja arī tiesības piedalīties Elites divīzijas izslēgšanas spēlēs, pārspēlēs uzvarot Baltijas vadošajā divīzijā spēlējošo Valmieras komandu. LBL pusfinālā "VEF Rīga" piekāpās FIBA kausa ieguvējiem un Latvijas čempioniem "Barons/LMT" vienībai.

Baltijas Izaicinājuma kausu, saskaņā ar BBL sniegto informāciju, nākamajā sezonā paredzēts papildināt ar trīs komandām no Baltijas valstīm un divām vienībam no Zviedrijas.

Informāciju sagatavoja:
Laila Spaliņa, "VEF Rīga" PR konsultante

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-06-20 13:53, pirms 16 gadiem
vai tad nebija viena zviedru komanda?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-20 13:54, pirms 16 gadiem
Pēc esošās neoficiālās informācijas uz augšu šamie nemaz nerausies. galvenie starti būs Krievijas jaunveidotajā līgā. BBl drīzāk būs vietējo kadru spēles vieta, līdzīgs fārmklubam. Augustā būs oficiāls paziņojums par Krieviju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-20 13:56, pirms 16 gadiem
Rinaldinho rakstīja: LBL astotdaļfinālā "VEF Rīga" piekāpās FIBA kausa ieguvējiem un Latvijas čempioniem "Barons/LMT" vienībai.

Drīzāk jau teiktu, ka pusfinālā
Pārrakstījās keksi. pareizi laikam ir BBl astotdaļfināls.

     [+] [-]

, 2008-06-20 14:17, pirms 16 gadiem
johnnis rakstīja: Pēc esošās neoficiālās informācijas uz augšu šamie nemaz nerausies. galvenie starti būs Krievijas jaunveidotajā līgā. BBl drīzāk būs vietējo kadru spēles vieta, līdzīgs fārmklubam. Augustā būs oficiāls paziņojums par Krieviju.

zel trakas lietas stasti

  +2 [+] [-]

, 2008-06-20 14:23, pirms 16 gadiem
kur ta vef liksies lai neapstiprinatu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-20 15:51, pirms 16 gadiem
nu gan abižiņņiku fev uz valmieru ieslēdzis .un lai Pārums neraksta muļķības ,BBL nolikums tika apstiprināts jau sezonas sākumā un sezoās beigās nenotika nekādas izmaiņas .
nolikums ir domāts lasīšanais ne tikai vefam .....

  +2 [+] [-]

, 2008-06-20 17:37, pirms 16 gadiem
Rinaldinho rakstīja: lai notiktu astotdaļfināls, jāpiedalās vismaz 8 komandām (ja pieņem, ka ceturtdaļfinālā jau vietu nodrošinājušas pirmās 4 pamatturnīra vietas, ja ne - pat 16).


mulkji nonjem to suudainu krievijas karogu!

     [+] [-]

, 2008-07-15 22:45, pirms 16 gadiem
baigaispelmenis rakstīja: vai tad nebija viena zviedru komanda?

norvēģu