Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2821, Did:0, useCase: 3

Komandas turpina cīņu Valmieras Pilsētas čempionātā basketbolā

Sandis Bukšs
Sandis Bukšs

Sestdien, 30.janvārī, Valmieras 5. vidusskolā norisinājās Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā 2015./2016. desmitā kārta, kurā tika aizvadītas četras 1.līgas spēles. Sestdien laukumā uzvaras izcīnīja „MR Auto”, „Byko-Lat”, „Rūjiena” un „Valmiera Glass U16/VBSS”.

1.līgā šajā nedēļas nogalē tika aizvadītas četras spēles starp komandām „MR Auto” un „Vidzemes Augstskola”, „Byko-Lat” un „Valmiera/Cēsis”, savstarpējā cīņā šodien tikās „Rūjiena” un „Kocēni” spēlētāji, kā arī „VAKS/b.a.L.L.” ar „Valmiera Glass U16/VBSS”.

Sestdienas pirmajā 1.līgas duelī tikās „MR Auto” un „Vidzemes Augstskola”. Komandu cīņā jau spēles sākumā vadību uzņēmās „MR Auto” spēlētāji, kas visas spēles garumā neļāvās studentu izrādītajam spiedienam. „MR Auto” spēja nosargāt punktu pārsvaru, pēdējā spēles ceturtdaļā palielinot punktu pārsvaru un spēli noslēdzot ar rezultātu 103:84. Otrajā dienas mačā starp „Byko-Lat” un „Valmiera/Cēsis” spēles favorīti jau sākumā bija pieredzējušie „Byko-Lat” spēlētāji, kas visas spēles garumā rādīja pārāku sniegumu. Jaunieši no „Valmiera/Cēsis” nespēja pretiniekus apspēlēt un piekāpās „Byko-Lat” ar rezultātu 47:116. Pirmspēdējā desmitās kārtas cīņa dienas notikumos ieviesa izmaiņas. Spēlē starp „Rūjiena” un „Kocēni” spēlētājiem bija vērojama cīņa visas spēles garumā. Spēles noslēdzošajās minūtēs rūjienieši prasmīgi turpināja sargāt nelielo punktu pārsvaru un uzveica „Kocēnus” ar rezultātu 108:103. Dienas noslēdzošajā spēlē laukumā tikās „VAKS/b.a.L.L.” un „Valmiera Glass U16/VBSS”. Lai gan turnīra tabulā „VAKS/b.a.L.L.” ieņem augstāku pozīciju un bija spēles favorīti, par spēles neparedzamo rezultātu liecināja komandas piecu cilvēku sastāvs. Jau spēles sākumā vadībā izvirzījās jaunākie turnīra spēlētāji, taču pēc puslaika pārtraukuma „VAKS/b.a.L.L.” izrādīja iniciatīvu un uz neilgu laiku izvirzījās vadībā. Sapelnot piezīmju normu un paliekot mazākumā „VAKS/b.a.L.L.” zaudēja pārsvaru. „Valmiera Glass U16/VBSS” spēlētāji izmantoja pārākumu un noslēdz spēli ar rezultātu 72:63.
Desmitajā kārtā individuāli veiksmīgu spēli aizvadījis Artūrs Līmanis (MR Auto) – 43punkti un 9 atlekušās bumbas, no „MR Auto” veiksmīgs sniegums arī Ervīnam Ivanovam, kuram 24 punkti, 11 atlekušās bumbas un 15 rezultatīvas piespēles. Jēkabam Paipam (Vidzemes Augstskola) 25 punkti, 9 atlekušās bumbas un 9 rezultatīvas piespēles, taču rezultatīvākais „Vidzemes Augstskolas” rindās Gints Kravalis ar 31 punktu un 7 atlekušajām bumbām. Veiksmīgu sniegumu šonedēļ parādījis Arī Māris Millers – 32 punkti un 17 atlekušās bumbas, Kristam Avotiņam (Valmiera/Cēsis) 14punkti un 6 atlekušās bumbas. „Rūjiena” sastāvā veiksmīgākais Juris Alpeuss ar 31 punktu, 10 alekušajām bumbām un 6 rezultatīvām piespēlēm. Sandim Amoliņam (Kocēni) 25 punkti, 15 atlekušās bumbas un 6 rezultatīvas piespēles. No „VAKS/b.a.L.L.” rezultatīvākais Kristaps Bērziņš ar 31 punktu un 13 atlekušajām bumbām, bet Klāvam Dubultam (Valmiera Glass U16/VBSS) 26 punkti, 23 atlekušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles.

Nākamās turnīra spēles paredzētas 6.februārī Valmieras 5. vidusskolas zālē. Par jaunumiem un izmaiņām turnīrā aicinām sekot turnīra Facebook lapā : facebook.com , kā arī sociālajā tīklā Twitter.

Basketbola līdzjutēji tiek aicināti visas spēles vērot klātienē Valmieras 5. vidusskolā. Turnīra norisei iespējams sekot līdzi Valmieras plašsaziņas populārākajos ziņu portālos, kā arī basketbola kluba „Vidzemes Augstskola” mājaslapā, turnīra sadaļā (http://www.bkvia.lv/vpc).

No šī gada Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā spēlēm iespējams sekot līdzi arī Latvijas Basketbola Savienības galvenajā mājaslapā online sistēmā, līdzīgi kā lielākajās Latvijas basketbola līgās.
Turnīru organizē Basketbola klubs „Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass” sadarbībā ar Valmieras Pilsētas pašvaldību.